ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Τάσος Πετρόπουλος: Να, με ποια πλευρά είμαι

Aπό τον εργατολόγο Αναστάσιο Πετρόπουλο, εξ αφορμής της ανάρτησής μας της ανακοίνωσης της ΠΟΕΣΥ περί φαινομένων Κίτρινου Τύπου, λάβαμε και δημοσιεύουμε την απάντησή του για το άρθρο του περιοδικού Unfollow με τον τίτλο-ερώτηση «Με ποια πλευρά είστε κύριε Πετρόπουλε;». Aκολουθεί ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του Αν. Πετρόπουλου:

"Να, με ποια πλευρά είμαι:
Είμαι με τους δημοσιογράφους που γράφουν την πλήρη αλήθεια διότι μόνο η αληθινή είδηση είναι «η ψυχή της δικαιοσύνης». Επιλέξατε ως τίτλο του δημοσιεύματός σας, στο τεύχος Απριλίου,  ένα ερώτημα που εξαρχής κατευθύνει τον αναγνώστη στην απάντηση που εσείς επιθυμείτε, σφετεριζόμενοι μάλιστα τον στίχο ενός ηρωικού, για τους εργάτες, τραγουδιού. Και ενώ εγώ ο ίδιος σας ενημέρωσα ότι δεν εισέπραξα ούτε ένα ευρώ από την σύμβασή μου των 450.000€ με την Τράπεζα Αττικής, εσείς το αποσιωπήσατε. Αποκρύψατε, επίσης, το γεγονός ότι η λογιστική εγγραφή ποσού 103.000€ σε λογαριασμό της εταιρίας μου, μετά λίγες ..

Με ποια πλευρά είστε, κύριοι και κυρίες της ΠΟΕΣΥ;

To UNFOLLOW απαντάει στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ (την δημοσίευσαν και οι zoornalistas εδώ) που εξεδόθη για δημοσίευμα του περιοδικού σχετικά με τον εργατολόγο Τάσο Πετρόπουλο, που είχε τον τίτλο Με ποια πλευρά είστε, κ. Πετρόπουλε;.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του περιοδικού στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, υπό τον τίτλο «Με ποια πλευρά είστε, κύριοι και κυρίες της ΠΟΕΣΥ;»:
"Προβαίνουμε σήμερα σε μια κίνηση που δεν τη συνηθίζουμε αλλά κι αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο. Αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας το πλήρες ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου και του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου, με τίτλο «Με ποια πλευρά είστε, κ. Πετρόπουλε;», μαζί με όλα τα στοιχεία που το συνοδεύουν – παρότι το ρεπορτάζ αυτό περιλαμβάνεται στο τεύχος 40 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα περίπτερα.
Τι πάθαμε; Χτες, ο Αναστάσιος Πετρόπουλος πήρε την έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για να γίνει Διοικητής του ΟΑΕΕ. Ταυτόχρονα, χτες, κυκλοφόρησε και μια ανακοίνωση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, της ΠΟΕΣΥ, με τίτλο «Ανησυχητικά τα φαινόμενα κιτρινισμού στα social media». Η ανακοίνωση μιλάει για κάποιο «περιοδικό» (δεν κατονομάζεται), κάποιο.. 

Τα μονόστηλα δεν κρύβουν τις αλήθειες

Εντάξει, εμπεδώσαμε τα μαθήματα νομικής περί τεκμηρίου αθωότητας, αλλά ώσπου να αρχίσει η δίκη και να φτάσουμε στην πιθανή αθώωση (εξέλιξη που ουδείς δικαιούται να αποκλείσει) πείτε/γράψτε μας την είδηση:
** ότι υπάρχει κατηγορία,
** ότι υπάρχουν καταγεγραμμένοι διάλογοι – καθόλου αθώοι,
** ότι χρησιμοποιούνταν τρόποι επικοινωνίας (πακιστανικά-κινέζικα τηλέφωνα) που δείχνουν ότι κάποιοι (πολλοί κάποιοι) ήθελαν κάτι να κρύψουν και κάπως να κρυφτούν,
** ότι τελικά διέρρευσαν τα ονόματα και οι ΕΠΙΣΗΜΕΣ κατηγορίες, όχι οι καφενειακές. 
Το «πείτε/γράψτε» απευθύνεται σε εκείνη τη μερίδα του Τύπου που σιγεί και υποβαθμίζει. Και..

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ανησυχητικά τα φαινόμενα κιτρινισμού στα social media


«Με αφορμή δημοσίευμα περιοδικού σε βάρος του γνωστού για τους αγώνες του υπέρ των εργαζομένων, εργατολόγου Τάσου Πετρόπουλου – τον οποίο το δημοσίευμα επιχειρεί να εμφανίσει ως… «υπηρέτη εργοδοτικών συμφερόντων», μολονότι πάντοτε ήταν νομικός σύμβουλος των εργαζομένων – , το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την ανησυχία του για την ένταση του φαινομένου της κίτρινης και παραπλανητικής δημοσιογραφίας.
Πολύ περισσότερο όταν αυτού του είδους η δημοσιογραφία διογκώνεται και παρεκτρέπεται σε συκοφαντικές και απειλητικές εκφάνσεις στα social media, τα οποία δεν διαχειρίζονται..

