ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ποιοι διώκουν τον Γιώργο Τράγκα;

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια είδηση γα ποινική διωξη που ασκήθηκε σε βάρος του δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», καθώς φέρεται να μην είχε δηλώσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Οσοι δημοσιεύουν την είδηση επικαλούνται την Ημερησία με τον Γιώργο Τράγκα μάλιστα να δηλώνει πως είναι μια υπόθεση που εκκρεμεί από το 2012 στον ανακριτή με τον ίδιο να δηλώνει: «Εχω υποστεί αλλεπάλληλους φορολογικούς ελέγχους. Ο τελευταίος από τέσσερις ελεγκτές σε βάθος δεκαετίας. Επεβλήθη φόρος σε εμένα και τη σύζυγό μου για άτυπη δωρεά σπιτιού ο οποίος καταβάλλεται. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι με το Α ή Β τρόπο θέλουν να σταματήσω τη δημοσιογραφική μου δραστηριότητα και κυρίως την πρωινή μου εκπομπή στο ραδιόφωνο…». Ολα τα παραπάνω όμως έχουν δημοσιευτεί, ακριβώς..

Μεταγραφική έκπληξη στον Sport fm του Αλαφούζου

Την πρώτη κίνηση ενίσχυσης, αφότου έγινε ιδιοκτήτης του Sport fm, πραγματοποίησε ο Γιάννης Αλαφούζος για την ανασυγκρότηση του κορυφαίου αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού. Ανέθεσε τη διεύθυνσή του στον Γιώργο Κοσμά, απερχόμενο αρχισυντάκτη της Sport Live, ο οποίος καλείται, σε μια δύσκολη περίοδο για το χώρο των Μέσων ενημέρωσης, να ηγηθεί της προσπάθειας για την επάνοδο του Sport fm στα υψηλά ποσοστά ακροαματικότητας που διατηρούσε στα χρόνια της ακμής του.
Ο Γ. Κοσμάς αναλαμβάνει παράλληλα τη διεύθυνση του σάιτ του σταθμού, που βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις επισκεψιμότητας μαζί με το gazzetta και το sport24 και κινείται σε ένα ιδιαίτερα.. 

Απλά ζητούν τη συντριβή μας...

Εχουμε μπουχτίσει να διαβάζουμε, να βλέπουμε και να ακούμε για διαπραγματεύσεις και «κόκκινες γραμμές». Πότε είμαστε αισιόδοξοι για την πρόοδο, πότε απογοητευόμαστε για τη μη πρόοδο που είναι βέβαια σφάλμα των εταίρων-τοκογλύφων μας.
Κανείς από τους εξαίρετους διαπραγματευτές μας δεν έχει καταλάβει πως οι πρώην μεγάλοι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. δεν θέλουν κανένα συμβιβασμό; Απλά ζητούν τη συντριβή μας. Αυτό που ήθελε πάντα ο μεγάλος από τον μικρό. Αυτό που συμπεραίνω εγώ, παίρνοντας υπόψη κάποια μαθήματα από την Ιστορία, είναι: «Ή ακολουθείτε κατά γράμμα αυτό που σας λέμε ή θα σας συντρίψουμε». Και αυτό το ξέρουμε από την εποχή του Θουκυδίδη με τις διαπραγματεύσεις Αθηνών και Μήλου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυστηρά κοινωνιολογικά κριτήρια, είναι ένα αρχηγικό δεξιό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, με μια ισχυρή αριστερή πτέρυγα. Αλλά ούτε αυτό είναι αποδεκτό από την Ε.Ε. Αυτό που.. 

Εντός (ευρώ), εκτός (ευρώ) και επί τα αυτά

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, την εποχή που ο σχεδιασμός του ευρώ βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο και η επικείμενη άφιξή του ήταν ορατή, ο τότε Ιταλός πρωθυπουργός επισκεπτόμενος τη Μαδρίτη προσπάθησε να πείσει τον Ισπανό ομόλογό του να καθυστερήσει  τη συμμετοχή της Ισπανίας στο ευρώ. Η Ιταλία δεν ήταν έτοιμη: αυτό είναι επιβεβαιωμένο πλέον από πολλές αξιόπιστες πηγές και μέσα από επίσημες παραδοχές.
Η Ιταλία είχε δημόσιο χρέος 120% ως προς το ΑΕΠ, ήδη διπλάσιο από αυτό που προέβλεπε το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ο δε κεντρικός τραπεζίτης της χώρας αναγνώριζε την αδυναμία της Ιταλίας να προσαρμοστεί στη δημοσιονομική πειθαρχία.
Ο Ισπανός με το «βάρος» της πρόσφατης τότε εκλογικής του νίκης και την έπαρση του συνεχιστή..  μιας θαλασσοκράτειρας αυτοκρατορίας, δεν συμφώνησε: η ισπανική εμμονή υποχρέωσε την

Πληρωμή με «μπλοκάκι»; Η χαρά του εργοδότη...

...που δεν πληρώνει σεντς αποζημίωσης και καμιά ασφαλιστική εισφορά

Αναδημοσιεύω ένα κείμενο πού έγραψα πριν τις εθνικές εκλογές του Γενάρη, έν όψει της διαδήλωσης του νέου δημοσιογραφικού υποπρολεταριάτου στα Ιντερνετικά ΜΜΕ, στις 21 Μαϊου 2015, στις 18:00, έξω από τον «Ομιλο 24» του προέδρου της εργοδοτική Ενωσης ιδιοκτητών εταιρειών διαδικτύου (ΕΝΕΔ), Δ. Μάρη. Η Ενωση αυτή -όπως είναι γνωστό- δημιουργήθηκε από τους ίδιους διαπλεκόμενους εργοδότες που κατέχουν όλων των ειδών τα Μέσα (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, digea, δορυφορικά, κ.λπ), εταιρείες διαφήμισεις, καράβια, ενέργεια, κατασκευές …κόμματα κ.ο.κ..

Τα γεράκια της ειρήνης

Λάβαμε και δημοσιεύουμε σχόλιο της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ) για την παρουσία του υπουργού εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ:
"Μετά το τέλος της συνόδου υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια της Τουρκίας, οι υπουργοί μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη σε μια επίδειξη κρετινισμού και ξεδιαντροπιάς έστειλαν το δικό τους μήνυμα «ειρήνης», τραγουδώντας το τραγούδι «we are the world» (που έχει γραφτεί για τα παιδιά της Αφρικής). Για την ιστορία, τα βασικά θέματα της συνόδου ήταν η «ασφάλεια» στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική…
Το ότι σε αυτούς τους κύκλους δεν υπάρχει ντροπή και ότι μεταξύ τους θεωρούνται οι μεγαλύτεροι ειρηνιστές και ανθρωπιστές, την ίδια στιγμή που με τις υπογραφές και τις πράξεις τους..

