ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ο δειλός και ψεύτης Τσίπρας

Αποκάλυψη τώρα! Δεν γίνεται καμιά διαπραγμάτευση, ούτε σκληρή, ούτε μέτρια, ούτε μαλακή. Απλώς υπογράφετε τα ίδια που είχαμε υπογράψει κι εμείς. Λέτε ψέματα, παίζετε θέατρο, κοροϊδεύετε τον κόσμο, δήθεν ότι πασχίζετε να καταργήσετε τις πολιτικές των Μνημονίων. Και δεν τολμάτε να δώσετε στη δημοσιότητα και να φέρετε στη Βουλή όσα συμφωνήσατε με τους δανειστές γιατί φοβάστε τους βουλευτές, και πρώτα-πρώτα τους δικούς σας.
Αυτή είναι η προπαγανδιστική πλατφόρμα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες. Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, της έδωσε και επισημότατο χαρακτήρα αποκαλύπτοντας διαγγελματικώς το κείμενο συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. Ο Σαμαράς στα χνάρια του Χιώτη! Α, να μην το ξεχάσουμε. Η κυβέρνηση κατηγορείται επίσης ότι συνυπογράφει την πολιτική Σαμαρά, αλλά δεν έχει το θάρρος να την εφαρμόσει.
Με το τελευταίο εξηγούνται και φυσικά δικαιώνονται οι πιστωτικοί εκβιασμοί εις βάρος της χώρας. Δεν φταίνε οι δανειστές που κρατάνε την οικονομία σε κατάσταση ασφυξίας. Φταίει ο ψεύτης και..

Μην ξεχνάτε! Από τα ξημερώματα αλλάζει η ώρα

Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 29 Μαρτίου, καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα.
Στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 4 το πρωί.
Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25/10).
ΥΓ Αυτή την αναρτηση την κάνουμε για να δούμε από..

Ποιος «χορεύει» με τη διαπλοκή;

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση

Την «προκήρυξη διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας», καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που «επί 25 χρόνια οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν με προσωρινές ετήσιες άδειες, περίπου φαντάζομαι όπως και κάποιες καφετέριες...», είχε προτάξει στα 11 μέτρα-τομές της κυβέρνησης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις (10/2) ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.
Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ είχε αναφερθεί στην επανίδρυση της ΕΡΤ. Λίγες μέρες μετά (24/2) μαθαίναμε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, υπουργός Οικονομικών, είχε εντάξει στη λίστα που είχε στείλει στους... θεσμούς το χτύπημα της διαπλοκής, της διαφθοράς, των θαλασσοδανείων και της φοροαποφυγής, εστιάζοντας στο να μπει τάξη στο επί μια 25ετία θολό και άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τους υπερχρεωμένους μιντιακούς ομίλους της χώρας...
Από τότε μέχρι σήμερα, ενάμιση μήνα μετά τις προγραμματικές και πάνω από δύο από την εκλογή..

Πόπη κάτσε καλά, γιατί…

 Σκηνές bullying σε ΕΔΟΕΑΠ - ΕΣΗΕΑ

Διαστάσεις συνδικαλιστικού bulling αποκτά η συμπεριφορά των 6 στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
Επιδόθηκαν ακόμη και σε κατάληψη διαρκείας από το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα την Παρασκευή , στην αίθουσα του ΔΣ του οργανισμού.
Έτσι η νόμιμη συνεδρίαση, που συγκάλεσε η πλειονοψηφήσασα σύμβουλος από την ΕΣΗΕΑ Πόπη Χριστοδουλίδου, να μην έχει απαρτία.
Το αποτέλεσμα ήταν με ευθύνη των 6, ανάμεσα στους οποίους και ο γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ, να μην εκλεγεί διοίκηση.
Το προεδρείο της ΕΠΗΕΑ για ξεκάρφωμα, βομβάρδιζε με ηλεκτρονικά μηνύματα εργαζόμενους και ασφαλισμένους για να κάνει τη νύχτα μέρα.
Πρόκειται για συστηματική επιχείρηση χειραγώγησης των 3 της ΕΣΗΕΑ, από τους υπόλοιπους, επειδή οι τρείς συνάδελφοι αρνούνται να υποκύψουν και να παρανομήσουν για τη διαδικασία συγκρότησης σε σώμα του νέου ΔΣ του ταμείου των δημοσιογράφων.
Αν υποχωρούσαν, αυτό θα οδηγούσε σε ντόμινο παρανομιών, που θα έχει επιπτώσεις στη διαχείριση του ταμείου, στο οποίο ήδη οφείλουν πάνω από 60 εκ. ευρώ εργοδότες, διαφημιστές και ΔΕΚΟ.
Στην ίδια κατεύθυνση όμως κινείται και η πρωτοβουλία της Προέδρου της ΕΣΗΕΑ, που έχει..

Αγωγή από την πρώην εκπρόσωπο Τάφου για ανάρτηση στο facebook


Tι απαντάει η αρχαιολόγος Δέσποινα Κουτσούμπα

Μετά τον Πάνο Καμμένο που έκανε αγωγή κατά του Α. Πετρουλάκη και του ζητάει 1 εκατ. ευρώ(!) για άρθρο που δεν του άρεσε στο Πρόταγκον, ήρθε η σειρά της Άννας Παναγιωταρέα να  κινηθεί κατά της Δέσποινας Κουτσούμπα επειδή δεν της άρεσε κάτι που έγραψε στον τοίχο της στο Facebook…
Η αγωγή της πρώην εκπροσώπου Τάφου και νυν συμβούλου Σαμαρά, εναντίον του μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και περιφερειακής συμβούλου Αττικής, αφορά συκοφαντική δυσφήμηση δια του... Τύπου και ανοίγει τον δρόμο για λογοκρισία και ποινικοποίηση των αναρτήσεων στα Μέσα Μαζικής-Κοινωνικής Δικτύωσης.
Η ίδια η Δέσποινα Κουτσούμπα σχετικά με την αγωγή Παναγιωταρέα αναφέρει:..
«Η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα προβαίνει σε αγωγή εναντίον μου (που δεν είμαι δημοσιογράφος) κατηγορώντας με για "συκοφαντική δυσφήμηση διά του τύπου" για δημόσιο σχολιασμό μου που ποτέ δεν δημοσιεύτηκε στον τύπο...
Μάλιστα η αγωγή εναντίον μου αναφέρει στην πρώτη σελίδα την ιδιότητά μου ως "επικεφαλής..

Είμαι Εναντίον

*Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης, απ΄ όπου και αν προέρχεται. Δεν υπάρχει πιο χυδαία φιλοδοξία απ΄ το να θέλουμε να ξεχωρίζουμε – αυτό το απαίσιο  «υπείροχον έμμεναι άλλων» που μας άφησαν οι αρχαίοι.

*Είμαι εναντίον των βραβείων γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Βραβεύω σημαίνει αναγνωρίζω την αξία κάποιου κατώτερου μου - και κάποτε πρέπει να απαλλαγούμε από την συγκατάβαση των μεγάλων. Παίρνω βραβείο σημαίνει παραδέχομαι πνευματικά αφεντικά - και κάποτε πρέπει να διώξουμε τα αφεντικά από την ζωή μας.