Τι τραγουδούν τώρα στα «Νέα»

Θυμάστε το πρωτοσέλιδο λέι άουτ που είχαν «Τα Νέα» και «Το Βήμα» αμέσως μετά την εκλογική νίκη του Σύριζα; Εκείνο το λέι άουτ που σου έφερνε στο μυαλό και τραγουδούσες το «Βάλε το κόκκινο φουστάνι, εκείνο που σε κάνει να μοιάζεις πυρκαγιά».
Τώρα το πράγμα άλλαξε. Άλλωστε εδώ και δεκαετίας όλα, όλο αλλάζουν στη Μιχαλακοπούλου και παλιότερα στη Χρήστου Λαδά. Και εσχάτως οι χρωματική αισθητική των πρωτοσέλιδων ευθυγραμμίζεται με την κατεύθυνση της πολιτικής γραμμής που μετακινείται σαν τα νερά του Ευρίπου.
Έτσι πλέον κυριαρχεί διαφορετικό χρώμα στις πρώτες σελίδες, με αποκορύφωμα τη σημερινή έκδοση των «Νέων». Τα οποία καθημερινά επιτίθενται από παντού (από το πρωτοσέλιδο άρθρο, από το οπισθόφυλλο, από τις εσωτερικές σελίδες) στο κυβερνητικό όλον. Το φάσμα των  επιθέσεων..

Ο Παπαχρήστος του ΔΟΛ εναντίον του υπουργού Ξυδάκη

"Ο Ν. Ξυδάκης έχει προσβληθεί από τη «νόσο των νέων υπουργών»" 

Ευθεία επίθεση κατά του (πρώην) συναδέλφου του και νυν υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, εξαπολύει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Τα Νέα , Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος, μέσα από τη στήλη του «Στίγμα».  Ο σχολιογράφος του ΔΟΛ με αφορμή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπΠο και στον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, στηρίζει ευθέως τον Σ. Χατζάκη κι επιτίθεται -μέσω παραινέσεων- κατά του Ξυδάκη αναφέροντας:
«Παρακολουθώ με πραγματική έκπληξη τα όσα συμβαίνουν μεταξύ του αν. υπουργού Πολιτισμού Ν. Ξυδάκη και του διευθυντή του Εθνικού Σ. Χατζάκη. Εχω μιλήσει και με τους δύο. Ολη η υπόθεση βρίσκεται στην εκτός πάσης καλλιτεχνικής διαδικασίας προσπάθεια του Ξυδάκη να..

32 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή και πρόστιμο 14.600 € στον Ανδρέα Κουρή

Σε 32 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 14.600 ευρώ έκαστος, συν 10 ευρώ για κάθε ημέρα φυλάκισης και χωρίς αναστολή καταδικάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Ανδρέας Κουρής και η μητέρα του Αγγελική για οφειλές προς τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis.
Η «καμπάνα» επιβλήθηκε από το 2ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 30/3, έπειτα από καταγγελίες απολυμένων των καταστημάτων Metropolis κατά του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου καταστημάτων Metropolis Ανδρέα Κουρή και της μητέρας του Αγγελικής, ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) το 2012, δηλαδή σχεδόν μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, για μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων.
Η καταδίκη αυτή, όπως αναφέρει η Συνέλευση Απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis, έχει ιδιαίτερη σημασία ως προς τη βαρύτητά της, καθώς ο Ανδρέας Κουρής καταδικάστηκε με την ιδιότητα του εργοδότη ως φυσικό πρόσωπο και όχι ως Ανώνυμη Εταιρεία..

Oχι άλλο Δουβλίνο!

Ήρθε η ώρα να τελειώσει το στόρι με αυτή τη συνθήκη που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών

του Χρήστου Ξανθάκη
Θα μπορούσε κανείς να το δει ως απλή εθιμοτυπική συνάντηση. Ως μια ευκαιρία να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους ο Τσίπρας με τον Αβραμόπουλο, μετά από το πολικό ψύχος της προεδρικής εκλογής. Όταν περίμενε ο Δημήτρης το τηλεφώνημα του Αλέξη και αντ’ αυτού άκουσε ντριν ντριν ο Πάκης. Τέλος πάντων, περασμένα ξεχασμένα, φρέσκα κουλούρια (επίκαιρον και λόγω εποχής) και πάμε για άλλα. Τα οποία άλλα εν τέλει είναι σοβαρότερα, πολύ σοβαρότερα από την Προεδρία. Για τον μέσο Έλληνα τουλάχιστον, που σαφώς επηρεάζεται περισσότερο από την ανεξέλεγκτη είσοδο μεταναστών παρά από τις light ίντριγκες της Ηρώδου του Αττικού.
Κι εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά. Η ανθρωπιστική κρίση στη Μέση Ανατολή, οι πόλεμοι στην Αφρική, ο υπερπληθυσμός και η ερημοποίηση στην Ασία, οδηγούν όλο και περισσότερο..

