ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Nicht Griechenland, nicht Deutschland, nicht Spanien

Gedanken zum Austeritätsfanatismus der Europäischen Volkspartei*

Rein theoretisch betrachtet, hat es die neue griechischen Regierungen geschafft, im Verhandlungsprozess mit ihren Partnern einer weiteren Umsetzung der Austeritätsprogrammatik vorerst einen Riegel vorzuschieben und der Zuspitzung Rezession Einhalt zu gebieten, indem sie einen Reformplan vorgelegt hat, mit dessen Umsetzung es das Land schaffen kann, aus der Krise zu kommen. Theoretisch betrachtet.

Denn in der Praxis zeigt sich, dass Griechenland weiterhin dazu genötigt wird, die Politik des Memorandums fortzuführen und man die neue Regierung beharrlich dazu zu zwingen versucht, genau dort anzuknüpfen, wo die Regierung Samaras aufgehört hat. Dabei wissen die Gläubiger sehr wohl, dass die von Athen..

Οι βασιλικότεροι... του ρεπορτάζ

Διάφορα μέσα και διάφοροι δημοσιογράφοι - υπάλληλοι μεγαλοεργολάβων και λοιπών διαπλεκόμενων συμφερόντων, "υπηρέτες των εκάστοτε αφεντάδων" -για να θυμηθούμε και τον Σαίξπηρ- δίνουν μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την οποία ουδέποτε σεβάστηκαν κι υπηρέτησαν. Δεν πειράζει. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι.
Ωστόσο, είναι απορίας άξιον πώς οι ίδιοι ακριβώς δημοσιογράφοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν καταφέρει να θεωρούν όλα τα υπουργεία και ιδίως το ευυπόληπτο ΥΠΕΞ λειμώνα τους. Να έχουν πλήρη ενημέρωση πριν καν βγει το δελτίο Τύπου. Τα πάντα αφήνουν ίχνη, δεν είναι όλα "μυστικά κονδύλια" για να εξαφανίζονται. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που τον τελευταίο μήνα, για εξελίξεις σε υπουργεία ενημερώθηκαν..

Το διεθνές ρεζίλεμα του Άρη Πορτοσάλτε

Την πάτησε ο Άρης Πορτοσάλτε. Ο κήνσορας του πρωινού, ο είρων των ερτζιανών, ο αενάως αγανακτισμένος, ο τιμητής των πάντων, ο γνώστης των πάντων, αυτός που νουθετεί τους πάντες, ακόμη και για θέματα οικονομικά, παρόλο που είναι εντελώς άσχετος. Δεν γνωρίζει, ο δυστυχής, ούτε καν τον στασιμοπληθωρισμό. Τζάμπα πάνε τα φροντιστήρια που του κάνει κάθε μέρα ο Μπάμπης, ανεπίδεκτος είναι ο Άρης, εκτός κι αν φταίει η συχνή συναναστροφή με τον φιλόσοφο Ράμφο, που τον εμποδίζει να κατανοήσει τα υλικά και τα γήινα.
Την πάτησε, που λέτε, ο Άρης. Όταν ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα ηλεκτροδοτήσει 300.000 νοικοκυριά, έγινε έξαλλος. Σιγά μην υπάρχουν 300.000 χωρίς ρεύμα, αναφώνησε. «Υπάρχουν..

Πλαστό πλεόνασμα από Χαρδούβελη - τρόικα

Ιδού ο (τέως) υπουργός μας! O Γκίκας Χαρδούβελης ως υπουργός Οικονομικών σε συνεργασία με την τρόικα «μαγείρεψαν» τα στοιχεία προκειμένου να εμφανίσουν δημοσιονομικό πλεόνασμα ύψους 1,2 δισ. ευρώ! Aυτό αποκαλύπτει σε σημερινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Δημοκρατία».
Με κεντρικό τίτλο «Νάρκη στο πλεόνασμα από τον Γκίκα» και υπότιτλο «με δημιουργική λογιστική το δημοσιονομικό success story", η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης «εξαφάνισε» οφειλές 1,2 δισ. (του Δημοσίου προς ιδιώτες) με την ανοχή και της τρόικας!
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι είχε προηγηθεί μια ακόμα μεγαλύτερη απάτη, η δόλια διόγκωση..

Οι μαθητές του Athens School Festival «ροκάρουν»

Οι μαθητές της Αθήνας ανεβαίνουν και πάλι στη σκηνή, αυτή τη φορά στον Πολυχώρο Δήμου Αθηναίων «Άννα & Μαρία Καλουτά», την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 6.30μ.μ., για να δώσουν το δικό τους παρόν στον αγαπημένο μουσικό θεσμό του Athens School Festival.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν συγκροτήματα μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου της Αθήνας, τα οποία εντυπωσιάζουν τους ακροατές με το ταλέντο, την ενέργεια και την αγάπη τους για τη μουσική.
Κάθε συναυλία αποτελεί για τα μαθητικά συγκροτήματα, μία μοναδική εμπειρία, αλλά και μία ευκαιρία να συστηθούν στο κοινό, να μοιραστούν μαζί του τις μουσικές τους και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα με τον πιο όμορφο τρόπο.
Τα συγκροτήματα που θα πάρουν μέρος στη συναυλία είναι τα εξής:..