*Είμαι εναντίον των χρηματικών επιχορηγήσεων, σιχαίνομαι τους φτωχοπρόδρομους που απλώνουν το χέρι τους για παραδάκι. Οι χορηγίες μεγαλώνουν την μανία μας για διακρίσεις και την δίψα μας για λεφτά΄ ξεπουλάνε την ατομική ανεξαρτησία μας.

 *Είμαι εναντίον των εφημερίδων. Χαντακώνουν αξίες, ανεβάζουν μηδαμινότητες, προβάλλουν ημετέρους, αποσιωπούν τους απροσκύνητους΄ όλα τα μαγειρεύουν, όπως αυτές θέλουν. Δεξιές,..

Πέθανε από επιπλοκές της ξεροκεφαλιάς του...

"Ο καπετάνιος Donald Alexander Malcolm Jr άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών, στις 28 Φεβρουαρίου. Εξεμέτρησε το ζην στην αγκαλιά της οικογένειάς του, καπνίζοντας αρειμανίως, πίνοντας ουίσκυ και αραδιάζοντας ψέματα. Πέθανε από επιπλοκές της ξεροκεφαλιάς του, επειδή αρνείτο να επισκεφθεί τους γιατρούς και τα 'κανε όλα μπάχαλα επί έξη δεκαετίες. Ενα μικρό ρόλο στο θάνατό του έπαιξε και ο καρκίνος του στομάχου."
Mια από τις πιο high νεκρολογίες όλων των εποχών. Tην δημοσίευσε η εφημερίδα "Homer Tribune" της Αλάσκας και την αναδημοσιεύω γιατί όλοι σκεπτόμαστε περισσότερο το θάνατο..

Λόγος υπέρ Πετρουλάκη...

Ο Ανδρέας Πετρουλάκης είναι καλός φίλος, εξαιρετικός δημοσιογράφος αλλά και γιατρός και ένας από τους κορυφαίους σκιτσογράφους-γελοιογράφους που διαθέτει η χώρα. Άνθρωπος με σοβαρές πολιτικές απόψεις, δημοκρατικές αρχές και κοινωνικές ευαισθησίες. Συνεργάστηκα μαζί του για 20 χρόνια και μπορώ να μαρτυρήσω για την ανθρώπινη και δημοσιογραφική του ποιότητα. Ξαφνιάστκα πολύ όταν έμαθα ότι ο υπουργός Άμυνας και αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατέθεσε εις βάρος του αγωγή για ένα άρθρο που έγραψε στο Protagon. Ανέτρεξα στο άρθρο για το οποίο ο Π. Καμμένος απαιτεί να του καταβάλει ο Ανδρέας 1.000.000 ευρώ (ναι, ναι καλά διαβάσατε 1.000.000 -θαρρείς και τα εκατομμύρια είναι στραγάλια) και εξοργίστηκα.
Το άρθρο είναι κείμενο πολιτικής κριτικής. Οξύ σίγουρα, αιχμηρό οπωσδήποτε, αλλά κείμενο στο οποίο ο Ανδρέας διατυπώνει με οξυδέρκεια τις απόψεις του για δημόσια διατυπωμένες θέσεις του πολιτικού Π. Καμμένου και αξιολογεί με ευθυκρισία γεγονότα στα οποία πρωταγωνίστησε ή..

Κόλαφος για Μπακατσέλο

«Xάνει» το άρθρο 99, ελέγχεται για αλλοιωμένους ισολογισμούς

Κόλαφος για την οικογένεια Μπακατσέλου και τους συνεταίρους της, Σταύρο Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα, είναι η τελευταία απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο θέτει φραγμό στα σχέδια της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας και των δύο Αθηναίων εκδοτών να οδηγήσουν τον «Αγγελιοφόρο», το μεγαλύτερο εκδοτικό συγκρότημα της Βόρειας Ελλάδας, στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, για να αποφύγουν να αποπληρώσουν στο ακέραιο τις συσσωρευμένες οφειλές τους, ύψους 24,1 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, εντοπίζει λογιστικά στοιχεία και εγγραφές που αλλοιώνουν τους  ισολογισμούς του..

Ο Π. Καμμένος μου ζητά 1 εκατομμύριο

Άλλο ένα επεισόδιο στη βιομηχανία αγωγών που αποσκοπούν στην τρομοκράτηση της ελευθερίας της έκφρασης. Μετά τον κ. Κουρή, ο κ. Καμμένος άσκησε αγωγή εναντίον μου για άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στο Πρόταγκον. Ζητά 1 εκατομμύριο ευρώ από μένα και κάνει το λάθος να ζητά και 1 εκατομμύριο από τον Σταύρο Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη του σάιτ, αγνοώντας προφανώς ότι έχει μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών του και δεν έχει καμία σχέση πια με το Πρόταγκον, παραπονούμενος για προσβολή της προσωπικότητάς του. Προσβολή για αξιολογικές κρίσεις που διατύπωσα, ασφαλώς πολύ πιο ήπιες από αυτές που κατά καιρούς έχει εκφράσει ο ίδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας. Και μόνο από το εξοντωτικό ποσό που ζητεί ως..

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Αποχώρησε ο Χ. Ξύδης από το SDNA

Την αποχώρησή του από το site SDNA ανακοίνωσε μέσω Facebook ο δημοσιογράφος Χάρης Ξύδης.
Ως βασική αιτία αναφέρει την εξαφάνιση του σχολίου του, σε καθημερινή βάση μετά από διάστημα μισής ώρας από την ιστοσελίδα, εξαιτίας της ροής των ειδήσεων.
 “Φροντίστε να μην αλληλοστεναχωρηθούμε” έγραφε στο τελευταίο του κείμενο, απευθυνόμενος στο Βασίλη Παπαθεοδώρου και τους αρχισυντάκτες, αλλά η φράση του αυτή κόπηκε, πράξη  που ο Χάρης Ξύδης..

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ

Εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με την συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου και την εκλογή προέδρου. Η Πόπη Χριστοδουλίδου ως η μόνη αρμόδια καθώς είναι η πλειοψηφούσα σύμβουλος της πλειοψηφούσας Ένωσης ( ΕΣΗΕΑ), έχει συγκαλέσει για τη 1 το μεσημέρι συνεδρίαση του Συμβουλίου για να συγκροτηθεί σε Σώμα.
Συνεδρίαση όμως έχει συγκαλέσει (παρατύπως) για τις 11 το πρωί  κι ο Ευ.Τάτσης, που εκλέχθηκε από την ΕΠΗΕΑ για το Συμβούλιο του Ταμείου. Στη συνεδρίαση Τάτση συμμετέχουν και οι δύο εκλεγμένοι της ΕΣΗΕΑ Ν. Καρούτζος και Αντζυ Σταθάτου οι οποίοι όμως θα συμμετάσχουν και στη συνεδρίαση που έχει συγκαλέσει η Χριστοδουλίδου!..
Οι εξελίξεις για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ είναι ραγδαίες και από το πρωί συγκεντρωνόταν κόσμος έξω από το κτίριο τουΟργανισμού.
 Θυμίζουμε οτι ανέκαθεν ο πρόεδρος στον ΕΔΟΕΑΠ εκλέγεται από την ΕΣΗΕΑ, κατά τα ισχύοντα,..