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη σύλληψη του Πέτρου Πομώνη

Oργανωμένη, μεθοδική και με συγκεκριμένη στόχευση ήταν η προκλητική ενέργεια της αστυνομίας στη Ζάκυνθο, που ανταποκρινόμενη στις κατευθύνσεις κύκλων της ΝΕΡΙΤ, πραγματοποίησε προσαγωγή του δημοσιογράφου Πέτρου Πομώνη, υποψήφιου στις βουλευτικές εκλογές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ο Πέτρος Πομώνης προσήχθη στην αστυνομία ως "καταληψίας" με βάση εισαγγελικό έγγραφο με ημερομηνία 7/4/2015 το οποίο συνόδευαν κάμποσα ακόμα με προγενέστερες ημερομηνίες (όπως το έγγραφο της ΕΕΤΤ του 2014).
Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν αφέθηκε ελεύθερος, το περιστατικό δεν πέρασε ούτε στο βιβλίο συμβάντων, ενώ τα αστυνομικά όργανα του είπαν να θεωρήσει ότι δεν έγινε και τίποτα. Η παρακρατική συμπεριφορά του κάνω ό,τι θέλω και δε δίνω λογαριασμό, στο απόγειό της!
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει το γεγονός, του υπενθυμίζουμε ότι..

Η αδιάκριτη γοητεία της μπουρζουαζίας

Της Ευγενίας Λουπάκη

Όταν ξημεροβραδιαζόμασταν στην ΕΡΤ, όταν βγάζαμε βάρδιες περιφρούρησης, όταν πηγαίναμε με πορείες και με συνθήματα στη Μεσογείων, λέγαμε ο ένας στον άλλο, πώς δεν πιστεύαμε ότι θα` ρθει μια τέτοια μέρα. Κι επιστρατεύαμε όλοι, τη Λιλιπούπολη και τον Μάνο Χατζηδάκι, τη φωνή της Χατζηαργύρη και της Αρώνη, τα λαϊκά που ακούγαμε τις Κυριακές.
 Για να τονώσουμε το μέσα μας αντίθετο κι ας ξέραμε πως και ο Χατζηδάκις ήταν μια λαμπρή εξαίρεση, μια φωτεινή παρένθεση, που δεν την άντεξε το σύστημα. Ήμασταν εκεί και υπερασπίζαμε τα παιδικά μας χρόνια, την αθωότητα που χάσαμε και την αξιοπρέπεια που διεκδικήσαμε στη δύσκολη ενηλικίωσή μας.
Κανένας δεν υπερασπιζόταν την ΕΡΤ των κομματοφρουρών, ούτε την ΕΡΤ των σταρ παντός καιρού. Κανένας δεν είχε αυταπάτες ότι η ΕΡΤ είχε ποτέ υπάρξει ως πραγματικά ανεξάρτητη δημόσια..

Οι νέες περικοπές στον ΔΟΛ, η Εργασιακή Επιτροπή και οι εκπρόσωποι

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Αγαπητοί  συνάδελφοι,
Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ΔΟΛ, στην ΕΣΗΕΑ, την ΕΣΠΗΤ, την ΕΠΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες συνδικαλιστικές Ενώσεις-Σωματεία, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε ως ψευδή, ανυπόστατα και προβοκατόρικα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με τα τεκταινόμενα και πάλι στον Οργανισμό και αποδίδονται δήθεν στην «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΟΛ».
Είναι τουλάχιστον ανήθικο έναντι των εργαζόμενων στο ΔΟΛ που απειλούνται με νέες περικοπές, πρώην συνδικαλιστές -νυν συνταξιούχοι- που έχουν αποχωρήσει από τον Οργανισμό, κρυπτόμενοι πίσω από τον τίτλο «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΟΛ», να επιτίθενται με ψεύδη στους..

Στάση εργασίας για τις απολύσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πραγματοποίηση δίωρης στάσης εργασίας αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ από τις 14.00 έως τις 16.00 της Δευτέρας, 18 Μαΐου 2015, για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Η στάση εργασίας αποφασίστηκε προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευση σχετικά με τις πρόσφατες απολύσεις στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η συνέλευση  των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος).
Θυμίζουμε ότι ο νέος Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής, Μιχάλης Ψύλος, μετά την  πρωτη (σωστή) απόφασή του να απολύσει δύο αργόμισθους συντάκτες που είχαν να εμφανιστούν χρόνια στο..

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

«Θερμό καλοκαίρι» στον ΔΟΛ

Ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών και ατομικές συμφωνίες!- Τι καταγγέλλει η Εργασιακή Επιτροπή

Τo μεγάλο αφεντικό του ΔΟΛ αφήνει μεν απλήρωτους τους εργαζόμενους, δεσμεύεται δε για απολύσεις, μειώσεις μισθών και απληρωσιά συν ατομικές διαπραγματεύσεις σε ένα “θερμό καλοκαίρι”!
Είναι αλήθεια ότι απαξίωσε ακόμη και την εθιμοτυπική συνάντηση (δεν πραγματοποιήθηκε) με το συρφετό των «οικείων» συνδικαλιστών του κλάδου, που εναγωνίως τη ζητούσαν ως άλλοθι για να «καθησυχάσουν» τους εργαζόμενους για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων, τις κυοφορούμενες ομαδικές απολύσεις αλλά και τις νέες ατομικές συμβάσεις με μειώσεις αποδοχών.
Όμως, τον επιχειρηματικό σχεδιασμό τον επιβεβαίωσε και αρμοδίως ο Δ/ντης της εφημερίδας..

Χωρίς εφημερίδες σήμερα

Λόγω της απεργίας της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών

Δεν κυκλοφόρησαν σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου οι εφημερίδες λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι των πρακτορείων διανομής εφημερίδων της Αθήνας. Η απεργία άρχισε στις 18:00 την Πέμπτη και λήγει στις 18:00 την Παρασκευή.Οι εκδόσεις του Σαββάτου και  της Κυριακής θα κυκλοφορήσουν κανονικά.
Η απεργία της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, έχει κηρυχθεί ως απάντηση στην αδιαλλαξία των εργοδοτών να υπογράψουν νέα Συλλογική Σύμβαση και στην προκλητική αδιαφορία απέναντι στις συνθήκες στρατοπέδου..

«Τυποεκδοτική» τέλος

Εκλεισε οριστικά η εκδοτική επιχείρηση του ΚΚΕ, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Το Σάββατο τύπωσε για τελευταία φορά τον «Ριζοσπάστη». Η επιχείρηση πήρε την κατιούσα από την αρχή της οικονομικής κρίσης, αν και προηγουμένως θεωρούνταν μία από τις μεγαλύτερες στην εκτυπωτική βιομηχανία.
Το 2009 η «Τυποεκδοτική» απασχολούσε 320 εργαζόμενους και 100 σε εξωτερικά συνεργεία. Από το 2010 άρχισαν μαζικά κύματα απολύσεων, με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να εκτυπώνεται από ελάχιστους μόνο η κομματική εφημερίδα.
Το κλείσιμο είχε σχεδιαστεί για τον Δεκέμβριο του 2014, αλλά αναβλήθηκε καθώς προέκυψαν κάποιες ελπίδες για πώλησή της. Τώρα η τύχη των κτιριακών της εγκαταστάσεων και του..