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ εν μέσω... μνημονίου

Με νέα δάνεια, που άγγιξαν τα 150 εκατ. ευρώ και ως επί το πλείστον χορηγήθηκαν με ελάχιστες εγγυήσεις, «φιλοδώρησαν» οι ελληνικές τράπεζες τους τέσσερις μεγάλους ομίλους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης την τελευταία εξαετία της κρίσης.
Οι όμιλοι ΔΟΛ, Πήγασος, Τηλέτυπος και Καθημερινή, που έχουν φτάσει να χρωστούν πλέον πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ στις τράπεζες, εισέπραξαν τα περισσότερα νέα δάνεια κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων χρόνων του μνημονίου και ενώ στο μεσοδιάστημα προχωρούσαν σε μαζικές απολύσεις και παρουσίαζαν τεράστιες ζημιές και απώλειες εσόδων.
Το αποτέλεσμα είναι σήμερα οι τέσσερις «γίγαντες» της ενημέρωσης να έχουν μετατραπεί σε γίγαντες χρεών και συσσωρευμένων ζημιών, όντας όχι μόνο σκιά του παλιού τους εαυτού, αλλά..

Πως η Καθημερινή πήρε το δάνειο των 36 εκατ. ευρώ

Η λίστα με τα ενέχυρα της εταιρείας προς τις τράπεζες

Τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου η εταιρεία Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε. έλαβε το ομολογιακό δάνειο των 36 εκατ. ευρώ.
Το Φάληρο κατάφερε να μην μπει σε… περιπέτειες με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνήψε τη σχετική σύμβαση με τις τράπεζες Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank τέσσερις μέρες πριν από την πτώση της κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Ως ενέχυρα μπήκαν εμπορικά σήματα, το «gr» στις ιστοσελίδες της «Καθημερινής», ακίνητα της Καθημερινής Α.Ε. και της ΑΤΕ Εργων και εισπράξεις από το πρακτορείο!
Η οικονομική κατάσταση της Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε. το 2013 ήταν δύσκολη, όπως παραδεχόταν και η Grant Thornton, η οποία και έκανε τον έλεγχο επί των οικονομικών της εταιρείας. Σημείωνε πως «το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας έχει καταστεί αρνητικό και συντρέχει περίπτωση..

Γιατί τόσος καημός με τον Σταύρο;

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός 

Βρε καλώς τους! "Financial Times" σού λέει ο άλλος. Ε, δεν τους διαβάζουν κάθε πρωί και οι σχολικοί φύλακες, παρέα με τις καθαρίστριες. Τους έχουν ευαγγέλιο εκείνοι που έχουν και τα γένια και τα χτένια της παγκόσμιας τάξης. Οικονομικής και όχι μόνο. Κι όταν οι "F.T." σερβίρουν άποψη για το είδος της κυβέρνησης που χρειαζόμαστε, ώστε να μαλακώσουν οι δανειστές, και για το καλό μας βεβαίως-βεβαίως, δεν την πετάς και στα σκουπίδια. Εξ ου και την έκαναν σημαία οι φίλοι τους και οι φίλοι των φίλων της στην Ελλάδα.
Τι προτείνουν λοιπόν, διά της υπογραφής δύο μάλιστα εγκύρων αναλυτών; Κάτι ρεαλιστικά, μωρέ. Πρώτον, να διώξει ο Τσίπρας από την κυβέρνηση τον Καμμένο και τους συν αυτώ. Δεύτερον, να διώξει από την κυβέρνηση τον Λαφαζάνη και τους συν αυτώ. Τρίτον, να προσλάβει στην..

Περιμένοντας να καθαρίσει ο λασπότοπος του ποδοσφαίρου

Το ελληνικό ποδόσφαιρο προχωράει συντεταγμένα προς τα δικαστικά έδρανα. Μόνο που αυτή η προωθητική κίνηση μοιάζει με παρέλαση που κρατάει χρόνια. Μια παρέλαση-λούπα, σαν να κάνει αενάως τον γύρο τής ίδιας πλατείας, επανέρχεται στο ίδιο σημείο και παιανίζει τον ίδιο ρυθμό στον στίχο «Το μαχαίρι στο κόκαλο».
Η χρονική απόσταση 2011-2015 είναι πολύ μεγάλη για να δείξεις κατανόηση αποδεχόμενος ότι γίνεται ερευνητική δουλειά σε βάθος στην ιστορία των στημένων και γι’ αυτό η τόσο μεγάλη καθυστέρηση – κυρίως όταν σε αυτή τη διαδικασία έχουν αλλάξει τρεις ανακριτές. Χθες βγήκε ότι ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Πούλιος κατέθεσε στην Εισαγγελία πρόταση για την υπόθεση των στημένων και ότι ο αριθμός των κατηγορουμένων έχει εκτοξευτεί στους 160! Εντυπωσιακό νούμερο, αλλά και εντυπωσιακή η περίπου τετραετία από τότε που σηκώθηκε ο..