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

O «δαιμόνιος» Μουλόπουλος και οι παθογένειες του ΑΠΕ

Tην ώρα που λήγει η προθεσμία σχετικά με την υποβολή αιτήσεων στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για τη θέση του προέδρου-γενικού διευθυντή του ΑΠΕ, πληθαίνουν οι διαρροές (κυρίως μέσα από τον ΔΟΛ) ότι για τη θέση αυτή προορίζεται ο Βασίλης Μουλόπουλος.
Κάποιοι μάλιστα το θεωρούν σίγουρο και έχουν ήδη αρχίσει την κριτική περί ασφυκτικού ελέγχου και κομματικοποίησης των δημόσιων ΜΜΕ.
Το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ και νυν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΔΣ της «Αυγής» και να αναλάβει επικεφαλής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Την ίδια ώρα ο μέχρι την περασμένη εβδομάδα  γενικός διευθυντής του ΑΠΕ, Αντώνης Σκυλλάκος -παραιτήθηκε την περασμένη Παρασκευή- ακούγεται ότι θα παραμείνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο σε θέση συμβούλου.
Ο νέος γενικός διευθυντής του Πρακτορείου θα διοριστεί από τον..

Θα τους παραδώσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ;

Η σύγκρουση δεν γίνεται για τις καρέκλες και για τις θέσεις - Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή και του Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων

Στις πρόσφατες εκλογές για το νέο 9μελές ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, οι συνάδελφοί μας κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα ξεκάθαρο  δίλημμα:
  • Θα ακολουθήσει ο Οργανισμός μας τον μνημονιακό δρόμο των οδυνηρών περικοπών στις συντάξεις, τις παροχές υγείας και το προσωπικό του, που οδηγεί – με πολιτική και μαθηματική ακρίβεια – στη συγκρότηση ενός επαγγελματικού Ταμείου, για λίγους και εκλεκτούς και στο «τζογάρισμα» όσων αποθεματικών έχουν απομείνει στα χρηματιστήρια;
  • Ή, αντιθέτως, θα κάνουμε όλα τα μέλη-μέτοχοι μια επιλογή αγώνα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για να επιστρέψουν τα κλεμμένα, για να ασφαλιστούν αξιοπρεπώς όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (και τα ηλεκτρονικά), για να πληρώσουν αυτοί που φταίνε για..

Και το Εποπτικό Oργανο Δεοντολογίας δικαιώνει τη στάση των Αγγέλη - Χριστοδουλίδου

Ανακοίνωση για τη διαδικασία συγκρότησης σε Σώμα του νέου ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ

«Ο πλειοψηφών σύμβουλος της πλειοψηφούσας Ένωσης, που είναι η ΕΣΗΕΑ, συγκαλεί την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου για να συγκροτηθεί σε Σώμα. Ακόμη, ανέκαθεν ο πρόεδρος εκλέγεται από την ΕΣΗΕΑ, κατά τα ισχύοντα». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας (ΕΟΔ), δικαιώνοντας απόλυτα (μετά και την ΕΣΗΕΑ) τις θέσεις του Γιάννη Αγγέλη και της Πόπης Χριστοδουλίδου.
Το ΕΟΔ επισημαίνει τα κάτωθι αυτονόητα για τα ζητήματα που προκαλούνται στη διαδικασία για τη συγκρότηση σε Σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον ΕΔΟΕΑΠ:
 «Το Καταστατικό, που ψηφίστηκε από όλους τους μετόχους-μέλη, προσδιόρισε το ρόλο και τα δικαιώματα της κάθε Ένωσης, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της και το ύψος της οικονομικής συνεισφοράς της στον αυτοδιοίκητο ασφαλιστικό μας Οργανισμό.
Έτσι, με τα κριτήρια αυτά, ορίστηκε πως η ΕΣΗΕΑ θα μετέχει με πέντε μέλη στο εννεαμελές.. 

Σοκ: ο συγκυβερνήτης έριξε το Airbus στις Αλπεις!

- Εσκεμμένα ενεργοποίησε το κουμπί που οδηγεί στην απώλεια ύψους 
- Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή ακούγονταν κραυγές επιβατών

Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους αυτά που αποκάλυψε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, το μεσημέρι της Πέμπτης.
Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά είπε πως από τις μέχρι στιγμής έρευνες για την αεροπορική αυτή τραγωδία προκύπτει ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus 320, ο 28χρονος Andreas Lubitz ήταν μόνος του στο πιλοτήριο την ώρα της συντριβής και εσκεμμένα επέλεξε να καταστρέψει το αεροπλάνο.
«Τα πάντα εστιάζονται στη συμπεριφορά του συγκυβερνήτη που έμεινε κλειδωμένος στο πιλοτήριο», δήλωσε ο εισαγγελέας Μασσαλίας για τη συντριβή του Airbus.
Αναφερόμενος στις συνομιλίες πριν βγει από το πιλοτήριο ο έμπειρος κυβερνήτης για να επισκεφτεί την τουαλέτα είπε: «Δεν έχουμε ακούσει κάτι που δεν ήταν φυσιολογικό. Μιλούσαν ήρεμα και φυσιολογικά». Κάποια στιγμή «o πιλότος πήγε στην τουαλέτα και ο συγκυβερνήτης παρέμεινε στο εσωτερικό του πιλοτηρίου», είπε ο εισαγγελέας.
Στη συνέχεια ο πιλότος επέστρεψε και χτύπησε την πόρτα, ζητώντας πρόσβαση στο εσωτερικό του πιλοτηρίου, ωστόσο, δεν ακούστηκε καμία απάντηση.
«Δεν μιλούσε, αλλά ακουγόταν ο ήχος της αναπνοής του. Ο συγκυβερνήτης δεν ξαναμιλάει. Ακούγεται.. 

Και ξαφνικά (ξανά) συγχώνευση ΔΟΛ - Πήγασου!

Επανέρχονται στο προσκήνιο οι πληροφορίες για συμφωνία Σταύρου Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα για τη συγχώνευση των εκδοτικών ομίλων που ελέγχουν. Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα «Το Ποντίκι», οι ιδιοκτήτες του ΔΟΛ και του Πήγασου είναι ένα βήμα πριν από τις τελικές υπογραφές για τη συγχώνευση των δύο μεγαλυτερων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων της χώρας.
Οι όροι κάτω από τους οποίους προχωράει αυτή η συγχώνευση δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, αλλά το περασμένο καλοκαίρι  είχε αποφασιστεί σε πρώτη φάση να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του ΔΟΛ τα έντυπα του Πήγασου. Και μάλιστα τότε ο Ψυχάρης έχει δώσει εντολή να αδειάσουν δύο όροφοι στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου (έτσι κι αλλιώς έχουν μείνει οι μισοί..

Εξοργισμένος ο Γ. Παπαδάκης με τους συναδέλφους του...