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Στο πλευρό των εργαζομένων για μια ΕΡΤ μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος

Aντίθετη η Συσπείρωση με την επιλογή Ταγματάρχη

Η επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, παρά και κόντρα στις συντριπτικά γενικευμένες διαφωνίες πρώτα και κύρια από τους ίδιους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και θολώνει μια πραγματική νίκη.
Ενώ σήμερα ο κλάδος των εργαζομένων στα ΜΜΕ και ολόκληρη η κοινωνία θα έπρεπε με το άνοιγμα της ΕΡΤ, κυριολεκτικά, να γιορτάζει τη νίκη της δημοκρατίας, τη νίκη ενός πρωτόγνωρου αγώνα των εργαζομένων, η επιλογή Ταγματάρχη διαμορφώνει αρνητικό κλίμα. Ακυρώνει τις πραγματικά ελπιδοφόρες προοπτικές που ανοίχτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα για μια ΕΡΤ ανεξάρτητη και πλουραλιστική, που με απελευθερωμένους τους εργαζόμενούς της θα υπηρετεί την ενημέρωση και τον πολιτισμό που απαιτεί και έχει ανάγκη η κοινωνία.
Είναι προφανές ότι το νέο δεν αρκεί να εξαγγέλλεται. Το νέο που όλοι προσδοκούσαμε και..

Μαλέλης: Ρε σεις, ποιος με «καρφώνει» στο Μαξίμου;

 Τον «τραγουδιστή» του Φαλήρου αναζητά ο διευθυντής του ΣΚΑΪ

Τον «τραγουδιστή» στο ισόγειο του Φαλήρου αναζητά ο Σταμάτης Μαλέλης που τον «καρφώνει» στο Μαξίμου! Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΙ που ανανέωσε για άλλα δύο χρόνια τη συνεργασία του με το κανάλι… Έχει βρει τον μπελά του εσχάτως, διότι δεν τολμάει να πει κουβέντα για τον ΣΥΡΙΖΑ – ανεξάρτητα αν είναι καλή ή κακή και, σε χρόνο dt (differential of time) έχει φθάσει στο κυβερνητικό μέγαρο!
Μάλιστα απηυδισμένο το στέλεχος του καναλιού πριν λίγες ημέρες μπήκε στην αίθουσα σύνταξης και φωναχτά μπροστά σε όλους που εργάζονταν εκείνη την ώρα, ζητούσε να μάθει ποιος τον..

Διευθύνων σύμβουλος πολλών αφεντάδων

Ερώτημα

Προς την κυβέρνηση το ερώτημα: Ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης, νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, μπορεί να παραμείνει ταυτοχρόνως και διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας «the toc»; Ή θα ισχύουν και γι' αυτόν οι διατάξεις του νέου νόμου για την αποκλειστική απασχόληση των εργαζομένων; Αναμένουμε απάντηση από τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά...

Το απάνθρωπο καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας

Eπιστημονική εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Η εμπειρία του ελληνικού χρέους ως ευρωπαϊκό πρόβλημα με παγκόσμιες διαστάσεις» οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου του ομότιμου καθηγητή Γιώργου Κασιμάτη με τίτλο «Το απάνθρωπο καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας» που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α. Α. ΛΙΒΑΝΗ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο. Aκολουθούν ομιλίες από:
- τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Γιώργο Κατρούγκαλο.
- την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, αναπληρώτρια..

Ασυγχώρητη διπλή αστοχία

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» έχει διακηρύξει από την πρώτη μέρα ότι είναι ανεξάρτητη, συνεταιριστική και πλουραλιστική εφημερίδα και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά επί δυόμισι χρόνια. Εδώ γίνεται μια προσπάθεια σύγκλισης, ώσμωσης και τελικά σύνθεσης διαφορετικών αντιλήψεων, νοοτροπιών και εμπειριών.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συλλογικής λειτουργίας το απαραίτητο υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης και ο σεβασμός της διαφορετικής άποψης δοκιμάζονται καθημερινά. Αναπόφευκτα λοιπόν, κατά καιρούς, τα λάθη και οι αστοχίες. Στο φύλλο του Σαββατοκύριακου ο Ν. Ασημακόπουλος αστόχησε διπλά. Προσπαθώντας να καυτηριάσει την «κομματική σαβούρα» που κατά τη γνώμη του «θα αρχίσει σιγά σιγά να φορτώνεται στο καράβι» της ΕΡΤ, έγραψε: «Μάθαμε ότι διευθυντής ειδήσεων αναλαμβάνει ο διευθυντής σύνταξης της Αυγής», φωτογραφίζοντας τον συνάδελφο Σταύρο Καπάκο. Αυτός ο βαρύτατος και ανοίκειος..

H Λιλιπούπολη επιστρέφει στο Πρώτο

Κάθε μέρα λίγο μετά τις 07:30 το πρωί, η θρυλική Λιλιπούπολη επανέρχεται δυναμικά στις συχνότητες του Πρώτου Προγράμματος της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ, στο τέλος της εκπομπής «Πρώτη Καλημέρα» με την Έλενα Καραγιάννη και τη Νατάσσα Βησσαρίωνος.
Στα επεισόδια αυτής της εβδομάδας:
Δευτέρα  18 Μαΐου: «Μάσα Σιδερόμασα»
Ο δήμαρχος Χαρχούδας και ο Πρίγκιπας αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ανακύκλωση. Μαζεύουν σκουπίδια τα οποία ρίχνουν στον Σιδερομάσα, το μηχάνημα του δόκτορα Δρακατόρ, ώστε να φτιάξουν πλαστικό που θα πουλήσουν στο εξωτερικό. Κάποια στιγμή όμως το μηχάνημα σταματάει να δουλεύει, ο Χαρχούδας αρχίζει να το κλωτσά για να ξαναπάρει μπροστά, με αποτέλεσμα να συμβεί μια μεγάλη έκρηξη κι ένα τεράστιο νέφος να σκεπάσει όλη τη Λιλιπούπολη.
Τρίτη 19 Μαΐου: «Το νέφος»
Το νέφος που έχει καλύψει τη Λιλιπούπολη δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους της και οι..

ΕΡΤ: αγώνας διαρκείας μετά τη νίκη επιστροφής στη δουλειά

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό       ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι):   
"H νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε ένα νόμο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, πολύ πιο πίσω και από τις προεκλογικές της διακηρύξεις και ακόμα περισσότερο με τεράστια απόκλιση από τις συλλογικά εκφρασμένες θέσεις των συνελεύσεων των αγωνιστών της ΕΡΤ.
Προφανώς το κυρίαρχο στοιχείο είναι η δικαίωση του αγώνα και η επιστροφή όλων στις δουλειές τους.
Όμως με ανοιχτά όλα τα εργασιακά ζητήματα, με υπερεξουσίες στο διευθύνοντα σύμβουλο και διακοσμητικό Δ.Σ. και τον εναγκαλισμό με την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία να διατηρείται, η κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά», ανακυκλώνει παλιές δοκιμασμένες και αποτυχημένες..