ΓΙΑΤΙ Αγγέλης, Χριστοδουλίδου και Κορίδη στον ΕΔΟΕΑΠ

του Λάμπρου Θ. Παπαξενάκη
μέλους ΕΣΗΕΑ-μετόχου ΕΔΟΕΑΠ (5635)

Δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι στα Μ.Μ.Ε της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καλούμαστε να αποφασίσουμε για την επιβίωση ή όχι του ασφαλιστικού Οργανισμού που μας περιθάλπει και μας επικουρεί ΣΩΣΤΑ τις στιγμές που, αυτά τα πολύτιμα αγαθά, θα τα χρειαστούμε. Στην πλέον κρίσιμη συγκυρία και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, τόσο για τη χώρα, όσο -κυρίως- για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ.
Τετάρτη και Πέμπτη τα μέλη της ΕΣΗΕΑ εκλέγουμε τους αντιπροσώπους μας στο νέο δ.σ.και την εξελεγκτική επιτροπή.
    ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για να καταμετρηθούν δυνάμεις πολιτικών ή συνδικαλιστικών παρατάξεων.
    ΟΥΤΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για να προωθήσουμε κάποιους σε καρέκλες των τελευταίων ορόφων,..

Η δημοσιογραφία είναι πάντα στην αντιπολίτευση

O πνιγμένος από τους θεσμούς πιάνεται...

Μπορεί η κυβέρνηση και η Βουλή να άλλαξαν, όμως σε κάποιους χώρους τα ίδια πρόσωπα γυρνούν και ξαναγυρνούν στον… τόπο του εγκλήματος. Πρόσωπα γνωστά απο τη δεκαετία του 1980. Και συμπεριφορές εξίσου γνωστές.
Ποια ήταν η πρώτη –συμβολική και πραγματική– ήττα της κυβέρνησης στον τραπεζικό τομέα;
Ποιες είναι οι επιδιώξεις του Γιάννη Στουρνάρα και πώς επιβάλλονται μέσω… Φρανκφούρτης;
Τι γίνεται με τα πολλά κέντρα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ;
Ποιο είναι το στενό περιβάλλον του Τσίπρα και πώς αντιμετωπίζονται οι διαφωνίες;..

Συσπείρωση για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε κείμενο με τις προτάσεις και το σχέδιο της  «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος» για τον ΕΔΟΕΑΠ, στο οποίο αναφέρεται ότι «η συσπείρωση όλων των ασφαλισμένων στις εκλογές 11-12 Μαρτίου κλείνει το φαύλο κύκλο της κακοδιοίκησης και των ελλειμμάτων»:

«Αγαπητές/οί συνάδελφοι,
Τον ΕΔΟΕΑΠ οι προηγούμενες διοικήσεις τον φτάσανε στο χείλος του γκρεμού. Δεν είναι η στιγμή να αποδοθούν οι ευθύνες –οι οποίες υπάρχουν με ονοματεπώνυμο και πρέπει να αποδοθούν. Τώρα προέχει η σωτηρία και η συνέχιση του ασφαλιστικού μας Οργανισμού και όλοι μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του.
Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν τελείωσε, δεν κλείνει, δεν πτωχεύει, όπως επιχείρησαν κάποιοι να μας πείσουν.
Σ’ ένα κλάδο που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο από την οικονομική κρίση, με το μεγαλύτερο ίσως αριθμό ανέργων, η επικούρηση και η υγεία δεν είναι προνόμια άλλα..

Κ. Παπαδής: Ολοι μαζί στη μάχη για τον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε κείμενο του δημοσιογράφου Κώστα Παπαδή, υποψηφίου για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ:

«Συνάδελφοι
     Η κεντρική επιδίωξη όλων μας, είναι να «ξαναχτίσουμε», με επιμονή και σοβαρότητα, τον ΕΔΟΕΑΠ σε νέες υγιείς βάσεις. Η μακρά πορεία μου – σχεδόν 35ετής -  στο ρεπορτάζ της κοινωνικής ασφάλισης, μου δίνει τη δυνατότητα, αλλά και την υποχρέωση, να αθροίσω τις δυνάμεις μου στην προσπάθεια επανοικοδόμησης της επικουρικής ασφάλισης και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης του κλάδου μας.
     Η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, έπληξε με πρωτοφανή ένταση τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και επέφερε δραματικές αλλαγές στο εργασιακό χώρο των ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα πρόθυρα της κατάρρευσης, το επικουρικό μας ταμείο, το εφάπαξ βοήθημα και ο τομέας υγείας, του ΕΔΟΕΑΠ. Σε αυτό βεβαίως συνέτειναν και οι εσφαλμένες έως και εγκληματικές επιλογές,..