«Σε αυτήν εδώ την εκπομπή δεν θα ξαναέρθει ο Αδωνις Γεωργιάδης». Αυτό ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπαδάκης το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, ζητώντας συγγνώμη από τους τηλεθεατές για την «παράσταση» και τον νέο πρωτοφανή καβγά με τον βουλευτή της ΝΔ στην εκπομπή της 25ης Μαρτίου (ο Παπαδάκης σηκώθηκε με πρόθεση να... χειροδικήσει κατά του Αδώνιδος!).
Ο παλαίμαχος τηλεπαρουσιαστής  δήλωσε ότι «ο Γεωργιάδης δεν θα ξαναέρθει γιατί εγώ "τσιμπάω" σε αυτά που λέει» και πρόσθεσε: «Πήρα την απόφασή αυτή για να μην φανεί ότι στήνουμε μια ιστορία για να κάνουμε τηλεθέαση»...
Οπως έγραψαν οι zoornalistas, ο Γ. Παπαδάκης είναι εξοργισμένος και με πολλούς συναδέλφους του -τον έκαναν μεγάλο θέμα ακόμη και στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του Star!.. Ετσι ο

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη

Η δημοσιογραφία, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε, είναι αξιακά στην αντιπολίτευση όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. Αλλά έχει μεγάλη διαφορά να στοιχειοθετείς την κριτική και τον έλεγχο προς την εξουσία με έγγραφα και διασταυρωμένες ειδήσεις, από τις άναρθρες κραυγές πολιτικών που βρέθηκαν στην αντιπολίτευση και πίστεψαν ότι αίφνης βούτηξαν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ και ότι όλοι εμείς λησμονήσαμε το ποιόν και το παρελθόν τους -το ίδιο ισχύει και για τα γνωστά παπαγαλάκια που τους σιγοντάρουν στα ΜΜΕ.
Το σύστημα ακονίζει τα δόντια του και θέλει αίμα. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα...

Έπεσαν οι μάσκες σε ΕΔΟΕΑΠ - ΕΣΗΕΑ

Aπό την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, κυρίως λόγω της συναλλαγής των 6 στα δημοσιογραφικά ταμεία..
Πρόκειται για σχέδιο διχοτόμησης του ΕΔΟΕΑΠ στο πρότυπο, που η θλιβερή συνύπαρξη Αντωνιάδου - Τρίμη, οδήγησε στην παρακμή και την ΕΣΗΕΑ, με βασικούς συνοδοιπόρους την παρέα Γκανά, από το προεδρείο της ΕΠΗΕΑ.
Κάποιοι μαζί με τους βαρόνους του καρτέλ της ενημέρωσης και τα MEDIASHOPS που ελέγχουν μεγάλα διαφημιστικά πακέτα, θέλουν διοίκηση στα μέτρα τους στον ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να μείνουν καλά κρυμμένα κάτω από το χαλί τα λεφτά που οφείλονται στο ταμείο μας και που, μέχρι στιγμής, ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα:..

Λάμπης Ταγματάρχης for president (της ΕΡΤ);

Πρόταση να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στο νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα έχει δεχτεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας της Ελλης Στάη «THE TOC DIGITAL», Λάμπης Ταγματάρχης.  Σχετικά γράφει ο Δ. Κανελλόπουλος στο e-tetradio:
 Η πρόταση μετράει κάποιες μέρες τώρα, ο Λάμπης σταθμίζει τα θετικά και αρνητικά κι αναμένεται  να δώσει την απάντησή του. Αν και γενικώς πολλά ακούγονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Για ονόματα που παίζουν και άλλα που θα ήθελαν να παίξουν. Και, φυσικά, για ονόματα που... καίγονται. Γενικώς υπάρχει μία δυστοκία απ' ότι μαθαίνουμε, προτάσεις έχουν..

Αστική μου δικαιοσύνη, με τα ωραία σου!

Γράφει ο mitsos175

Πως το βαπτίσατε το παιδί κυρ Πρόεδρε; Επιείκεια; Μπράβο να σας ζήσει, να μεγαλώσει, να σας κάνει πολλά μικρά παιδάκια. Σκανδαλάκια, ρεμουλίτσες, μιζούλες, να έχετε δουλειά εσείς οι δικαστές.
Επιείκεια στον πρώην υπουργό. Γιατί; Γιατί είναι πρώην υπουργός. Αν ήταν και στη Βουλή; Κατευθείαν αθώος. Χαίρομαι πάντως που η αστική δικαιοσύνη είναι τόσο καλοσυνάτη. Που ο κατηγορούμενος πέφτει πάντα στα μαλακά.
Εντάξει όχι πάντα. Αν είναι κάποιος φτωχός και κάνει μισό στραβοπάτημα, μέσα στην ψειρού. Μπράβο όμως. Ελπίζω να μην την εξαντλήσατε την επιείκεια όπως είπατε, να περίσσεψε για όλους.
Γιατί αν δεν υπάρχει σε όλους η ίδια αντιμετώπιση, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, έτσι κυρ Πρόεδρε;..

Από την τραγωδία του Airbus στον καβγά του Αδώνιδος...

Η τραγωδία με το αεροσκάφος της Germanwings, το οποίο κατέπεσε στις Γαλλικές Άλπεις παρασύροντας στο θάνατο 150 επιβαίνοντες, μονοπώλησε τα δελτία ειδήσεων το βράδυ της Τετάρτης. Το μεγαλύτερο μέρος κατέλαβαν οι αναλύσεις ειδικών και εμπειρογνωμόνων και τα σενάρια για την πτώση του μοιραίου Airbus καθώς και ρεπορτάζ για τις προσωπικές, συγκινητικές, ιστορίες των θυμάτων.
Ασχημη εντύπωση προκάλεσε το άστοχο, λόγω συγκυρίας, ρεπορτάζ του Mega για πρόταση γάμου μέσα σε αεροπλάνο από τον πιλότο προς την αγαπημένη του. Oι τηλεθεατές, μοιραία, έκαναν τους συνειρμούς...
Το δελτίο του Star από την πλευρά του δεν άντεξε και παρουσίασε εκτενές «ρεπορτάζ» από τον τηλεοπτικό καβγά του Γιώργου Παπαδάκη με τον Αδωνι Γεωργιάδη που το διάνθισε με...

30 νέες απολύσεις το Μάρτιο στον ΑΝΤ1

Περίπου 30 νέες απολύσεις έρχονται τις επόμενες ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Η διαδικασία «αποσυμφόρησης» του ομίλου συνεχίζεται και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Μαρτίου, δηλαδή στην αρχή της άλλης εβδομάδας, θα περάσουν από το λογιστήριο περίπου 30 εργαζόμενοι κυρίως από τις διοικητικές υπηρεσίες…
Έτσι, μαζί με τις 30 απολύσεις του Φεβρουαρίου αισίως θα συμπληρωθούν 60, ενώ έπεται συνέχεια για μετά το Πάσχα, όπως προβλέπει το εν εξελίξει πλάνο του Θοδωρή Κυριακού για την αναδιάρθρωση του καναλιού...
Την ίδια ώρα στον Αlpha, παρά την ικανοποίηση Κοντομηνά για τις επιδόσεις του καναλιού, έχει.. 

Πρόσεχε!.. Μην σηκωθώ όρθιος...