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Τα αφεντικά των ΜΜΕ συνασπίζονται...

...στην Ενωση Εκδοτών Διαδικτύου για να ξεζουμίζουν καλύτερα τους εργαζόμενους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η οικοδόμηση ενός νέου τοπίου στα μέσα ενημέρωσης στα πλαίσια της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης με τους εκδότες -παλιούς και νέους- να αναπροσαρμόζουν τους κανόνες της αγοράς και τους ήδη παραδομένους στην υπερεκμετάλλευση εργαζόμενους να βγαίνουν ακόμη περισσότερο χαμένοι. Το νέο σκηνικό που στήνεται, στηρίζεται στο γεγονός ότι το μέλλον της δημοσιογραφίας βρίσκεται στο διαδίκτυο και στην επερχόμενη κατάρρευση παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης -έντυπων και τηλεοπτικών- εκ των οποίων τα περισσότερα είναι υπερχρεωμένα, έχοντας λάβει απλόχερα υπέρογκα δάνεια στο παρελθόν και έχοντας πετάξει στην ανεργία τους περισσότερους από τους εργαζόμενους που απασχολούσαν.
Ενας μεγάλος αριθμός από τις στρατιές των ανέργων που προέκυψαν από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, μα κυρίως νεοεισερχόμενοι στο χώρο εργασίας, απασχολήθηκε και απασχολείται στα νέα μέσα που ανθούν και συγκεκριμένα στα σύγχρονα κάτεργα που ονομάζονται sites. Μία από..

Ξανά στον «αέρα» ο Αποδυτηριάκιας

Ο «Αποδυτηριάκιας», η θρυλική υπογραφή του «Φιλάθλου», άρχισε από χθες Τρίτη, να εμφανίζεται στο sdna.gr το οποίο τον αναγγέλλει ως «αυθεντικό Αποδυτηριάκια». Και αυτό, προφανώς, επειδή στη δημοσιογραφική πιάτσα είναι γνωστά 3-4 ονόματα που έγραφαν στη διαδρομή των χρόνων τη στήλη, αλλά ένας είναι αυτός που την καθιέρωσε με το ξεχωριστό ανατρεπτικό, καθόλου συνηθισμένο - τουλάχιστον για την εποχή - ύφος του.
Βέβαια, ο «Αποδυτηριάκιας» έχει εμφανιστεί αυτόνομα στον διαδικτυακό χώρο με το δικό του ομώνυμο μπλογκ, αλλά μόλις τώρα κάνει την εμφάνισή του σε Μέσον υψηλής επισκεψιμότητας. Ο «Αποδυτηριάκιας» συνετέλεσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στην καθιέρωση του «Φιλάθλου» στον εκδοτικό αθλητικό χώρο, όπου κυριαρχούσαν τότε δύο πολύ μεγάλα μεγέθη:..

Venceremos Άρη Πορτοσάλτε

Ήταν μία μεγαλειώδης συγκέντρωση 158 ατόμων στο Σύνταγμα, η συγκέντρωση εναντίον του νομοσχέδιου για την Παιδεία του  Αριστείδη Μπαλτά.
Μετά την (επίσης μεγαλειώδη) συγκέντρωση στο Μαρούσι με τον κύριο και την κυρία Πατούλη να δίνουν αγωνιστικό παρών, οι... ευρωπαϊστές (νεοφιλελεύθεροι), βρέθηκαν στον χώρο των αγώνων, όχι στην Καισαριανή, αλλά στην πλατεία Συντάγματος.
Άρης Πορτοσάλτε, Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), Ανδρέας Παπαδόπουλος (ΔΗΜΑΡ, Θεός 'σχωρέστην) και Αλεξία Μπακογιάννη (Ντόρα), Θάνος Τζήμερος, Θάνος Βερέμης, όλοι οι ευρωπαϊστές στο Σύνταγμα. Να διαμαρτυρηθούν για τoν... μπαλτά στην παιδεία.
Αλλά δεν έκλεισαν οι δρόμοι, όχι! Δεν «τραυμάτισαν» τον τουρισμό, όχι! Δεν εμπόδισαν τον κόσμο να ψωνίσει (τις Κυριακές), όχι! Το αντίθετο...
Μέσος όρος ηλικίας στη συγκέντρωση: 68,3 ετών. Ήταν και τέσσερις νέοι. Αλλά γρήγορα..

Με Ταγματάρχη η ΕΡΤ παρά τις αντιδράσεις

Παρά τις αντιδράσεις από τους εργαζομένους αλλά και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ και δημοσιεύτηκε στους ιστότοπους της Ανοικτής Διακυβέρνησης (opengov.gr) και της Διαύγειας (diavgeia.gov.gr). Πρόεδρος του Δ.Σ. ο Διονύσης Τσακνής και Διευθύνων Σύμβουλος ο Λάμπης Ταγματάρχης.
Η διαδικασία ανάληψης καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.
Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η επανένταξη των εργαζομένων στις θέσεις τους και τις δομές της ΕΡΤ κατά τον πλέον ομαλό τρόπο, η λειτουργία των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών στο πρόγραμμα της ΕΡΤ, καθώς και όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.
Για τις προκηρυχθείσες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ επιλέχθηκαν οι εξής:..

Οι zoornalistas και ο διάλογος Εφ.Συν με τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων (ΕΝΕΔ)

Με αφορμή μια ανάρτηση των zoornalistas υπό τον τίτλο "Μην μας φορολογήσετε γιατί θα κάνουμε απολύσεις... " (διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ) ξεκίνησε διάλογος της Εφημερίδαςτων συντακτών με την Ενωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) και τον πρόεδρό της Δημήτρη Μάρη

Στις 2/5/2015 στα Πολιτικά Παρασκήνια της «Εφημερίδας των Συντακτών» γράφτηκε το εξής σχόλιο:
Διάβαζα στο blog Zoornalistas (που ασχολείται με τα ΜΜΕ) ότι σε άρθρο της Huffington Post Greece -της οποίας συνιδιοκτήτης είναι ο Δημήτρης Μάρης, που τυγχάνει και πρόεδρος της Ενωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ)- ο Δ. Μάρης με επιστολή του ζητάει από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά την απόσυρση ρύθμισης για επιβολή φόρου 20% σε όλες τις online διαφημίσεις. Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι «αν μας φορολογήσετε, θα κάνουμε απολύσεις και θα μεταναστεύσουμε τις έδρες των ιντερνετικών εταιρειών στο εξωτερικό».
Αυτό δίνει μια καλή ιδέα «πάταξης της φοροδιαφυγής» (και της ανάλογης εισφοροκλοπής) στις..