Επιστρέφει ο «βασικός μέτοχος» για τα κανάλια

Τι έγραφαν οι zoornalistas για τα ραντεβού Παππά - Ρουσόπουλου στο Ψυχικό και τι είπε ο Ν. Βούτσης

Tίποτε λοιπόν δεν είναι τυχαίο όπως έγραφαν οι zoornalistas σχετικά με τα ραντεβού, στα καφέ του Ψυχικού, του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο (ΕΔΩ)...
Τώρα ήταν η σειρά του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ο οποίος κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, άνοιξε και ζήτημα επαναφοράς του «βασικού μετόχου» υποστηρίζοντας ότι «το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τα ασυμβίβαστα ο βασικός μέτοχος πρέπει να συζητηθούν».
«Πόσες συχνότητες χωρά η Ελλάδα που να είναι βιώσιμες;» αναρωτήθηκε ο κ. Βούτσης για να..

Οι απειλές για αντίμετρα (π.χ. μαζικές απολύσεις) ήδη έσκασαν μύτη...

Κράτος και ΜΜΕ

Γράφει ο Τάσος Παππάς
Με την απόφαση της κυβέρνησης να απαιτήσει από τους ιδιοκτήτες των καναλιών να καταβάλουν το 2% του τζίρου τους για τα έτη 2011, 2012, 2013, 2014 -οι ιδιοκτήτες ισχυρίζονται ότι το κράτος χρωστάει σ’ αυτούς και όχι αυτοί στο κράτος- και με την αναμενόμενη πρωτοβουλία της να προχωρήσει σύντομα σε διαγωνισμό για τις συχνότητες (το μέτρο περιλαμβάνεται στη λίστα που έχει καταθέσει στους δανειστές), άνοιξε για μια ακόμη φορά το θέμα των μέσων ενημέρωσης. Η σχέση των κυρίαρχων ΜΜΕ με την πολιτική και οικονομική εξουσία περιγράφεται με τον όρο διαπλοκή.
Τον εισήγαγε στη δημόσια συζήτηση ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, για να καταγγείλει τα συμφέροντα (πολιτικά, οικονομικά, μιντιακά), που συνασπίστηκαν για να τον ρίξουν από την κυβέρνηση.
Πριν απ’ αυτόν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε προσπαθήσει να εγκαθιδρύσει ένα αντίπαλο, στα τότε ισχυρά μέσα ενημέρωσης, δέος, με τη δημιουργία φιλικών στην κυβέρνησή του δικτύων, αλλά..

Ολοκλήρωσαν το πραξικόπημα ενάντια στην εντολή των συναδέλφων τους

Ανακοίνωση του Γιάννη Αγγέλη, του Κώστα Ντελέζου και της Πόπης Χριστοδουλίδου για τη νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ:
"Αγαπητοί συνάδελφοι
Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ αποκλειστικά από τα μέλη του εκείνα, που υποστήριξαν εξ αρχής το πραξικόπημα της ηγετικής ομάδας της ΕΠΗΕΑ.
Για πρώτη φορά, μετά από 47 χρόνια από την ίδρυσή του πρόεδρος πλέον του ΕΔΟΕΑΠ είναι ο πλειοψηφών εκπρόσωπος της ΕΠΗΕΑ κ. Ευ. Τάτσης και οχι η πλειοψηφούσα εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ κυρία Πόπη Χριστοδουλίδου.
Γραμματέας είναι ο κ. Ν. Καρούτζος, Ταμίας ο κ. Παπαϊωάνου και πρόεδρος της Επιτροπής ΤΥΠ,  η κ. Σταθάτου. Τις άλλες δύο θέσεις του ΤΥΠ πήραν οι κ.κ. Καρούτζος και Παπαιωάννου, ενώ, η κ. Σταθάτου έγινε και αναπληρώτρια γραμματέας.
Κανένα από τα τρία μέλη της ΕΣΗΕΑ Χριστοδουλίδου Πόπη, Αγγέλης Γιάννης και Κώστας Ντελέζος δεν δέχθηκαν να συμμετάσχουν στις θέσεις του προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ, ξεκαθαρίζοντας ότι παραμένουμε αντίθετοι:..