Επίπληξη στο Ν. Καρούτζο για αντιδεοντολογική συμπεριφορά

Απόφαση υπ’ αριθμ. 5/2015 του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ
Ύστερα από εγκλήσεις της  Ελένης Ανδριανού, ο εγκαλούμενος  Νίκος Καρούτζος κρίθηκε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά σε σχέση με την απόφαση διαγραφής του Σίμου Κεδίκογλου. Στον Ν. Καρούτζο επιβλήθηκε με ψήφους 2 έναντι 2 η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Δυο μέλη ψήφισαν την προσωρινή διαγραφή 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Ισχύει η ευνοϊκότερη για τον εγκαλούμενο ποινή.
Bέβαια η ποινή της επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας, ακυρώνεται στην πράξη  καθώς ουδείς πλέον (από τους εκπροσώπους στο Μεικτό) δεν μπαίνει στον κόπο να αναρτήσει τις αποφάσεις των πειθαρχικών...
Οπως αναφέρει ένας «παλιός» τις καλές εποχές της ΕΣΗΕΑ και μόνο η ανάρτηση της επίπληξης (που έιναι η πιο μικρή ποινή)  προκαλούσε τρόμο στους δημοσιογράφους και έβαζε φρένο σε κάθε είδους αντιδεοντολογικές συμπεριφορές...

Οδηγίες για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ

Ποιοι και πως ψηφίζουν στις αρχαιρεσίες της 11ης και 12ης Μαρτίου 2015
 

1. Οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ θα γίνουν με το πλειοψηφικό σύστημα, δηλαδή βάσει του αριθμού των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων την Τετάρτη, 11 και την Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015, από τις 08:00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου (18:27’-18:28’).
2. Θα υπάρχουν 4 εκλογικά τμήματα με 1 κάλπη στο κάθε ένα.
3. Το ψηφοδέλτιο θα είναι λευκό, με τα ονόματα των υποψηφίων (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ). Ο φάκελος θα είναι λευκός.
4. Ψηφίζουν μόνο τα τακτικά μέλη, που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Όσα μέλη για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι ταμειακώς εντάξει, έπειτα από απόφαση του Δ.Σ., θα καταβάλουν ποσό τουλάχιστον 10 ευρώ (ως προκαταβολή) για να ασκήσουν το εκλογικό τους..

«Και να Καθαρίσουμε τους Κακομούτσουνους»...*

* τίτλος αλληγορικού βιβλίου τού Μπορίς Βιάν (Boris Vian), του 1948 (αμέσως μετά το τέλος του πολέμου και την ήττα των ναζιστών και των συνεργατών τους)  Άλλο γνωστό έργο του ίδιου το ''Θα φτύσω στους τάφους σας''.

  Με ποιά λογική, για ποιό λόγο βρίσκονται ακόμη σε θέσεις-κλειδιά, έχουν ακόμη εξουσία στα χέρια τους, ασκούν εξουσία οι ''κακομούτσουνοι'';
     Πώς τα φερέφωνα της παγκοσμιοποίησης, τα δουλάκια τού Σόϊμπλε και των τοκογλύφων,
     ..από διοικητές τραπεζών μέχρι διοικητές οργανισμών και ασφαλιστικών ταμείων υπογράφουν ακόμη κάτι περισσότερο απ' τις ομολογίες της εγκληματικής τους πολιτικής δράσης, και καθορίζουν ακόμη λίγο ως πολύ τις τύχες τούτου του λαού,
     ..που ούτε μέρος του είναι, αλλά δηλωμένοι απ' τις πράξεις τους, εχθροί του;
     Ποιός είναι αυτός ο περίφημος και ηλίθιος ''πολιτικός πολιτισμός'', που δεν επιτρέπει τον άμεσο ''αποκεφαλισμό'' των ανθελλήνων αυτών από οποιαδήποτε θέση εξουσίας κατέχουν;
     Στο όνομα ποιάς Δημοκρατίας, αυτοί που προσπάθησαν να την εξοντώσουν, επιβιώνουν ακόμα πολιτικά;
     Ποιός θα κατηγορήσει ποιόν για ρεβανσισμό, όταν πρόκειται για απλή άμυνα, για διαφύλαξη..

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Xριστοδουλίδου - Αγγέλη στηρίζει ο Γ. Φιλιππάκης για τον ΕΔΟΕΑΠ

Σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Φιλιππάκης σχετικά με τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ αναφέρει ότι στήριξε και στηρίζει την Πόπη Χριστοδουλίδου και τον Γιάννη Αγγέλη που πάλεψαν όσο κανένας για να εξακολουθήσει ο ΕΔΟΕΑΠ να παρέχει σωστή περίθαλψη!.Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Γιώργου Φιλιππάκη:
«Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Στις 11 και 12 Μαρτίου πραγματοποιούνται οι εκλογές για νέα Διοίκηση στον ΕΔΟΕΑΠ.
Σε μια περίοδο οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης όπου στη χώρα μας οι μνημονιακές δυνάμεις διέλυσαν τα πάντα, ο ασφαλιστικός μας οργανισμός, παρά τα πλήγματα που έχει υποστεί, παραμένει ακόμα όρθιος, παρά τις προσπάθειες κάποιων να τον διαλύσουν.
Είναι σε όλους μας γνωστό τα εκατομμύρια που κουρεύτηκαν, αλλά και οι προσπάθειες κάποιων να..