Μπαράζ απολύσεων στον όμιλο Φιλιππάκη

Αναστάτωση στον όμιλο Φιλιππάκη -που βγάζει και τις εφημερίδες Εspresso, Εστία, Δημοκρατία, Εργασία κλπ- μετά τις «εκκαθαρίσεις» -απολύσεις (τουλάχιστον 8) εργαζομένων από όλα τα τμήματα (δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί).
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στέκεται στο πλευρό των απολυμένων των εφημερίδων «Δημοκρατία»και «Εργασία» και με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εργοδοσία για τις άδικες και καταχρηστικές απολύσεις.
Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ που καταγγέλλει την εργοδοσία της εφημερίδας «Δημοκρατία», "η οποία -ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα- έχει επιδοθεί σε μπαράζ απολύσεων και αντεργατικών μέτρων για να ενισχύσει την κερδοφορία της". Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου ΜΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Παράλληλα με τις συνεχιζόμενες απολύσεις χαμηλόμισθων εργαζόμενων η εργοδοσία έχει επιβάλει περικοπές μέσω ατομικών συμβάσεων, καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων, επιβάλλει με το φόβο πλήρη εντατικοποίηση της εργασίας, εξαναγκάζει εργαζόμενους να δουλεύουν σε περισσότερα από ένα έντυπα του ομίλου με.. 

Δυο βραβεία για infographics της Ζωής Κατσιγιάννη

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του φετινού, 16ου ευρωπαϊκού διαγωνισμού European Newspaper Award, στον οποίο συμμετείχαν 234 εφημερίδες από 27 χώρες.
Η καλή παράδοση που έχει δημιουργηθεί στα γραφήματα, συνεχίσθηκε και φέτος.
Η Ζωή Κατσιγιάννη από τον «Ελεύθερο Τύπο» και μέλος των greekinfographics απέσπασε δύο βραβεία στην κατηγορία γραφημάτων. Συνολικά έχει διακριθεί στον συγκεκριμένο διαγωνισμό οκτώ φορές. Τα διακριθέντα γραφήματα ήταν το ένα με θέμα την παραγωγή αλλαντικών στην Ελλάδα και το δεύτερο με θέμα την Bic.
Εχει σημασία πως παροτι την κρίση στον ελληνικό Τύπο, τα γραφήματα αποτελούν αναπόσπαστο..

O Μπογιόπουλος, η Στάη και η «ανυπότακτη δημοσιογραφία»...

Ιδιαίτερα επικριτικός για την Έλλη Στάη και τον αυτοχαρακτηρισμό της ως «ανυπότακτης και αχειραγώγητης δημοσιογράφου» ήταν ο συνάδελφός της Νίκος Μπογιόπουλος στην εκπομπή του στον ραδιοσταθμό REAL FM.
Σχολιάζοντας την ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, έκανε λόγο για «δημοσιογραφία του περίπου» και για τη χώρα του «ό,τι δηλώσεις, είσαι». Και πρόσθεσε: «Βεβαίως ο καθένας έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται… Άλλωστε, είμαστε στη χώρα τού ό,τι δηλώσεις… Αυτά έλεγε ο Τσαρούχης, είναι γνωστά… Αλλά ισχύει κι αυτό που έλεγε ο Μαρξ, “αλίμονο αν είχαμε για τους άλλους τη γνώμη που έχουν οι ίδιοι για τον εαυτόν τους”»!
Αναφερόμενος στο «μαύρο» της ΕΡΤ είπε χαρακτηριστικά:
«Επειδή η κυρία Στάη στην επιστολή της αναφέρεται στην ανυποχώρητη και ανυπότακτη δημοσιογραφία, επικαλούμενη μάλιστα την τοποθέτησή της στο “μαύρο” της ΕΡΤ, να θυμίσω στους ακροατές ότι εκείνη την ημέρα η κυρία Στάη είχε μια εκπομπή με καλεσμένους όλους εκείνους που υπερασπίζονταν το.. 

Οταν «έσπασε» το άβατο του ΣΚΑΪ

- Στα άδυτα των ΜΜΕ και των τραπεζών το ΣΕΠΕ 
- Ριζική αλλαγή πολιτικής για την προστασία της εργασίας στις γαλέρες των media και των τραπεζών

Επιτέλους, η Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) φαίνεται ότι αρχίζει να κάνει τη δουλειά της και να ελέγχει ουσιαστικά και αυστηρά τις εργοδοτικές παρανομίες των επιχειρήσεων και της πάσης φύσεως αυθαιρεσίες τους.
Η νέα ομάδα του υπουργείου Εργασίας, με επικεφαλής τον Πάνο Σκουρλέτη (και τους αναπληρωτές υπουργούς Δημήτρη Στρατούλη, Θεανώ Φωτίου, Ράνια Αντωνοπούλου), αναμένει, όπως έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει, πολλά από τη δραστηριότητα του ειδικού γραμματέα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Απόστολου Καψάλη, στην προσπάθεια να ελεγχθεί η αδήλωτη (μαύρη) εργασία και το πλήθος των παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας (μισθοί, κοινωνική..

Ο Θ. Τσεκούρας προσφεύγει σε ΑΔΑΕ και Εισαγγελία του Α.Π.

Ο σχολιογράφος της εφημερίδας Τα Νέα, Γ. Χρ. Παπαχρήστος, στη στήλη του, μετά το κύριο άρθρο και το δισέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας του ΔΟΛ, που όπως γράφει η ΕφΣυν πήρε υπό την προστασία της τον Γιάννη Στουρνάρα, δεν παρέλειψε κι αυτός να αναφερθεί στο θέμα κάνοντας λόγο για «βαριές καταγγελίες  του δημοσιογράφου Θ. Τσεκούρα» δηλ. ότι «υποκλαπέν e-mail που είχε στείλει προς αυτόν ο συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρης Κανέλλης, βρέθηκε στις στήλες εφημερίδας (της ΕφΣυν)». Μάλιστα ο Παπαχρήστος γράφει ότι ρώτησε και τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη για το θέμα που του απάντησε «δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με όλα αυτά». Μάλιστα ο Παπαχρήστος μίλησε, λέει, και.. 

Προστασία Στουρνάρα από το εκδοτικό κατεστημένο

 Σε ρόλο προστάτη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με αφορμή το περιβόητο e-mail που αποκάλυψε η ΕφΣυν, εμφανίζονται στα σημερινά τους φύλλα Η Καθημερινή και ΤΑ ΝΕΑ. Το εκδοτικό κατεστημένο, το οποίο τα τελευταία έξι χρόνια υποστηρίζει την πολιτική των δανειστών στην Ελλάδα μέσω ρεπορτάζ και άρθρων- παίρνει υπό την προστασία του τον Γιάννη Στουρνάρα...
Οπως γράφει o Γ. Πετρόπουλος στην ΕφΣυν, τα επιχειρήματα που επιστρατεύονται προς αυτή την κατεύθυνση εμπεριέχουν από τη «θεωρία της υποκλοπής» ώς και τη «θεωρία περί προστασίας των θεσμών» για να παρακαμφθεί το ουσιώδες και βασικό του όλου θέματος που είναι αποκλειστικά και μόνο ζήτημα πολιτικής υφής:
- Δικαιούται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας να διοχετεύει πληροφόρηση -ανεξαρτήτως της ποιότητας και της ακρίβειάς της- με στόχο την καλλιέργεια αντιπολιτευτικού κλίματος προς την κυβέρνηση- όποια κι αν είναι αυτή;
- Δικαιούται, επίσης, από τον θεσμικό του ρόλο να αποκρύβει από την κυβέρνηση ειδικό..