Οι δημοσιογράφοι ΕΡΤ καταγγέλλουν τον Καλφαγιάννη

Με θλίψη, έντονο προβληματισμό και μεγάλα ερωτηματικά πληροφορηθήκαμε πως η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ, το Σάββατο 4 Απριλίου, κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που ΚΑΝΕΝΑ Σωματείο, ΚΑΜΙΑ Ένωση και ΚΑΜΙΑ Ομοσπονδία δεν διανοήθηκε στη διάρκεια των 22 μηνών του αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ: Να «αναγνωρίσει» και να καταστήσει ομοτράπεζους και ισότιμους συνομιλητές το σκληρό πυρήνα των διασπαστών και των υπονομευτών του αγώνα, εκείνους που δούλεψαν με ζήλο για να επιβάλουν το ΜΑΥΡΟ, εκείνους που έκοβαν συχνότητες, που διέβαλαν, λοιδορούσαν και έκαναν τα πάντα να αποτύχει ο αγώνας της Ελεύθερης ΕΡΤ, εκείνους που έστησαν την «ντροπή της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ» και υπερηφανεύονταν για το έργο τους.
Ουδείς γνωρίζει μέσα από ποια διαδικασία η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ οδηγήθηκε σε «θεσμικές» συνομιλίες, εντός του Ραδιομεγάρου, με τους αρχιμάστορες του «μαύρου» με μια πρωτοφανή..

Ο άνθρωπος που είχε πάντα δίκιο

Διαβάζω στο TVXS ότι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ συναντήθηκε με αυτούς που στήριξαν το μαύρο στην ΕΡΤ και σκέφτομαι σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος προκειμένου να κρατήσει τη θέση του. Σας παρουσιάζω τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη: τον άνθρωπο που είχε πάντα δίκιο.
Ο Παναγιώτης είναι ένα μοναδικό δείγμα παλαιοκομματικού συνδικαλισμού. Δεν έχει ιδεολογικά προβλήματα. Μπορεί να συνεργαστεί και με τον διάβολο για το καλό του αγώνα, το οποίο κατά διαβολική σύμπτωση συνάδει πάντα με το προσωπικό του συμφέρον. Έτσι δεν πέρασαν πολλά χρόνια από την μέρα που κρατώντας αγκαζέ τον Γιώργο Παπανδρέου περιφερόταν στον 3o όροφο του ραδιοφώνου και ζητούσε από τους εργαζόμενους να αφήσουν τη δουλειά τους προκειμένου να του κάνουν μια χειραψία. Το περιστατικό δεν ήταν πρωτοφανές. Ο Παναγιώτης είχε κατά καιρούς περιφέρει πολλούς πρωθυπουργούς και υπουργούς, πάντα για το καλό τού αγώνα.
Όταν ο Σίμος Κεδίκογλου έριξε μαύρο στην δημόσια ραδιοτηλεόραση ο Παναγιώτης ήταν..

Κυρία Τρέμη σας θαυμάζω

Πιο «κίτρινο» δεν μπορούσε να είναι το δελτίο ειδήσεων του Mega, την περασμέη Παρασκευή το βράδυ. Και είναι τόσο εύκολο να «ξεσκίσεις» τη Βίκυ Σταμάτη... 
Αλλά όλα κι όλα: η Όλγα Τρέμη είναι μοναδική. Και ξέρει να εξαντλεί τη δημοσιογραφική της αυστηρότητα σε θέματα όπως η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη. «Πως βρέθηκε ξεκλείδωτο το λουκέτο;» ρωτούσε επανειλημμένα το δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση, σε μία 11λεπτη μνημειώδη συνέντευξη. «Ποια η θέση της Σταμάτη για το λουκέτο;» ρωτούσε η ανακρίτρια, συγγνώμη η δημοσιογράφος ήθελα να πω. «Από τη μάντρα πως μπόρεσε να περάσει;» και «υπάρχει η πιθανότητα να σκαρφάλωσε στο μαντρότοιχο;».
Προηγουμένως είχαν δείξει ένα εμπνευσμένο ρεπορτάζ (ρεπορτάζ;) της Σοφίας Φασουλάκη (συγχαρητήρια!) με τίτλο «Από το Four Seasons στους τέσσερις τοίχους», πασπαλισμένο με...

Ο «ποινικός κώδικας» του ΔΟΛ

Τα πρωτοσέλιδα που εγκαινίασαν την καμπάνια «νόμου και τάξης»
Αν έχει κάτι αξιοπερίεργο η κίνηση του κ. Γιάννη Πανούση, που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις, αυτό δεν είναι τόσο το περιεχόμενο του άρθρου του, που φιλοξενήθηκε πρωτοσέλιδο στα «Νέα» με τίτλο «Κραυγή αγωνίας από τον υπουργό» και υπέρτιτλο «Νοείται Αριστερά τού Τίποτα;» (4.4.2015). Οι υπουργοί Μπαλτάς και Παρασκευόπουλος έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι οι αρχές που επικαλείται το κείμενο είναι αυτονόητες και συνταγματικές. Η όποια απόκλιση των απόψεων Πανούση από την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ συμβαδίζει εξάλλου με την παράδοση που θέλει τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης να δίνουν στην αρχή της θητείας τους δείγματα «σκληρής γραμμής» προκειμένου να εξασφαλίσουν την εύνοια των ενστόλων υφισταμένων τους: από τον Σόλωνα Γκίκα και τον Αναστάσιο Μπάλκο της μεταπολίτευσης έως τον Νικόλαο Δένδια της κυβέρνησης του 2012.
Το μεμπτό για τον υπουργό είναι άλλο: ότι δέχτηκε να γίνει το άρθρο του φόντο στην καμπάνια «νόμου και τάξης» που έχει εγκαινιάσει το συγκρότημα Λαμπράκη, λίγες βδομάδες μετά τη διθυραμβική υποδοχή της κυβέρνησης Τσίπρα. Προηγήθηκε μία μέρα νωρίτερα το -αμετροεπές..