«Mην σηκωθώ όρθιος...». Ευτυχώς τον κράτησε ο Σιωμόπουλος...
Οταν ο μπαρμπα Γιώργος σηκώθηκε να... δείρει τον Αδωνι
 (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα πάντα για τα νούμερα! Προ τριών μηνών οι δύο showmen (για να μην τους αποκαλέσουμε κάπως αλλιώς) της ελληνικής τηλεόρασης, ο Γιώργος Παπαδάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης, αρπάχτηκαν στον «αέρα» ανταλλάσσοντας... φιλοφρονήσεις του στιλ «είσαι Στάλιν», «όχι εσύ είσαι γελοίος», γεγονός που ανέβασε στα ύψη τα νούμερα της εκπομπής του γηραιού τηλεπαρουσιαστή.
Σήμερα το πρωί στο τηλεοπτικό πλατό του ΑΝΤ1 είδαμε σε επανάληψη μία ακόμη παρασταση του θεάτρου σκιών με τους γνωστούς πρωταγωνιστές. Ο μπαρμπα Γιώργος με τον Μπουμπούκο είχαν και πάλι μια έντονη συνομιλία που κάποια στιγμή ξέφυγε (όχι πως δεν το επεδίωξαν) και ο..

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πλημμέλημα...

Ενας χρόνος φυλάκιση με τριετή αναστολή ήταν τελικά η ποινή που επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ από τον πρώην υπουργό -που έσβησε από τον κατάλογο των καταθετών στην ελβετική HSBC τους συγγενείς του, οι οποίοι είχαν αποκρύψει εισοδήματα οκτώ εκατ. ευρώ- συνιστά απλό πλημμέλημα...
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, ενώ κρίθηκε αθώος από το Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας.
Ακόμη, το δικαστήριο αποφάσισε την επιστροφή της..

ΕΣΗΕΑ για ΕΔΟΕΑΠ: να εφαρμοστούν τα μέχρι σήμερα ισχύοντα

Τι αναφέρει η Ενωση Συντακτών για την εκλογή προεδρείου στον Οργανισμό

Eνόψει της συγκρότησης του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ σε σώμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους-μέλη, εκλεγμένους στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, να τηρήσουν και να εφαρμόσουν τη νομιμότητα.
Η γνωμοδότηση του καθηγητή Δ. Μέλισσα, νομικού συμβούλου του ΕΔΟΕΑΠ, τονίζει για το θέμα, συγκεκριμένα ότι:
«…το έθιμο είναι άγραφη πηγή δικαίου και περιέχει κανόνες δικαίου που αποκτούν τη δεσμευτικότητά τους λόγω της μακρόχρονης εφαρμογής τους στο πλαίσιο ορισμένης τάξης και λόγω της πεποίθησης των μελών της ότι είναι δεσμευτικό».
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τα εκλεγμένα μέλη της ΕΣΗΕΑ να εφαρμόσουν τα..

Τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ κι ο ρόλος της Ράνιας Σβίγκου

Αναζητείται νέος διευθυντής στην «Αυγή»

Εκτός του ρόλου της επικοινωνίας µε τους δηµοσιογράφους και την εκπροσώπηση του κόµµατος, η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου έχει εκ της θέσεώς της  ακόμη ένα κρίσιμο πόστο: την πολιτική ευθύνη των κομματικών ΜΜΕ, της εφημερίδας «Αυγή» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο». Θέση απολύτως κομβική αφού πρέπει να διατηρηθούν οι ισορροπίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον κομματικό Τύπο, ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί την καθημερινή επαφή του ΣΥΡΙΖΑ με την βάση του κόμματος.
Ακόμη μια εκκρεμότητα που πρέπει να επιλυθεί άμεσα είναι η αντικατάσταση του Νίκου Φίλη από τη διεύθυνση της εφημερίδας Αυγή, καθώς πλέον εκτός από βουλευτής στην Α' Αθήνας είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Απόφαση ακόμη δεν υπάρχει, είναι όμως σχεδόν..

«Μακεδονία»: τέσσερις απολύσεις δημοσιογράφων που δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις

Νέος ωμός εκβιασμός της εργοδοσίας

Συνεχίζονται στην εφημερίδα Μακεδονία τα συνεχή σχέδια σφαγής των εργαζομένων από την εργοδοσία της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής, η οποία όλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχει εφαρμόσει κάθε αντεργατικό μέτρο του μνημονιακού οπλοστασίου, με απολύσεις, εκβιαστικές αποχωρήσεις, περικοπές, εκ περιτροπής εργασία, υπογραφή ατομικών συμβάσεων και πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας.
Ο ωμός εκβιασμός της εργοδοσίας αφορά αυτή τη φορά τέσσερις εργαζόμενους μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ (εκ των οποίων ο ένας μέλος του ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ και ο άλλος εργασιακός εκπρόσωπος στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) και συγκεκριμενα τους  αγωνιζόμενους δημοσιογράφους Μπάμπη Μπίκα, Κώστα Κεκελιάδη, Βασίλη Πάγκαλο, Κώστα Σιαμέλη.
Κι όλα αυτά, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της το Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων, την ώρα που η επιχείρηση του Ι. Ρήγα (εκπροσωπούμενου από τη δικηγόρο Β. Σουλοπούλου) χρηματοδοτήθηκε.. 

ΕΔΟΕΑΠ: να μπει «φρένο» στα σχέδια εκδοτών και καναλαρχών

Ανακοίνωση Γ. Αγγέλη- Π. Χριστοδουλίδου

"Αγαπητοί συνάδελφοι
Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μία προσπάθεια να δημιουργηθεί σύγχυση και απογοήτευση στα μέλη/μετόχους του Ταμείου προκειμένου να ακυρωθεί έμμεσα η απόφαση των συναδέλφων, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα για την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.
Επιχειρείται από την πρώτη στιγμή να αμφισβητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα μέσω της παράκαμψης της ομαλής και νόμιμης σύγκλισης του Συμβουλίου από την πλειοψηφούσα σύμβουλο της πλειοψηφούσας Ένωσης.
Παρά την ενημέρωση των μελών του νέου Συμβουλίου για την νομική παρέκκλιση, με την κατάθεση νομικής γνώμης έγκριτων εργατολόγων η “επιχείριση” αυτή συνεχίζεται και σήμερα.
Την ίδια στιγμή,  ανακοινώσεις παρατάξεων εκπρόσωποι των οποίων συμμετέχουν στο..

Αστέρια Γλυφάδας: παρανομoύν σε βάρος του περιβάλλοντος και της αρχιτεκτονικής

Γράφει η Μαριλένα Ιατρίδου*

Όλοι και όλες που αγωνιζόμαστε δεκαετίες ολόκληρες, μέσα από τοπικά περιβαλλοντικά κινήματα, για τη διάσωση του παράκτιου μετώπου, καταφέραμε να σταματήσουμε τα φαραωνικά σχέδια νέων οικοδομών στα «Αστέρια Γλυφάδας» πριν από περίπου 15 χρόνια, με τη βοήθεια των τότε βουλευτών του ΣΥΝ Στέλλας Αλφιέρη και Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Πρόσφατα, με αγανάκτηση και οργή είδαμε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει παρόμοια σχέδια, πιο ήπια μεν, αλλά διαπνεόμενα από την ίδια φιλοσοφία: την καταστροφή του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, χάριν αυθαίρετων και ακαλαίσθητων κατασκευών.
Παλαιότερα η «ΕΣΤΡΕΛΙΑ Α.Ε.» ήθελε να ισοπεδώσει όλη τη δασική έκταση και να τη μετατρέψει σε μοντέρνο ξενοδοχείο και άλλες εμπορικές χρήσεις. Τώρα η «ΝΑΥΣΙΚΑ Α.Ε.» θέλει να νομιμοποιήσει σε όλο το μήκος της παραλίας γιγάντιες ακαλαίσθητες κατασκευές, προοριζόμενες για εμπορικές χρήσεις, με το πρόσχημα της ανακαίνισης του ξενοδοχείου.
Η μόνη διαφορά μεταξύ των σχεδίων της ΕΣΤΡΕΛΙΑ και της ΝΑΥΣΙΚΑ είναι ότι η δεύτερη δεν..