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ποιος υπουργός μοίραζε ζεστό χρήμα στο Διαδίκτυο

Ποιος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου στούμπωσε τους Διαδικτυακούς του φίλους και όχι μόνο, με διαφήμιση του υπουργείου του; Το κονδύλι είναι εξωπραγματικό, άλλωστε ερχόντουσαν εκλογές και φρόντιζε, μόνο που ατύχησε (όχι να εκλεγεί, αλλά να σχηματίσει κυβέρνηση ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο και το Ποτάμι)!
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα ποσά που μοίραζε στο Διαδίκτυο ο large υπουργός – διότι με την κοινωνία ήταν εξαιρετικά καρμίρης, ξεκινούσαν από 100.000 ευρώ και έφθαναν ακόμη και τις 500.000 ευρώ στα special φιλαράκια!
Το πρόβλημα για αυτόν είναι ότι ο νέος υπουργός ανακάλυψε τη λίστα με τα ποσά και αφού του ήρθε σκοτοδίνη, στη συνέχεια ζήτησε από τους συνεργάτες του να ψάξουν το θέμα… Οι πληροφορίες..

«Τρομοκρατία είναι τακούνια να φοράς, κάτω οι νόμοι της γκλαμουριάς»

«Τρομοκρατία είναι τακούνια να φοράς - κάτω οι νόμοι της γκλαμουριάς». Το σύνθημα που ακούγεται δυνατά από τους συγκεντρωμένους πρώην εργαζομένους  των δισκοπωλείων Metropolis του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή, έξω από το νυχτερινό κέντρο Enastron μπλέκεται με τις φωνές των καλοντυμένων κυριών που διαμαρτύρονται για τον συνωστισμό στις εισόδους στη σκιά των φωτεινών πινακίδων με τα σήματα της Γιουροβίζιον.
Την ίδια ώρα στο εσωτερικό του μαγαζιού οι σελέμπριτι β΄εθνικής στριμώχνονται για να χωρέσουν στις μπροστινές σειρές μπας και τους πάρει κανένα πλανάκι ο τηλεοπτικός φακός...

Eχει άδικο ο Καρτερός;

«Οι μικρές απογοητεύσεις οδηγούν στη μεγάλη φθορά. Οι καθυστερήσεις, οι ασυνεννοησίες, η ελαφρότητα των δηλώσεων, η πολυγλωσσία και η κακοφωνία των απόψεων, η αίσθηση ότι δεν συντονίζονται επαρκώς και αποτελεσματικά, δεν συγκροτεί και την καλύτερη εικόνα. Και η εμπιστοσύνη με την οποία η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών περιβάλλει την κυβέρνηση, δεν είναι ανεξάντλητη». Αυτά αναφέρει ο αρθρογράφος της Αυγής Θανάσης Καρτέρος στην τελευταία σελίδα, στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, και φυσικά δεν έχει άδικο. Το αντίθετο μάλιστα...

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Αραβοπούλου και Μπαλτά για το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επαναληπτικές για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων

Πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:
Θεσσαλονίκη - Ψήφισαν 32 (Λευκά: 3):
1. Αραβοπούλου Σοφία    2
2. Δερνέλης Παναγιώτης    1
3. Μπάλτα Ματίνα       19
4. Μυλωνά Αγεγλική   7
Αθήνα - Ψήφισαν 139 (Λευκά : 8):
1. Αραβοπούλου Σοφία     37
2. Δερνέλης Παναγιώτης   26
3. Μπάλτα Ματίνα       48
4. Μυλωνά Αγγελική   20
Λευκά : 8
Συγκεντρωτικά αποτελέσματα ..

Ο ξάδελφος Τσίπρας

Αν είσαι πρωθυπουργός...

του Γιάννη Παντελάκη
 Aν είσαι πρωθυπουργός κυβέρνησης που επικαλείται το σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά», δεν υποκύπτεις στη λογική των προηγούμενων. Εκείνων που όταν έπαιρναν την εξουσία, διόριζαν παιδιά, αδέλφια, ξαδέλφια και γενικά συγγενικά πρόσωπα σε δημόσιες θέσεις.
Αν είσαι πρωθυπουργός και θέλεις να κάνεις τη διαφορά από τους προηγούμενους που κυβερνούσαν τόσα χρόνια, ενισχύοντας και εγκαθιδρύοντας τη λογική των «κολλητών», είσαι κάτι παραπάνω από προσεκτικός σ' αυτά τα θέματα. Αποφεύγεις με κάθε τρόπο να θεωρήσουν ότι λειτουργείς ευνοιοκρατικά. Και το κάνεις σε υπερβολικό βαθμό, σε ακραίο.
Αν είσαι πρωθυπουργός, ακόμα και αν ένας ξάδελφός σου μπορεί να είναι ο καλύτερος..

Αναστολή κινητοποιήσεων στον «Ελεύθερο Τύπο»

Eληξε η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στον «Ελεύθερο Τύπο» χωρίς δυστυχώς να έχουν δικαιωθεί όλα τα αιτήματα των εργαζομένων. Κατάφεραν ωστόσο με τον ενωμένο και αποφασιστικό τους αγώνα, παρά τις εργοδοτικές απειλές («θα κλείσει την εφημερίδα αν απεργήσετε»), να πάρουν το 40% ενός μισθού. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία Μπενέκου- Σκαναβή χρωστάει περίπου 750.000 ευρώ στους εργαζόμενους.
Οπως γράφει η Συσπείρωση, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία του Τύπου έθεσαν τελεσίγραφο στη διοίκηση της εφημερίδας πως αν μέχρι την 13η Μαρτίου δεν τους καταβληθούν, έστω σε δύο δόσεις (με την πρώτη την ερχόμενη Παρασκευή), τουλάχιστον δύο μισθοί (από τους οφειλόμενους), θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Επίσης, γνωστοποίησαν πως δε διαπραγματεύονται προηγούμενα χρέη της επιχείρησης προς αυτούς, μειώσεις μισθών ή απολύσεις.
Παράλληλα η ΕΣΗΕΑ ζήτησε εγγράφως άμεση τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για το..