Μαφιόζικη απόπειρα κατά παρουσιάστριας ειδήσεων!

Θρίλερ με την υπόθεση γνωστής ελληνίδας δημοσιογράφου που άγνωστοι προσπάθησαν να σκοτώσουν με μαφιόζικο τρόπο ωστε να φανεί σαν ατύχημα!
Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, πριν μερικές ημέρες, είχε ατύχημα με το αυτοκίνητό της, όταν «έσπασαν» τα φρένα. Από τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι κάποιοι είχαν κόψει με φαλτσέτα το σωληνάκι με το υγρό φρένων κοντά στον ένα τροχό!
Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες ο δράστης ήταν «επαγγελματίας» καθώς φρόντισε το κόψιμο να είναι τέτοιο ώστε όταν ξεκινήσει το αυτοκίνητο να μην φανεί ότι έχει πρόβλημα και στη συνέχεια όταν θα ανέπτυσσε ταχύτητα να έμενε ξαφνικά από υγρά και τα φρένα να μην μπορούν να υπακούσουν.
Πράγματι ενώ η παρουσιάστρια κατευθυνόταν προς τον τηλεοπτικό σταθμό..

Οι καναλάρχες θα πληρώσουν! Θέλουν δεν θέλουν...

Ν. Παππάς: Δεν υφίσταται κανένα θέμα συμψηφσμού

Νέα παρέμβαση, αυτή τη φορά από τη Βουλή, του υπουργού Επικρατείας για τα τελη των τηλεοπτικών σταθμών τα οποία δεν έχουν καταβληθεί την περίοδο 2011-2014. «Είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο επιχειρήσεις που ζουν με δανεικά από τράπεζες τις οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιήσει οι φορολογούμενοι να οφείλουν και να μην πληρώνουν», είπε Νίκος Παππάς  στην ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Δευτέρας, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης  για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει τα μνημόνια.
Ο υπουργός κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντήσουν ξεκάθαρα με «ένα πρέπει ή όχι να πληρώσουν;». «Οταν ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει, δεν μπορεί κανείς να διεκδικεί φορολογική.. 

Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν τους ανήκει, υπάρχει πλέον σκιώδης διοίκηση

Ολα τα άπλυτα στη φόρα 

Με πρόεδρο Τάτση που δούλευε πάντα δίπλα στους εργοδότες, με ΓΓ τον Καρούτζο, που πήρε μόλις 4 ψήφους στους 9 - δεν τον θέλουνε ούτε οι κολλητοί του- και ταμία τον Παπαϊωάννου που βγήκε μόνο με δυο ψήφους επειδή οι άλλοι 7 τον "μαύρισαν", συγκροτήθηκε σε σώμα κολοβό ΔΣ, στον ΕΔΟΕΑΠ.
Αυτό συμβαίνει στον Οργανισμό για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια.
Η Σταθάτου για υπεύθυνη του ΤΥΠ ( τομέας περίθαλψης-υγείας) πήρε και τους 6 ψήφους της εργοδοτικής κολλεγιάς, επειδή χρειαζόταν πλειοψηφία των 5 στα 9 μέλη από το σύνολο του ΔΣ.
Μπροστά στον πανικό ότι θα έπαιρνε μόνο 4 ψήφους όπως κι ο Καρούτζος, και δεν θα έβγαινε.. 

Σύσκεψη καναλαρχών σε κεντρικό ξενοδοχείο...

...και "συντονιστικό γραφείο" κατά της κυβέρνησης που θα το "τρέχουν" μεγαλοδημοσιογράφοι

Στο ξενοδοχείο Plaza συναντήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών της χώρας για να συντονίσουν την αντίδρασή τους στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο χώρο των ΜΜΕ.
Η συνάντηση εντάσσεται στη γενικότερη δραστηριοποίηση των αφεντικών των ΜΜΕ με σκοπό να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης Τσίπρα να εφαρμόσει τους υφιστάμενους νόμους απαιτώντας τα προβλεπόμενα τέλη και φόρους αλλά και να ελέγξει τα δάνεια των εταιρειών τους.
Άλλωστε νωρίτερα, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για "συντονιστικό γραφείο" των καναλαρχών..