Ο Δ. Μάρης πρόεδρος στην Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου

Ο Δημήτρης Μάρης
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξαν τα Tακτικά Mέλη της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ), στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης, που έλαβε χώρα στα γραφεία της «Πήγασος Εκδοτική Α.Ε.», (οδ. Μπενάκη 5, Χαλάνδρι).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΝΕΔ:
Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου αποτελούν οι Δημήτρης Μάρης (Πρόεδρος - 24 Media), Θωμάς Σιωζόπουλος (Αντιπρόεδρος - Pegasus Interactive), Σταμάτης Ζαχαρός (Γενικός Γραμματέας - Capital.gr), Δημήτρης Ηλιόπουλος (Ταμίας - Αθηνόραμα / Δέσμη Εκδοτική) και Σίμος Ζέρβας (Μέλος - STAR).
Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, εγκρίθηκε τόσο ο απολογισμός χρήσης 2014 όσο και ο προυπολογισμός για το τρέχον έτος ενώ εξελέγη νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο που απαρτίζεται..

Αγωγή Κατράγκαλου σε Βήμα, Χιώτη και Bild

Σε αγωγή κατά της εφημερίδας "Το Βήμα", του δημοσιογράφου Βασίλη Χιώτη και της "Bild", προχωρά ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη δήλωσή του εκτιμά ότι η επίθεση εναντίον του έχει στόχο να πλήξει την κυβέρνηση στο βασικό της πλεονέκτημα «την ηθική υπεροχή έναντι των κυβερνήσεων της διαπλοκής» και δηλώνει  ότι η ματαίωση της συνέντευξής του έγινε για να μην αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο.
Στη δήλωσή του ο Γ. Κατρούγκαλος καταλήγει:
«Σε ό,τι με αφορά, τα θέματα ηθικής και πολιτικής δεοντολογίας είναι σημαντικότερα από την νομιμότητα. Αισθάνομαι περήφανος, όχι υπόλογος, για τη μέχρι σήμερα πολιτική και νομική μου δράση. Διπλά περήφανος, γιατί εμένα επέλεξαν ως πρώτο στόχο τα κέντρα της διαπλοκής που τρέμουν για το μέλλον τους. Δικαίως τρέμουν. Η κυβέρνηση..

Κατάληψη στο Κόκκινο: δεν κατανοούμε και διαφωνούμε

Αντιεξουσιαστές, αλληλέγγυοι των φυλακισμένων απεργών πείνας πραγματοποιούν από το πρωί χθες συμβολική κατάληψη στο κτίριο του ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» (Σαρρή 19, Ψυρρή).
Η κατάληψη έγινε με κύρια αιτήματα την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α, του «κουκουλονόμου» καθώς και του νομικού πλαισίου που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ'.
Οι καταληψίες, που έβγαλαν έξω τους εργαζόμενους του σταθμού, διέκοψαν το πρόγραμμα και διάβασαν το κείμενο κατάληψης (βλέπε παρακάτω). Από εκείνη την ώρα, πραγματοποιούν δικό τους πρόγραμμα.
Σε ανακοίνωσή του ο ραδιοσταθμός σχετικά με την κατάληψη των γραφείων του αναφέρει: «Η συνεχιζόμενη ομηρία του "αέρα" έχει ξεπεράσει τα όρια του συμβολικού απέναντι στην μοναδική..

Κουρτάκης: Μας αντιγράφει ο Φιλιππάκης!

Ο Γιάννης του Μαρινάκη, ο Γιάννης του Μελισσανίδη και η... δεοντολογία

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της αντιπαλότητας ανάμεσα στο αφεντικό του ομίλου των Παραπολιτικών και του εκδότη των εφημερίδων «Δημοκρατία»  και «Espresso». Ο Γιάννης Κουρτάκης κατηγορεί τον Γιάννη Φιλιππάκη ότι οι εφημερίδες του, αναδημοσιεύουν, λέει, δημοσιεύματα των Παραπολιτικών χωρίς να αναφέρουν την πηγή.
Επίσης ο εκδότης των Παραπολιτικών κατηγορεί τον Φιλιππάκη ότι «εχει αδυναμία στα "κίτρινα" και ως επί το πλείστον ανύπαρκτα ρεπορτάζ, που φιλοξενούν οι εφημερίδες του». Του προσάπτει ότι σε διάστημα δύο ημερών οι εφημερίδες του (του Φιλιππάκη) αναδημοσίευσαν, δίχως να αναφέρουν.. 

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

«Διαφυλάξτε την ενότητα του κλάδου!»

Επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ από τους Πόπη Χριστοδουλίδου και Γιάννη Αγγέλη:

"Αγαπητοί συνάδελφοι
Με την παρούσα θέλουμε να σας ενημερώσουμε και επίσημα γι’ αυτό που πιθανόν να έχετε ήδη πληροφορηθεί.
Ο συνάδελφος Ευ.Τάτσης, που εκλέχθηκε από την ΕΠΗΕΑ για το Συμβούλιο του Ταμείου προχώρησε σε σύγκληση του Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ για την Τρίτη 24/3, παρά την ενημέρωσή του από εμάς ότι αυτό είναι παράτυπο, καθώς, το Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ συγκαλείται από τον πλειοψηφούντα Σύμβουλο της ΕΣΗΕΑ, η οποία είναι η πλειοψηφούσα Ένωση στο Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ.( η πρώτη και μεγαλύτερη Ενωση στον ΕΔΟΕΑΠ).
Προς αποκατάσταση της ομαλής διαδικασίας και προς αποφυγήν παρατυπιών, που θα μπορούσαν..

Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι για τον ΕΔΟΕΑΠ

Aπό την παράταξη Ενωμένοι Δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ λάβαμε mail σχετικά με την αναστάτωση που δημιουργήθηκε για την σύγκληση (προσέξτε πως το γράφετε) του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: 
"Σταματείστε τα παιχνίδια σε βάρος του ΕΔΟΕΑΠ
Σε ένα απέραντο φρενοκομείο μετατρέπεται ο ΕΔΟΕΑΠ. Την ώρα που ο Οργανισμός κινδυνεύει, ακόμη και η σύγκληση του ΔΣ αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης. Με αφορμή το γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 1968 – οπότε και λειτούργησε ο ΕΔΟΕΑΠ- ο πλειοψηφών σύμβουλος δεν προέρχεται από την ΕΣΗΕΑ αλλά από την ΕΠΗΕΑ, συγκαλούνται αύριο,..