Ζήτημα δεοντολογίας

Το ξαναγράφουμε διότι μερικοί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Η ανεξάρτητη συνεταιριστική εφημερίδα μας, η «Εφημερίδα των Συντακτών», το Σάββατο 9/5/2015 δημοσίευσε ένα σκανδαλώδες e-mail εκπορευόμενο από το Γραφείο Τύπου του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με επιλεκτικά, και στο περίπου, «στοιχεία» για την... «προς χρεοκοπία» ελληνική οικονομία, σταλμένο σε αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και σε δημοσιογράφους.
Με λίγα λόγια, επρόκειτο για ένα στρατευμένο αντικυβερνητικό non paper προς πολιτική χρήση, σαφώς κατά της διαπραγματευτικής προσπάθειας της χώρας, όπως μαρτυρεί καθαρά και ο τίτλος του επίμαχου e-mail: «Ο λογαριασμός των 100 ημερών, πριν καν αρχίσει η χρεοκοπία και χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί η επενδυτική άπνοια που υποθηκεύει γενικότερα την οικονομία».
Συνεπώς, κατά την άποψή μας, προκύπτει μείζον θέμα «μονταζιέρας» στην ΤτΕ, μέγα δηλαδή..

Στην αναμονή η αναβίωση των συμβάσεων της παλιάς ΕΡΤ

Μάλλον μακραίνει ο χρόνος  που θα τεθούν  υπ όψη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής τα ονόματα του ΔΣ της ΕΡΤ του ν. 4324/2015 και κατά συνέπεια ο διορισμός του, εξ αιτίας της διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς».
Και φυσικά καθυστερεί και το θέμα  της επαναπρόσληψης των εργαζομένων της ΕΡΤ του ν. 1730, που απολύθηκαν την 11 Ιουνίου 2013, διότι μόνο το νέο ΔΣ, και ύστερα από  διαδικασίες μπορεί να ρυθμίσει το θέμα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα, όταν αυτό αναλάβει τα καθήκοντά του και με βάσει το οργανόγραμμα της ΝΕΡΙΤ  νέας ΕΡΤ,(Ν1 Νplus, Ραφιόφωνο πρωτο,δεύτερο, τρίτο Νεριτ Μακεδονίας. Κόσμος)  για να μην ξαναπέσει μαύρο, πρώτα θα ρυθμίσει:..

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Λιάγκας στο πειθαρχικό: Διαφήμισα το Calgon για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος κρίθηκε ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας, και από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη του. Το ΠΠΣ, είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του Λιάγκα, για συμμετοχή σε διαφημιστική καμπάνια (εμφανιζόταν να διαφημίζει από τηλεοράσεως... το αποσκληρυντικό πλυντηρίου “CaCo” της εταιρείας Calgon).
Η συμμετοχή του αυτή στην διαφημιστική καμπάνια, έρχεται σε αντίθεση προς το άρθρο 5, παρ. γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, που αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος οφείλει «να μην επιδιώκει και μη δέχεται τη διαφημιστική χρήση του ονόματος, της φωνής και της εικόνας του, παρά μόνο για κοινωφελείς σκοπούς». Η ποινή που του επεβλήθη και από το ΔΠΣ είναι η προσωρινή διαγραφή 5 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. .
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το απολογητικό υπόμνημα του Γιώργου Λιάγκα όπου ο..

Ακόμα και εσύ Παύλο Τσίμα;

Είμαστε όλοι ΕΦ.ΣΥΝ

Η μια πλευρά έχει μεραρχίες προπαγανδιστικής υποστήριξης με βαρύ οπλισμό: κανάλια, ραδιόφωνα, εκδοτικά συγκροτήματα, συστρατευόμενα κόμματα, διοικητές τραπέζης που διοχετεύουν στους εμπόλεμους της παράταξής τους προπαγανδιστικό υλικό. Η άλλη πλευρά έχει κάνα αεροβόλο, καμιά σφεντόνα, καμιά πέτρα στο χέρι. Οι αριθμητικοί συσχετισμοί στον πόλεμο της ενημέρωσης είναι συντριπτικοί. Αλλά οι λίγοι καταφέρνουν συχνά να ξεβρακώνουν τους απέναντι. Όπως έκανε η Εφημερίδα των Συντακτών που ανέδειξε το ύπουλο χτύπημα της διαρροής αντικυβερνητικού υλικού από τον θεσμικό Στουρνάρα.
Ο οποίος Στουρνάρας συνεχίζει να παίζει τον ρόλο που είχε και ως υπουργός Οικονομικών: να πυροβολεί ό,τι αντιστέκεται στα («forget it, Yannis!») συμφέροντα των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Η ΕΦ.ΣΥΝ. έκανε κουρελόχαρτο τη σοβαροφανή διάψευση της Τράπεζας της Ελλάδας για.. 

Γιατί ο Χατζηνικολάου «ψάχνεται» για τηλεοπτική άδεια

Το όνομα του Νίκου Χατζηνικολάου ακούγεται εσχάτως ότι είναι ανάμεσα στα ονόματα των ελλήνων επιχειρηματιών (Γιάννα Αγγελοπούλου, Δημ. Γιαννακόπουλος, Βαγγ. Μαρινάκης) που εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια όταν η κυβέρνηση προχωρήσει στην προκήρυξή τους.
Ο εκδότης - δημοσιογράφος προφανώς επιθυμεί τη συμπλήρωση του ήδη ισχυρού μιντιακού ομίλου «REAL GROUP» με έναν τηλεοπτικό σταθμό, στο βαθμό που οι απαιτήσεις και οι όροι της προκήρυξης είναι ρεαλιστικοί. Με άλλα λόγια, ο Νίκος Χατζηνικολάου θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια, θέλοντας να ενισχύσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στα ΜΜΕ, στην περίπτωση που το οικονομικό τίμημα δεν είναι εξωπραγματικό και ανταποκρίνεται στις συνθήκες της συγκεκριμένης αγοράς που τα…

Γ. Παπαχρήστος: Κατσαρίδα και χαμαιλέοντας ο Ταγματάρχης!

Και νέα επίθεση του σχολιογράφου του ΔΟΛ κατά του υπουργού Ν. Παππά

Νέα επίθεση με ειρωνίες κατά του υπουργου Επικρατείας Νίκου Παππά από τον σχολιογράφο της εφημερίδας Τα Νέα, Γιώργο Χρ. Παπαχρήστο. Ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ στη στήλη του «Στίγμα» με αφορμή την χθεσινή «εισβολή» στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, εγκαλεί για ολιγωρία τον αρμόδιο για την ΕΡΤ υπουργό Ν. Παππά «τον γνωστό και ως καλαμοϊππέα» όπως τον χαρακτηρίζει ξανά...
Ο Γ. Παπαχρήστος επεκτείνει την κριτική του (που ξαφνιάζει για την σφοδρότητά της) και κατά της νέας διοίκησης της ΕΡΤ, δηλαδή κατά του Διονύση Τσακνή και του Λάμπη Ταγματάρχη.
Αναλυτικά ο δημοσιογράφος των «Νέων» γράφει, με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, στη στήλη του:

Υπόλογος ο Στουρνάρας - Επιστολή Στάη στον Τσίπρα

Διαψεύστηκε η "διάψευσή" του διοικητή της ΤτΕ για το υπονομευτικό e-mail: Μετά τον αποστολέα, εμφανίστηκε και ο παραλήπτης...