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Χαντζόπουλε, όταν ο Καμμένος έκανε επιθέσεις σε εμάς, κανείς δεν μας συμπαραστάθηκε!..

Το παρασκήνιο της αποχώρησης του σκιτσογράφου από Τα Νέα- Πότε «έκλεισε» με την Καθημερινή

Η πρόσφατη αγωγή που έκανε ο Πάνος Καμμένος στον σκιτσογράφο Ανδρέα Πετρουλάκη, ζητώντας του 1 εκατομμύριο ευρώ, στάθηκε η αφορμή να διαλυθεί η συνεργασία του Δημήτρη Χαντζόπουλου με Τα Νέα.
Ο Καμμένος έκανε αγωγή προ εβδομάδας στον Πετρουλάκη γιατί θεώρησε συκοφαντικό άρθρο του στο σάιτ protagon. Για τον ίδιο λόγο ο υπουργός Αμυνας έκανε μήνυση και στον Σταύρο Θεοδωράκη, από τον οποίο ζητάει άλλο 1 εκατ. ευρώ, με το επιχείρημα ότι είναι ιδιοκτήτης του σάιτ.
Ο Χαντζόπουλος, μόλις έγινε γνωστή η αγωγή Καμμένου, έκανε σκίτσο με το θέμα αυτό, προφανώς επικριτικό για τον υπουργό, αλλά ο διευθυντής των «Νέων» Δημήτρης Μητρόπουλος αρνήθηκε να..

Aκυρο! Τελικά ο Τράγκας δεν βγάζει εβδομαδιαία εφημερίδα

Ακυρώνεται η έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας από τον Γιώργο Τράγκα. Ως πιο πιθανή αιτία θεωρείται η εκλογική πανωλεθρία (και η έντονη αμφισβήτηση) Σαμαρά καθώς ο τέως πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί ότι θα στηρίξει τον Τράγκα στην (νέα) εκδοτική του προσπάθεια.
Χώρια που έχει κι αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον (θα) τσεκάρουν τα πάντα γύρω από τις χρηματοδοτήσεις ΜΜΕ...
Για όσους στενοχωρηθηκαν από την ματαίωση του εγχειρήματος Τράγκα ας θυμηθούν το ότι ο μεγαλοδημοσιογράφος ουδέποτε διακρινόταν για την συνέπειά του ως προς τις πληρωμές των εργαζομένων που απασχολούσε στα έντυπά του, ακόμη και την εποχή που στα ΜΜΕ έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα...
 Ετσι ελλείψει ρευστού και μη ανεύρεσης χρηματοδότη (σιγά μην έβαζε το χέρι στην τσέπη..

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ

Πρόεδρος ο Ευάγγελος Τάτσης      

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ  (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.), που αναδείχθηκε κατά τις αρχαιρεσίες της 11ης και 12ης Μαρτίου 2015 στην ΕΣΗΕΑ, της 10ης,11ης και 12ης Μαρτίου 2015 στην ΕΠΗΕΑ και της 12ης Μαρτίου 2015  στην ΕΣΗΕΜ-Θ & στην ΕΠΗΕΘ, συγκροτήθηκε σε Σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:..

Φωνασκούν αυτοί που έβαζαν ενέχυρο τις απολύσεις...

...για να πάρουν θαλασσοδάνεια από τις συστημικές τράπεζες  
- Βοήθα, Παναγιά μου, να μην αφελληνιστούν τα κανάλια μας!

Τις τελευταίες ημέρες τα κανάλια μας συμπεριφέρονται ωσάν οι μέρες αυτές να είναι οι έσχατες. Κάθε βράδυ εκτοξεύονται από τα δελτία ειδήσεων ριπές μεταφυσικού τρόμου, κλείστε, πατριώτες, τα πορτοπαράθυρα να μην εισβάλει ο Αρμαγεδδών. «Η Ελλάς κινδυνεύει από τη χρεωκοπία, η Ελλάς κινδυνεύει από τους καταληψίες, η Ελλάς κινδυνεύει από τους λαθρομετανάστες, η Ελλάς κινδυνεύει από τη Ζωή!». Όχι από την αφηρημένη, αλλά από τη συγκεριμένη, την Κωνσταντοπούλου.
Δεν μπορεί, κάτι πολύ σημαντικό θα συνέβη τις τελευταίες ημέρες για να σχισθεί, έτσι ξαφνικά, το καταπέτασμα του ναού. Δεν συνέβη ένα, συνέβησαν τέσσερα σημαντικά μαζεμένα. Πρώτο σημαντικό: Στη λίστα που έστειλε ο Βαρουφάκης στους δανειστές προβλέπονται έσοδα 350 εκατ. ευρώ από την αδειοδότηση των καναλιών και των ραδιοφώνων. Δεύτερο σημαντικό: Ο υπουργός..