ΕΔΟΕΑΠ: τα ονόματα των υποψηφίων για ΔΣ - Εξελεγκτική

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. συνήλθε σήμερα (04/3) στα Γραφεία της Ένωσης επί της οδού Ακαδημίας αριθμός 20, προκειμένου να ανακοινώσει τους υποψήφιους για τις αρχαιρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ της 11ης και 12ης Μαρτίου 2015.
Οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ είναι οι εξής:
Α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
1. ΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
3. ΑΞΕΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ)
4 ΒΑΡΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
5. ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
6. ΓΚΑΛΟΝΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
7. ΔΑΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
8. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
9. ΚΑΜΠΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
10. ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
11. ΜΑΖΑΝΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ..

Ίντριγκα στο κανάλι του Κοντομηνά

Στο δελτίο ειδήσεων του Alpha η Ελλη Στάη - Θα παρουσιάζει και 15νθημερο τοκ σόου

Τελικά η Ελλη Στάη δεν αντέχει μακριά από την τηλεόραση. Μετά τις εκλογικές -εκτακτες- εμφανίσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η τηλεπαρουσιάστρια προχώρησε τελικά σε μονιμη συνεργασία με το κανάλι του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Ετσι η Ελλη Στάη επανακάμπτει στην τηλεόραση με μια 15νθήμερη  «ζωντανή» εκπομπή ενώ θα έχει ενεργό ρόλο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha που θα συνεχίζει να παρουσιάζει ο Αντώνης Σρόιτερ.
Η συνεργασία επιβεβαιώθηκε και με επίσημη ανακοίνωση του Alpha, η οποία αναφέρει:
«Ακόμα και αν κάποιος πιστεύει ότι στην τηλεόραση συμβαίνουν μονίμως τα ίδια, υπάρχει μία επιστροφή ικανή να τον ιντριγκάρει.
Ο Alpha, με ιδιαίτερη χαρά, υποδέχεται την Έλλη Στάη. Τη δημοσιογράφο που έχει επάξια..

Είναι χρυσαυγίτης ο Τζιμάκος;

«Αριστεριτζήδες πυροσβέστες / εργατοπατέρες του λαού / λοβοτομημένες μαριονέτες / του υπαρκτού του σουρεαλισμού
Απ' του Άρη τα ένδοξα τα χρόνια / στους χιλιαστές του Περισσού / με τις ξύλινες καταγγελίες / του κοινοβουλίου η μαΐμού
με τις κρατικές επιδοτήσεις / τους μισθούς ντροπής των βουλευτών / πλάι πλάι μαζί με χρυσαυγίτες / ορντινάτσα των καπιταλιστών
Απ' της Βάρκιζας την κωλοτούμπα / που έδωσε τα όπλα στα σκυλιά / οι σφραγιδοκράτες νταβατζήδες / κοροΐδεύουνε την εργατιά».
Αυτοί είναι οι στίχοι της «Κατιούσας του ΚΚΕ» που έγραψε ο Τζίμης Πανούσης και την τραγούδησε με τον Γιάννη Αγγελάκα.
Καλά κάνουν οι καλλιτέχνες και τα χώνουν στα κόμματα και τις ηγεσίες τους. Είναι δικαίωμά τους και υποχρέωσή τους. Ειδικά η ηγεσία του ΚΚΕ, που είναι κλεισμένη στο ατσαλένιο κάστρο του δόγματος, πρέπει να ακούει από καιρού εις καιρόν ότι είναι γυμνή σαν τον βασιλιά του παραμυθιού. Κι όμως, η σύγκριση του ΚΚΕ, των οπαδών και της ηγεσίας του με τους χρυσαυγίτες είναι.. 

Εργοδότες κατσαπλιάδες

Μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης που όπως είναι γνωστό πρόκειται να επαναφέρει την πλήρη λειτουργία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τον Οργανισμό Μεσολάβησης (ΟΜΕΔ) και το βασικό μισθό του ανειδίκευτου εργάτη στα 751 ευρώ, όλο και περισσότεροι εργοδότες προσπαθούν καθημερινά υπό την απειλή της απόλυσης και τον εφιάλτη της ανεργίας να υποχρεώσουν τους εναπομείναντες εργαζόμενούς τους να αποδεχθούν «ατομικές συμβάσεις» μετατροπής βασικών όρων της εργασιακής σχέσης, όπως η περικοπή των όρων εργασίας και των αποδοχών.
Είναι τόσο ηλίθιοι που δεν ρώτησαν ούτε καν τους δικηγόρους τους; Δεν ξέρουν ότι μόλις νομοθετήσει η νέα κυβέρνηση την αύξηση του κατώτατου μισθού και συναφθούν οι νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στους κλάδους εργαζομένων (είτε με συμφωνία εργοδοτών και σωματείων είτε με απόφαση ΟΜΕΔ), τότε αυτές θα επεκταθούν υποχρεωτικά σε όλους τους εργαζόμενους..