Στο περίμενε για το VOUCHER οι άνεργοι δημοσιογράφοι

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Στο περίμενε" για την πληρωμή του VOUCHER  της  ΕΣΗΕΑ που ολοκληρώθηκε πριν δύο μήνες  είναι οι άνεργοι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν σ'αυτό. Αν και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε εδώ και δύο μήνες οι δικαιούχοι, που οι περισσότεροι μετρούν πολλά χρόνια ανεργίας και βρίσκονται σε απόγνωση, είναι αγανακτισμένοι για την καθυστέρηση της καταβολής των 1500 ευρώ ( το ποσό της επιδότησης για τον καθένα).
Καταγγέλουν, δε, πως οι αρμόδιοι της ΕΣΗΕΑ, με πρώτη από όλους την Πρόεδρο της Ενωσης, Μαρία Αντωνιάδου, δείχνουν αδιαφορία καθώς δεν έχουν προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την.. 

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα φύλλα

Χωρίς σημαντικές μεταβολές -πέραν κάποιων μικρών αυξομειώσεων- και αυτή την Κυριακή οι πωλήσεις των εφημερίδων.
Αξιομνημόνευτη κυκλοφοριακή διαφορά, η άνοδος του κυριακάτικου Εθνους που πούλησε 10.000 φύλλα περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα - σε αυτό συνετέλεσε ο δεύτερος κύκλος της προσφοράς με τους πολυτελείς τόμους του ΑΣΤΕΡΙΞ.
Από την άλλη πλευρά η Real News σημείωσε μικρή πτώση και πούλησε περί τις 65.000 φύλλα (5.000 λιγότερα από την προηγούμενη Κυριακή).
Κατά τα άλλα πρώτο σε κυκλοφορίες πανελλαδικά ήταν και πάλι..

Το συμβόλαιο διαπλοκής, οι σκιές και το Βήμα

Με άρθρο του το ΒΗΜΑ επιχειρεί να απαντήσει στις κατηγορίες που του προσάπτουν ότι δηλαδή το δημοσίευμά του για τον Γ Κατρούγκαλο είναι «συμβόλαιο διαπλοκής με ξεκάθαρη στόχευση καθώς θίγονται ζητήματα τηλεοπτικών αδειών». Κάπως έτσι στη Μιχαλακοπούλου πέρασαν από τα «κόκκινα εξώφυλλα» με τον Τσίπρα στην  αποκάλυψη «σκανδάλων» με υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί το άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ υπό τον τίτλο «Οι σκιές και το Βήμα»:
  "Ας μη προτρέχουν οι ανώνυμοι κυβερνητικοί κύκλοι που με περισσή ευκολία διοχετεύουν non paper με θεωρίες συνωμοσίας, γιατί πράγματι το «ψέμα  έχει κοντά ποδάρια». Η υπόθεση του κ. Γ. Κατρούγκαλου δεν προσφέρεται για επίδειξη ηθικής απο μια αριστερή κυβέρνηση και όσο..

Κατρούγκαλος: Νέα παραποίηση της αλήθειας από όργανα της κίτρινης δημοσιογραφίας

Γιώργος Κατρούγκαλος
«Νέα παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία και όργανα της κίτρινης δημοσιογραφίας», υπογραμμίζει σε δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος με αφορμή δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να χειρίζεται υπόθεση του Δήμου Λάρισας ενώ είχε αναλάβει καθήκοντα ως υπουργός.
«Με εμφανίζουν να χειρίζομαι υπόθεση του Δήμου Λάρισας ενώ είμαι υπουργός. Όπως προκύπτει, όμως, από απλή ανάγνωση της από  12-02-2015 υπ’ αριθμ. 47 απόφασης της δημαρχιακής επιτροπής δικηγορική εμπλοκή είχα μόνο το έτος 2014 και όχι μετά την ανάδειξη μου σε υπουργό.
Ειδικότερα, τον Οκτώβρη του 2014 είχε ανατεθεί από κοινού στην δικηγορική μου εταιρία  και σε μία άλλη δικηγόρο την Α.Λ. (με την υπ.αρ. 682/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής), η άσκηση..

Περίεργες μεθοδεύσεις στον ΕΔΟΕΑΠ για την προεδρία

Οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί ψηφίζουν αλλά, κατά πως φαίνεται, οι εργοδότες αποφασίζουν...

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι άθλιες, πραξκοπηματικές μεθοδεύσεις στον ΕΔΟΕΑΠ τις οποίες καταγγέλλουν η Πόπη Χριστοδουλίδου και ο Γιάννης Αγγέλης -είναι τα δύο μέλη της ΕΣΗΕΑ, που εκλέχθηκαν, πρώτη και δεύτερος, αντίστοιχα στις εκλογές για το νέο ΔΣ του Οργανισμού.
Η Χριστοδουλίδου και ο Αγγέλης, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι οι δύο εκπροσωποι της ΕΠΗΕΑ  (Ενωση Προσωπικού) με πραξικοπηματικές διαδικασίες  προχώρησαν στην σύγκληση του Συμβουλίου σε χρόνο πέραν εκείνου, που προβλέπει το Καταστατικό, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις για την αντικαταστατικότητα των ενεργειών τους.
Θεωρείται πως η παράτυπη σύγκλιση του Συμβουλίου με τον παραγκωνισμό της Πόπης Χριστοδουλίδου, δεν είναι παρά το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας, της οποίας, τα.. 

Κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος του Μετρό

ΒΙΝΤΕΟ
Στα περίπτερα βρίσκεται από τις 19 Μαρτίου το 4ο τεύχος του περιοδικού ΜΕΤΡΟ, το οποίο επανακυκλοφόρησε τον ∆εκέμβριο, με τιμή τεύχους €4,90.
Στις σελίδες του καινούριου τεύχους, στο οποίο βρίσκονται και πάλι οι γνώριμοι στους παλαιότερους αναγνώστες συνεργάτες του περιοδικού, όπως ο Αρκάς με την καινούρια του σειρά «Χωρίς Πάγο» και ο Γιώργος ∆ελαστίκ με τις ακριβείς του αναλύσεις, θα βρείτε ακόμη καινούριες στήλες και καινούριους αρθρογράφους, όπως τον Τζίμη Πανούση, τον Φοίβο ∆εληβοριά και τον Νίκο Ζούδιαρη, ο οποίος κάθε μήνα αναζητά τις καινούριες στροφές της ποίησης στο πρόσωπο νέων δημιουργών, που καλούνται να στείλουν τα έργα τους στον συνθέτη.
Ακόμη, στο τεύχος Απριλίου μπορείτε να βρείτε το CD με την πρώτη -μετά από 10 και πλέον χρόνια- συνεργασία δύο αγαπημένων καλλιτεχνών. Το CD περιέχει σε πρώτη κυκλοφορία..