Γιατί η Νάνσυ «θάβει» συνεχώς την ομόσταβλη Ελεωνόρα;

Δουλεύουν στο ίδιο κανάλι, έχουν τον ίδιο εργοδότη, πληρωνονται από το ίδιο λογιστήριο.
Κι όμως η μία επιμένει να θάβει την "συνάδελφο" της, μέσω της στήλης τηλεκριτικής στο περιοδικό ΤV Eθνος αλλά και γενικώς όπου βρεθεί κι όπου σταθεί.
Ο λόγος για την δημοσιογράφο Νάνσυ Νικολαΐδου η οποία πλαισιώνει ταυτόχρονα και το πάνελ της εκπομπής «Αποκαλυπτικά» του καναλιού "Ε" όπου εργάζεται η εκφωνήτρια του δελτίου ειδήσεων κι όψιμη ρεπόρτερ Ελεονώρα Μελέτη.
Η Νικολαΐδου μέσα από τη στήλη της ασκησε ξανά σκληρότατη κριτική εναντίον της "συναδελφου" της, κατηγορώντας την παρουσιάστρια και τους άλλους συντελεστές του κεντρικού δελτιου ειδήσεων του "Ε", για πραγματική άγνοια του αντικειμένου τους, για τεμπελιά και για τάση υποτίμησης όλου αυτού που έχουν κληθεί να κάνουν.
Θυμίζουμε οτι η Νάνσυ  Νικολαΐδου - που αν και μοιράζεται την ίδια τηλεοπτική «στέγη» με την.. 

Κάγκελα παντού (ξανά) από τον Πανούση!

 * Αντικαταστάθηκε τη νύχτα ο Γιάννης Πανούσης από την κυβέρνηση γιατί είχε τοποθετηθεί στην κυβέρνηση ως υπουργός και όχι ως αρθογράφος των «Νέων» για να γράφει φλογερά άρθρα κατά της Αριστεράς.
* Με το άρθρο του ο Γιάννης Πανούσης χαρακτηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ αντιεξουσιαστή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που θα μπουκάρει στη Βουλή.
* Ο κ. Τσίπρας κατόπιν τούτων έκανε την πρώτη αντικατάσταση υπουργού πρώτη φορά Αριστερά.
Εδωσε λοιπόν πόδι στον Γιάννη Πανούση και του είπε να πάει στον ΔΟΛ να εργαστεί γιατί το πρωτοσέλιδο άρθρο του ήταν εναντίον του, όμως πολύ καλά γραμμένο και διαβαστερό.
* Για αντικαταστάτες συζητήθηκαν δύο ονόματα. Το πρώτο ήταν του Φώτη Κουβέλη που περιμένουν πώς και πώς στον ΣΥΡΙΖΑ να τον αξιοποιήσουν μετά την προσέγγισή τους.
* Το ντιλ δεν προχώρησε όμως γιατί ο Κουβέλης ήθελε αναπληρωτή υπουργό τον..

Ερωτήματα για την απόφαση αναβάθμισης αεροσκαφών εν μέσω κρίσης...

Ερωτήματα, κυρίως για τη χρονική συγκυρία, δημιουργεί η απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να προχωρήσει το πρώτο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια, δίνοντας με απευθείας ανάθεση και διακρατική συμφωνία στις ΗΠΑ (εταιρεία Lockheed Martin) τον εκσυγχρονισμό πέντε παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας εκτιμώμενου προϋπολογισμού 500 εκατ. δολαρίων.
Όπως αποκαλύπτει ο Μάκης Πολλάτος στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η έγκριση δόθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έπειτα από εισήγηση του Πάνου Καμμένου και με τη γραπτή έγκριση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου (ΚΥΣΕΑ), οι οποίοι επικύρωσαν ομοφώνως την εισήγηση..

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ποια η σχέση του Δ. Χαντζόπουλου με το Ποτάμι;

(...) Γνωρίζω τον Χαντζόπουλο από τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Όταν κατέφθασε στην εφημερίδα Τα Νέα με μόνες αποσκευές το ταλέντο του, την αδέσμευτη σκέψη, το χιούμορ του και την πραότητα του χαρακτήρα του. Τα χρόνια κύλησαν και έως σήμερα ΟΛΟΙ οι πολιτικοί, ΟΛΩΝ των κομμάτων πέρασαν δύσκολες στιγμές από το πενάκι του. Πολλοί, από σχεδόν όλα τα κόμματα, ενοχλήθηκαν κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν, αλλά απέναντί τους είχαν έναν Καραπαναγιώτη, τον διευθυντή μας, που όποτε έφταναν σ’ αυτόν οι διαμαρτυρίες τους διαολόστελνε. Μια μέρα, θυμάμαι, που υπήρξε ένα παράπονο από το γραφείο της ΠΟΛΑΝ, ο Καραπαναγιώτης φώναξε στο γραφείο του τον Δημήτρη και του είπε μπροστά μας:
« Μικροί πολιτικοί… Μόνον δύο έως τώρα δεν μου έχουν διαμαρτυρηθεί για γελοιογραφία. Ο..