To «σύστημα» που εκθρέφει Κουρήδες και Λυμπέρηδες

**
Eνας επιχειρηματίας σαν τον Ανδρέα Κουρή (Mad κλπ) μπορεί να τα κάνει όλα αυτά γιατί έχει τις «πλάτες» και τα κάνει. «Πλάτες» που τον προστατεύουν και του παρέχουν ομπρέλα προστασίας και ελεύθερο πεδίο ασυδοσίας και εκμετάλλευσης όπως τα εξέχοντα πολιτικά πρόσωπα που τον καλύπτουν και του χαρίζουν δουλειές και η πλειοψηφία των δημοσιογράφων που, προφανώς με εντολές των μεγαλοεκδοτών, τον κρατούν στο απυρόβλητο.
Αυτές οι «πλάτες», σε συνδυασμό την  ευνοϊκή για τους επιχειρηματίες νομοθεσία όπως είναι ο πτωχευτικός κώδικας,  το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και μια Δικαιοσύνη που κινείται όσο πιο νωθρά μπορεί στα εργατικά ζητήματα και τις καραμπινάτες παρανομίες  των εργοδοτών αποτελούν τα «κίνητρα» που δίνουν τη δυνατότητα σε αφεντικά σαν τον Ανδρέα Κουρή να κάνουν χλιδάτα πάρτι στην πλάτη των εργαζόμενων θεωρώντας τους σκλάβους. Που, ως τέτοιους,.. 

«Παρών» στις εξελίξεις

Το ειδησεογραφικό portal www.news4all.gr ανανεώθηκε, επαλανσαρίστηκε, ενίσχυσε το δημοσιογραφικό του δυναμικό, προσέθεσε στήλες αρθρογραφίας, blogs και ειδικά θέματα ανεβαίνοντας ολοένα και σε επισκεψιμότητα και στην εμπιστοσύνη των αναγνωστών του.
Πολιτική, οικονομία, τουρισμός, πολιτισμός, περίεργα, τεχνολογία, αθλητισμός, στοίχημα, life style, διαφημιστική αγορά, μουσική και υγεία στα sections του news4all.gr, αρθρογραφία από γνωστούς και έγκυρους δημοσιογράφους καθώς και blogs για την υγεία, το παιδί, την..

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Γαβγίσματα στα... δελτία του Flash

Από πού εκπέμπει ο αυτοδιαχειριζόμενος Flash FM; Πάντως, από οργανωμένο επαγγελματικό στούντιο μάλλον όχι, αν κρίνουμε από τα… γαβγίσματα – και τους άλλους μη ραδιοφωνικούς ήχους – που ακούγονται κατά τη διάρκεια των ειδησεογραφικών δελτίων. Γαβγίσματα όχι στον κλειστό χώρο από όπου γίνεται η μετάδοση, αλλά πιθανόν σε αυλή, κτήμα ή γειτονιά. Τελευταία φορά που το ακούσαμε – εμείς τουλάχιστον – ήταν στο δελτίων των 7, το βράδυ της Δευτέρας.
Πέρα από τα σκυλιά, κατά καιρούς έχουν ακουστεί ήχοι τηλεφώνου, πόρτας που ανοίγει, πτώσης αντικειμένων και, αν δεν κάναμε λάθος, ήχος που πρόδιδε κάρφωμα κάπου – ή κάποιο ανάλογο χτύπημα!
Στα δελτία ακούγεται και o ήχος χώρου, του μη ηχομονωμένου περιβάλλοντος δηλαδή, κάτι που..

Η εύνοια της Σίας Κοσιώνη προς τον Στράτο Μπαλή

Ανεβαίνουν σταδιακά οι μετοχές του πολιτικού συντάκτη Στράτου Μπαλή στο κανάλι του Νέου Φαλήρου με τη βοήθεια της Σίας Κοσιώνη.
Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ μεθοδικά ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα, χτίζοντας τις απαραίτητες συμμαχίες εντός του ομίλου Αλαφούζου.
Ωστόσο, οι σχέσεις των κορυφαίων στελεχών του τηλεοπτικού σταθμού δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, καθώς στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την εύνοια της ιδιοκτησίας (που αλλάζει πλέον συνεχώς γνώμη).. 

Οι απλήρωτοι των Σκαναβή - Μπενέκου(!) ζητούν τα δεδουλευμένα τους

Κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον Ελεύθερο Τύπο - Και μέσα σε όλα επέστρεψε κι ο Μπενέκος!

Δεν κυκλοφόρησε σήμερα Τρίτη (03/3) η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος των Αλ. Σκαναβή και Δημήτρη Μπενέκου (ναι, επέστρεψε!)  καθώς οι εργαζόμενοι έχουν κατέβει σε απεργία από τις 6 π.μ. της Δευτέρας, 2 Μαρτίου. Οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και  τεχνικοί τύπου ζητούν την τήρηση όλων των δεσμεύσεων της εργοδοσίας και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους (τους χρωστάνε την εξόφληση Δεκεμβρίου 2014 και Ιανουαρίου 2015).
Ο Ελεύθερος Τύπος αναμένεται να μην κυκλοφορήσει και αύριο Τετάρτη (04/3) στα περίπτερα,..