Διπλά εκτεθειμένος βρίσκεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μετά την παραδοχή ενός εκ των παραληπτών του e-mail που απεστάλη από το τμήμα επικοινωνίας της τράπεζας με επιλεγμένα οικονομικά στοιχεία έτσι ώστε να εμφανίζεται μια εικόνα "κατάρρευσης" όσο κρατούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. Διπλά εκτεθειμένος διότι, μετά την παραδοχή των δημοσιογράφων Θ. Τσεκούρα και Έλλης Στάη ότι έλαβαν το e-mail από την ΤτΕ, η "διάψευση" του Σαββάτου καθίσταται μετέωρη, ενώ η άρνησή του να δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις σημαίνει ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του "παιχνιδιού" εις βάρος της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης και υπέρ της αντίστοιχης των δανειστών.
Ενδεχομένως να μην έχει ακόμη ξεπεράσει την προηγούμενη ιδιότητά του ως υπουργού των..

Θα πληρώνουμε για αρκετό καιρό τους Μπόμπολες;

«Χλωμό» το να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον νομοθετικές ρυθμίσεις ή παρεμβάσεις ώστε να έχουμε μείωση των απαράδεκτα υψηλών διοδίων στις εθνικές οδούς. Αυτό προέκυψε από την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στην Βουλή. Επισήμανε πως παρότι η κυβέρνηση θα το επιθυμούσε το θέμα «κολλάει» στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε αλλά και στην συμμετοχή ευρωπαϊκών τραπεζών στις κοινοπραξίες που «τρέχουν» τα έργα .
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Σταθα, ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι  «το να αλλάξουμε αυτές τις συμβάσεις δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Τα μέρη δεν είναι μόνο το ελληνικό δημόσιο και οι εργολήπτες ή οι παραχωρησιούχοι. Είναι και ιδιωτικές τράπεζες. Σε δύο..

ΔΟΛ: μόνο ένα θαύμα θα φρενάρει απολύσεις και περικοπές!

Αύριο η καταβολή του 50% του μισθού Απριλίου

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ που πήγαν στη χθεσινή συνέλευση άκουσαν το διευθυντή του Βήματος Αντώνη Καρακούση να περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στο μεγαλύτερο και παλαιότερο δημοσιογραφικό οργανισμό της χώρας. Όπως ανέφερε ο Καρακούσης τα έσοδα έχουν μειωθεί κατά 70% τα τελευταία 2-3 χρόνια, ενώ η πολιτική κατάσταση στη χώρα ήταν καταστροφική τους τελευταίους μήνες για τα ΜΜΕ, σε σημείο που ξεπέρασε κατά πολύ τις αρνητικές προβλέψεις των επιτελών του ΔΟΛ και το σχεδιασμό τους συμπαρασύροντας τον οργανισμό σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική περιδίνηση.
Με βάση όλα αυτά ο διευθυντής του Βήματος, ανέφερε στους εργαζομένους, αλλά και στα.. 

Ανεπιθύμητος ο Λάμπης Ταγματάρχης στην ΕΡΤ

«Με δεδομένο ότι η επιλογή του κ. ΛάμπηΤαγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ εγείρει τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία στους ίδιους τους εργαζόμενους - που κράτησαν επί 23 μήνες ανοιχτή την ΕΡΤ και είναι αυτοί που, τελικά, θα αποτελέσουν τον καταλύτη για τη νέα ΕΡΤ που αξίζει η χώρα και η κοινωνία - και με δεδομένο, επίσης, ότι τα μηνύματα που εκπέμπει στο λαό η εν λόγω επιλογή είναι αντιφατικά και αποπροσανατολιστικά, καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει την απόφασή του». Αυτό αναφέρουν, μεταξυ άλλων, σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Αννέτα Καββαδία, Αγλαΐα Κυρίτση και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. Αναλυτικά η κοινή τους δήλωση:..

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Σοκ στον ΔΟΛ με τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία

Γενική συνέλευση είχαν προγραμματίσει για σήμερα (Δευτέρα) το απόγευμα οι εργαζόμενοι στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη προκειμένου να συζητήσουν τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία και τις διαρροές για περικοπές σε προσωπικό και αμοιβές.
Το κλίμα που επικρατεί στη Μιχαλακοπούλου είναι βαρύ καθώς το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η φημολογία για νέο πρόγραμμα «εκκαθαρίσεων» και περικοπών στους μισθούς. Το κλίμα επιδεινώθηκε μετά την ειδοποίηση που έλαβαν οι εργαζόμενοι ότι θα εξοφληθούν για τον μήνα Απριλίο στις 29 Μαΐου (ουσιαστικά «μπαίνουν έναν μήνα μέσα»)! Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ είναι σε κατάσταση σοκ αφού όλα αυτά..

Ο διευθύνων σύμβουλος (του TheToc) παίρνει θέση

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης πήρε θέση για το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με «υπονομευτικές διαρροές» προς συγκεκριμένα Mέσα ενημέρωσης μέσω  e-mail που έφυγε από το γραφείο του διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα. Ανάμεσα σε αυτά τα Mέσα, και το σάιτ της Eλλης Στάη, το TheToc, στο οποίο ο Λ. Ταγματάρχης τυγχάνει διευθύνων σύμβουλος (και εκεί - αλήθεια, ασυμβίβαστο δεν υπάρχει;). Ο δημοσιογράφος με  αφορμή τη δημοσιοποίηση του  e-mail από την «ΕφΣυν» και “τα υπονοούμενα της εφημερίδας κατά του TheTOC”, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τσεκούρας και Στάη απαντούν στην Εφημερίδα των Συντακτών

Μύλος μετά τις αποκαλύψεις της Αλίκης Μάτση στην Εφημερίδα των Συντακτών για υπονομευτικές διαρροές Στουρνάρα προς συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης. Tο e-mail που έφυγε από το γραφείο του Γ. Στουρνάρα με αποδέκτη γνωστό δημοσιογράφο (ο πρώην διευθυντής του Μπόμπολα, Θανάσης Τσεκούρας αναγνώρισε με έκπληξη στο πρόσωπο του τον αποδέκτη), προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. 
Θυμίζουμε οτι το e-mail περιέχει όλη την επιχειρηματολογία αποδόμησης της κυβέρνησης Τσίπρα που αναπαράγουν διαρκώς εντός και εκτός Ελλάδα διάφορα μέσα ενημέρωσης.
Επειδή η «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρθηκε και στο σάιτ της Ελλης Στάη (εδώ), η πρόεδρος του «The TOC» καθώς και ο Θανάσης Τσεκούρας απάντησαν αναφέροντας πως «δημοσιοποιήθηκε η συνήθης δημοσιογραφική πρακτική»...
 Η Ελλη Στάη με άρθρο-παρέμβαση στην ιστοσελίδα της χαρακτηρίζει «επικίνδυνη φαρσοκωμωδία» το δημοσίευμα της ΕφΣυν, αναφέροντας πως το The Toc δημοσιοποίησε αληθινά στοιχεία..