Στα περίπτερα η Ψηφιακή Τηλεόραση Απριλίου

Κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα, το τεύχος Απριλίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το άλλο περιοδικό Security Report. Αυτό το μήνα, η ύλη του περιοδικού απαρτίζεται από αποκλειστικά τεστ ολοκαίνουργιων συσκευών, καθώς και από νέα και πρωτότυπα θέματα, σε συνδυασμό πάντα με πλούσια και αποκλειστική ειδησεογραφία μέσα από μία πλήρη συντακτική ομάδα.
Κατά την διέλευση από αναλογική σε ψηφιακή TV, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, παρατηρήθηκαν πολλές ανακατατάξεις στα περιφερειακά κανάλια. Το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση, για άλλη μια φορά καινοτομεί και ο Σωτήρης Χατζηστρατής αναλαμβάνει να σας παρουσιάσει τα 103 περιφερειακά ψηφιακά κανάλια, από όλη την Ελλάδα που εκπέμπουν μέσα από το δίκτυο της Digea.
Και αυτό το μήνα η Ματίνα Παπαχριστούδη, μέσα από τη στήλη της Media News, σας φέρνει..

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

«Ο μικρός έχει δίκιο»...

Πλημμύρισε το Διαδίκτυο από ρεπορτάζ που ήθελαν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να εμφανίζεται εξαιρετικά ικανοποιημένος με τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες.
Μάλιστα, όλα τα ρεπορτάζ απέδιδαν στον πρώην πρωθυπουργό τις φράσεις "ο μικρός έχει δίκιο" και "έκανε ό,τι δεν έκαναν οι άλλοι", με την οποία ο Κ. Καραμανλής εμφανιζόταν να επιδοκιμάζει τη στάση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες.
Βεβαίως, συνομιλητές του Κ. Καραμανλή δεν επιβεβαίωναν χθες αυτή τη διαρροή, αλλά ούτε τη διέψευδαν. Πάντως, στη Συγγρού φαίνεται πως ήταν βέβαιοι για τη γνησιότητά της, αφού συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά δεν έκρυβαν τον..

Ein Unrecht muss gesühnt werden

 Η θέση του Μανώλη Γλέζου για τις γερμανικές οφειλές και το κλίμα έντασης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας 

«Ζητώντας την εξόφληση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, δεν το κάνουμε για να εκδικηθούμε κανέναν, αλλά για να αποκαταστήσουμε το Δίκαιο. Αξιώνουμε την άρση της αδικίας και την αποκατάσταση του Δικαίου. Ein Unrecht muss gesühnt werden (η αδικία πρέπει αποκαταταθεί)».
Αυτά αναφέρει ο Μανώλης Γλέζος που σε μια νέα παρέμβασή του από τις Βρυξέλλες μια μέρ πριν από τη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα στο Βερολίνο. Αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο του ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζου:

Οταν ο Τσίπρας θαύμαζε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Πριν από επτά χρονια , τον Απρίλιο του 2008 ο Αλέξης Τσίπρας έδινε μια κορυφαία συνέντευξη και μιλούσε μεταξύ άλλων για τους εργολάβους της ενημέρωσης, τη διαπλοκή και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή - μιλούσε για τότε που ο Πρωθυπουργός έκανε πολιτική. Βρείτε σε ποιο «μέσο» έλεγε τα παρακάτω ο πρώην καταληψίας και νυν προεδρος της κυβέρνησης, Αλέξης Τσίπρας:
"Πίσω από τα κανάλια και τις εφημερίδες κρύβονται συγκροτήματα, τα οποία εκτός από την ενημέρωση κινούνται και στον χώρο των κατασκευών και σε άλλους χώρους όπου υπάρχουν μεγάλες κρατικές προμήθειες. Εδώ, λοιπόν, υπάρχει μια διαπλοκή που δεν είναι εύκολο να κοπεί. Σας θυμίζω ότι ο K. Καραμανλής εκλέχτηκε με την υπόσχεση αυτή: να βάλει ένα τέλος στους νταβατζήδες και στα διαπλεκόμενα. Σήμερα απλά έχει κάνει ένα ξαναμοίρασμα της τράπουλας. Η ασυδοσία συνεχίζεται. Ο θείος του, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν δεχόταν τους τότε..

Ο Χατζιδάκις, τα «παραφερνάλια» και οι «φιλότεχνοι» καλεσμένοι του Γ. Κουρτάκη

O Δημήτρης Κανελλόπουλος και η Ναταλί Χατζηιωάννου (του e-tetradio) σχολίασαν αρνητικά την εκδήλωση του ομιλου Παραπολιτικά (του Γιάννη Κουρτάκη) κατά την οποία έγινε η παρουσίαση της σειράς των 18 cd του Μάνου Χατζιδάκι τα οποία θα κυκλοφορήσουν με την εφημερίδα «Επένδυση».  Και εν πολλοίς έχουν δίκιο καθώς πράγματι η προσφορά είναι πολύ καλή αλλά ακόμη καλύτερο θα ήταν από την εκδήλωση να έλειπε όλος αυτός ο συρφετός των καλεσμένων (πολιτικών και παραπολιτικών), όπως οι «φιλότεχνοι» που θα δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω και θα κρίνετε και μόνοι σας...
Ντράπηκαν, γράφει η Χατζηιωάννου, και κάποιοι από τους ομιλητές της εκδήλωσης, διότι δεν..

Ας ήταν οι εξετάσεις στην ΕΣΗΕΑ κανονικές (να γλιτώναμε από κάποιους)

Οι εξετάσεις για την εγγραφή στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) είναι η ντροπή τού σωστού επαγγελματία δημοσιογράφου. Μετά από χρόνων δουλειά και πραγματικών εξετάσεων - εν τοις πράγμασι που λένε -, μέσα στα μαγαζιά του Τύπου, σε κάνουν να νιώθεις μαθητούδι. Ντροπής πράγματα. Εντάξει, τυπικό. Αλλά τουλάχιστον ας γινόταν κάποτε ουσιαστικό. Να μην κυκλοφορεί ο άλλος στα δημοσιογραφικά γραφεία και να οπλοφορεί με την αμάθειά του. Να μη σε πυροβολεί στο κεφάλι με γλωσσικά μονόβολα. Και έτσι σήμερα, να είναι μερικών δεκαετιών δημοσιογράφος, αλλά να βλέπεις το κείμενό του αδιόρθωτο και να τρομάζεις που σε λέει συνάδελφο. Κανονικός..

Αν ο Τσίπρας δεν χτυπήσει τώρα τους εκδότες...

Κάνε το (όχι) όπως ο Καραμανλής. Η σημερινή περίοδος έχει πολλές media-κές αναλογίες με τους πρώτους μήνες μετά την εκλογή Καραμανλή το 2004.

Του Νίκου Μωραΐτη

«Μεσαίος χώρος» τότε, «πρώτη φορά Αριστερά» τώρα, και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με κυβερνήσεις με ποσοστά δημοτικότητας της τάξης του 60%, και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με πρωθυπουργούς που (προεκλογικά) υποσχέθηκαν να κόψουν τα πόδια στους διαπλεκόμενους εκδότες.
Τι έκανε τότε ο Καραμανλής; Κολακεύτηκε που οι πράσινοι χαμαιλέοντες άλλαξαν χρώμα και άρχισαν να στηρίζουν -έστω δειλά και με αστερίσκους- την κυβέρνησή του και ξέχασε τους..