Γιάνη μας το μαντίλι σου...

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί τον πάνε, και πολύ τον πάμε τον Γιάνη Βαρουφάκη. Είτε με ένα είτε με δύο νι, το όνομά του έχει γίνει πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο. Γιατί από την απελευθερωτική χειραψία με τον Ντάισελμπλουμ και τις κόντρες με τον Σόιμπλε, μέχρι τα πουκάμισα και τα κασκόλ που φοράει, εμφανίζεται και είναι ακριβώς το αντίθετο των σφιχτόκωλων υπουργών Οικονομίας που είχαμε γνωρίσει έως τώρα. Ιδιαίτερα των υπουργών του Μνημονίου.
Οι τελευταίοι θύμιζαν καθηγητές περασμένων εποχών, που δουλειά τους ήταν να εξηγούν στους μαθητές τους τα μαθηματικά της φτώχειας. Το "ένα κι ένα κάνουν δύο" της λιτότητας. Τη συντομότερη απόσταση μεταξύ του σήμερα και του αύριο, που αποκαλείται Μνημόνιο. Και τα νέα ελληνικά που ειδικεύονται να κρύβουν τις τραγωδίες, την απόγνωση, και τις συνακόλουθες ενοχές, πίσω από λέξεις αθώες, ουδέτερες, ακόμα και ωραίες να τις ακούς και να τις διαβάζεις. Πλεόνασμα, ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις.
Ο Βαρουφάκης κατάφερε όμως να μιλήσει σε ψυχές που διψούσαν για αλήθεια και αξιοπρέπεια. Κι έτσι να γίνει ένα είδος ροκ σταρ της οικονομίας. Περιζήτητος σε κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά,..

ΑΝΤ1: ο Κυριακού διώχνει 200 εργαζόμενους!

Υπ΄ ατμόν Λάτσιος και Μπούτος

Η αναστάτωση στον ΑΝΤ1 συνεχίζεται καθώς μετά τις πρώτες απολύσεις στελεχών του ομίλου (Κατερίνα Γκαγκάκη, Κώστας Τσολάκης κλπ) τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα ότι την πόρτα της εξόδου θα δουν και οι Γιάννης Λάτσιος και Πέτρος Μπούτος. Η απόφαση, λέγεται ότι είναι ειλημμένη και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα συμφωνήσουν οι μεν με τους δε, το πλαίσιο της αποχώρησης-αποπομπής.
Σύμφωνα με τις διαρροές των τελευταίων ωρών, όπως γράφει ο Διον. Θανάσουλας στο provocateur, το προσωπικό του Ομίλου ΑΝΤ1 σε όλα του τα τμήματα, αναμένεται να μειωθεί κατά διακόσια άτομα μέχρι τον Μάιο. Οι ίδιες διαρροές κάνουν λόγο για «δραματική» μείωση του δελτίου ειδήσεων, τόσο στην ώρα διάρκειας, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Κάτι, που αν ισχύει θα επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στο ενημερωτικό τμήμα.
Την ίδια ώρα ο αντιπροέδρος του ομίλου, Θοδωρής Κυριακού διαρρέει (δικαιολογούμενος για το.. 

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Πέντε απολύσεις στον ΔΟΛ

Με πέντε απολύσεις ξεκίνησε η μετεκλογική περίοδο στο μέγαρο της Μιχαλακοπούλου. Πέντε εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και δύο τεχνικοί Τύπου, οδηγήθηκαν στο λογιστήριο του ΔΟΛ, σε μια προσπάθεια - όπως διαρρέεται - να ισοσκελίσει ο Οργανισμός τις απώλειες από διαφήμιση και κυκλοφορία των εντύπων του. Αν συσχετίσουμε και τις αντίστοιχες μειώσεις ανθρώπινου δυναμικού και σε άλλα ΜΜΕ - όπως τον ΑΝΤ1 - τότε έχουμε να κάνουμε με μια συντονισμένη επιχείρηση της εργοδοσίας με σκοπό να αντιπαρατεθεί στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες και τα εκδοτικά δάνεια.
Είναι ολοφάνερο πια ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι αυτή τη νέα λαίλαπα..

Στηρίζουμε Χριστοδουλίδου - Αγγέλη για τον ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι) για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ:

Στις 11 και 12 Μαρτίου υπερασπιζόμαστε τον ΕΔΟΕΑΠ και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα
- Απαιτούμε πίσω τα κλεμμένα από κράτος, ΕΕ, ΔΝΤ, εργοδότες
- Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπή ασφάλιση και σύνταξη για όλους
- Ξεσκεπάζουμε κυκλώματα και λαμόγια - λέμε την αλήθεια
Γι’ αυτό
- Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές για το νέο ΔΣ
- Μαυρίζουμε τους υποψηφίους διαπλοκής και «κουρεμάτων»
Ψηφίζουμε
ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ
ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΗ
Γιατί τα προηγούμενα δύο χρόνια:
· Είπαν σθεναρά όχι στις οριζόντιες και μνημονιακές περικοπές των  παροχών υγείας και των συντάξεων, που προτάθηκαν – σε διάφορες εκδοχές – από όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.
· Ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή ότι το πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ δεν έγκειται στο δήθεν..

Η Στάη απέλυσε (και) τη Νικόλ Λειβαδάρη!