Να ποιος έστειλε το επίμαχο e-mail μέσα από την ΤτΕ

Τι γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών

Φωτιές άναψε τόσο στον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, όσο και στο κυβερνητικό επιτελείο, το e-mail με τις υπονομευτικές διαρροές, που αποκάλυψε το Σάββατο η «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο Γ. Στουρνάρας παραμένει έκθετος μετά την αποκάλυψη για το e-mail που έφυγε από το γραφείο του με παραλήπτη γνωστό δημοσιογράφο (αντέδρασε μέσα από το σάιτ στο οποίο απασχολείται το τελευταίο διάστημα) και τίτλο "Ο λογαριασμός των 100 ημερών". Το e-mail περιέχει όλη τη επιχειρηματολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
H αποκάλυψη για υπονομευτικές διαρροές Στουρνάρα προς συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, προκάλεσε αναταράξεις στο πολιτικό και τραπεζικό σύστημα, καθώς γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί η εικόνα μιας ήδη χρεοκοπημένης χώρας «πριν καν αρχίσει η συζήτηση για χρεοκοπία...».
Η έμπειρη πολιτική συντάκτρια Αλίκη Μάτση αποκαλύπτει, στο ρεπορτάζ της στην ΕφΣυν, ποιος είναι αυτός που έστειλε το επίμαχο e-mail μέσα από την ΤτΕ. Μεταξύ άλλων γράφει:..

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Αυτός είναι ο μεγαλοδημοσιογράφος του e-mail Στουρνάρα

Έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από την αποκάλυψη του προκλητικού e-mail Στουρνάρα προς μεγαλοδημοσιογράφο με τις στοχευμένες διαρροές της Τράπεζας της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης. Γιατί όμως η ένοχη σιωπή; Η δημοσίευση δεν είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης; Γιατί ο δημοσιογράφος δεν παραδέχεται ότι είναι ο παραλήπτης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας; Ντρέπεται για κάτι;
Πρόκειται για δημοσιογράφο που διετέλεσε επί μακρόν διευθυντικό στέλεχος πολύ μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος. Από τα συστημικά. Από εκείνα που έχουν «μπετονάρει» την διαπλοκή στην Ελλάδα και από τη δεκαετία του ’80 «πήραν το… έθνος στα χέρια τους». Ο συγκεκριμένος πήρε… τσεκούρι!
Μέσα στο συγκρότημα αυτό ανέβηκε ψηλά – όσο γίνεται ψηλότερα – στα σκαλιά της ιεραρχίας. Επί 4,5 χρόνια ήταν διευθυντής. Ανέλαβε το 2010, μαζί με τα μνημόνια. Και πέρασαν όλα από φωτιά..

Λαφαζάνης: Η άτακτη υποχώρηση είναι ταφόπετρα για την Αριστερά

«Μία άτακτη υποχώρηση ή μία ταπεινωτική υποταγή θα σήμαινε ταφόπετρα δεκαετιών για την Αριστερά και τελική λύση καταστροφής για τον τόπο» δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Σε συνέντευξή του, στον Γιάννη Μακρυγιάννη, προειδοποιεί πως "για να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ" και προσθέτει ότι "οι κόκκινες γραμμές μας" παραμένουν αξεθώριαστες".
"Η συμφωνία με τους εταίρους ή θα έχει αυτή τη συμβατότητα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ή δεν θα υπάρξει" λέει χαρακτηριστικά. Συμπληρώνει ότι "μια συμφωνία με τους θεσμούς δεν μπορεί να διχάζει και να προκαλεί τριγμούς και κλυδωνισμούς. Αντίθετα, για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να..

Εντάλματα για έξι «τρανταχτά» ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

Τουλάχιστον έξι δικογραφίες με πρόσωπα που φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να φτάσουν στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης.
Πρόσωπα γνωστά, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και καταθέσεις στο εξωτερικό, που θα κληθούν είτε να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί είτε να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο.
Όλα αυτά, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν γίνει δύο συλλήψεις από την Αστυνομία, ενώ ένας επιχειρηματίας μετέβη μόνος του στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για να διευθετήσει..

Ο διευθυντής του ΒΗΜΑ fm ειρωνεύεται το δελτίο του Mega...

Tα… απίθανα που συμβαίνουν στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Mega, τους τελευταίους μήνες, σχολιάζει με δηκτικό τρόπο ο διευθυντής Ειδήσεων του ΒΗΜΑ FM, Bασίλης Χιώτης.
Με αφορμή το γεγονός ότι την περασμένη Τρίτη, που η κυβέρνηση έδινε δραματικούς τόνους στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και ο Γιάννης Δραγασάκης έβλεπε στη Φραγκφούρτη τον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρώπης Μάριο Ντράγκι, το δελτίο του Mega μετέδιδε επί 20 λεπτά τα νέα για την άγρια δολοφονία της 4χρονης Άννυς από τον πατέρα της.
Μέχρι και το τι συνέβη πριν από 20 χρόνια με το Δουρή περιέγραψε, πριν μπει στην ουσία των όσων κρίσιμων διαμείβονταν για τη χώρα. Έγραψε, λοιπόν, στο twitter ο Βασίλης Χιώτης:..

"Λαμπεροί δημοσιογράφοι" με offshore, βίλες, καταθέσεις...

Ερχονται αποκαλύψεις με διευθύνσεις και ονόματα

Εντονη είναι η φημολογία των τελευταίων ημερών ότι θα αποκαλυφθούν τα ονόματα «λαμπερών» δημοσιογράφων που θησαύρισαν «προσφέροντας τις υπηρεσίες» τους, προκειμένου να αποτελέσουν την επικοινωνιακή δύναμη κρούσης ώστε χώρα και λαός να υποταχτούν στις μνημονιακές –ταξικές πολιτικές.
Πριν μερικές μέρες γράφαμε (ΕΔΩ) για μια παρόμοια περίπτωση δημοσιογράφου - «τηλεοπτικού αστέρα». Στην ίδια κατεύθυνση έρχεται τώρα το περιοδικό «Επίκαιρα» που κάνει λόγο ότι έρχεται τσουνάμι αποκαλύψεων για τα «συστημικά σκυλάκια της παραπληροφόρησης που γαυγίζουν» ενάντια στην κυβέρνηση.
Το σχετικό δημοσίευμα εκτός των άλλων αναφέρει ότι σύντομα θα υπάρξουν αποκαλύψεις για..