Νέες απολύσεις στο thetoc

Αναστάτωση στο site της Ελλης Στάη μετά τις νέες απολύσεις. Μετά τον Γιώργο Κογιάννη που απολύθηκε την Πρωτοχρονιά με συνοπτικές διαδικασίες από το thetoc, η Στάη απέλυσε τη μέχρι σήμερα στενή συνεργάτιδά της Νικόλ Λειβαδάρη και τον Προκόπη Αγγελόπουλο.
Οπως γράφουν οι Τυπολογίες, η Νικόλ Λειβαδάρη, μαζί με τους -άλλους δύο αποχωρήσαντες- Γιώργο Κογιάννη και Παντελή Ζαγοριανίτη, ήταν οι τρεις που στελέχωσαν και έστησαν το site της Έλλης Στάη.
Νέος διευθυντής σύνταξης στο thetoc ανέλαβε ο Διονύσης  Χατζημιχάλης.
Θυμίζουμε ότι από τους εργαζόμενους στο σάιτ της Ελλης Στάη είχε ζητηθεί να υπογράψουν αλλαγή σύμβασης, η οποία στην ουσία εξαιρούσε την αμοιβή τα σαββατοκύριακα, με αντάλλαγμα μείωση.. 

Ο Σταύρος μοιράζει (βιολογικά) μανταρίνια...

...κι ο Τσίπρας πίνει στυμμένες πορτοκαλάδες

Την παράσταση του Εθνικού «Ενας άνθρωπος για όλες τις εποχές» παρακολούθησε ο Αλέξης Tσίπρας παρέα με τη σύζυγό του τo βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Το ίδιο απόγευμα είχε επισκεφτεί τον Ερυθρό Σταυρό για να βγάλει επαναληπτική ακτινογραφία θώρακος (τον ταλαιπωρούσε μια βροχοπνευμονία). Οι εξετάσεις ήταν καθαρές και το μόνο που συνέστησαν οι γιατροί στον Πρωθυπουργό ήταν να πίνει στυμμένες πορτοκαλάδες – όπως είπε κι ο ίδιος την Κυριακή απευθυνόμενος προς την Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης προσπαθεί να «επιβάλει» στους βουλευτές του τρόπους υγιεινής διατροφής και ενίσχυσης απέναντι στις εποχικές ιώσεις. Προς αυτή..  την κατεύθυνση και το μοίρασμα...

Yποψηφιότητες για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διαδικασία των αρχαιρεσιών της 11ης και 12ης Μαρτίου 2015 για τον ΕΔΟΕΑΠ:
1. Οι εκλογές για την ανάδειξη των πέντε (5) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των δύο (2) μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ, θα γίνουν στις 11 και 12 Μαρτίου 2015, από τις 08:00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου (18:27’-18:28’).
2. Οι υποψηφιότητες θα μπορούν να υποβάλλονται γραπτά καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα προς τη Γραμματεία της Ενώσεως έως και την Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015 και ώρα 15:00.
Ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβληθούν στη Γραμματεία της Ενώσεως έως και την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 14:00.
3. Το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μέτοχοι-μέλη του ΕΔΟΕΑΠ που έχουν, κατά το χρόνο υποβολής υποψηφιότητας, τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια  συμπληρωμένα ως μέλη της ΕΣΗΕΑ.

Τρόπος υποβολής υποψηφιοτήτων
Κάθε υποψήφιος μαζί με την αίτηση υποβάλλει και υπεύθυνη δήλωση, ότι ασκεί το επάγγελμα του συντάκτη ή ότι είναι συνταξιούχος και ότι δεν έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα.
Υπενθυμίζεται ότι για την εκλογή στο Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ μόνο..

Οργισμένη η Χούκλη με (οικονομικό) συντάκτη του ΑΝΤ1

Γιατί ενοχλείται (τώρα) η τηλεπαρουσιάστρια και θέλει να αρχίσει το... αντάρτικο

Ιδιαίτερα ενοχλημένη εως οργισμένη εμφανίζεται η τηλεπαρουσιάστρια Μαρία Χούκλη με την σαφή αντικυβερνητική γραμμή που σε μεγάλο βαθμό διατηρεί και μετά τις εκλογές ο ANT1. Μάλιστα είναι εκνευρισμένη ιδιαίτερα με ορισμένους συντάκτες του δελτίου ειδήσεων, που συνεργάζονται και στον «αέρα» μαζί της, και πως αυτός είναι ο λόγος που τις τελευταίες μέρες ακούστηκε ότι η Χούκλη σκέφτεται αν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον σταθμό.
Η παρουσιάστρια ενοχλείται (κάπως όψιμα) από παρεμβάσεις δημοσιογράφων του ΑΝΤ1 που είναι έντονα επικριτικές για τον..  ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί ότι εκτίθεται και η ίδια.
Η Μαρία Χούκλη είναι  ιδιαίτερα ενοχλημένη με συγκεκριμένο οικονομικό συντάκτη που,..

Καθημερινή εφημερίδα από τον Χατζηνικολάου στα περίπτερα

Μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα θα ξεκινήσει τη ραδιοφωνική του πορεία ο «Ελληνικός» στα FM από τη συχνότητα 93,2 και το Real Group.
Την επίσημη αναγγελία έκανε κατά την κοπή της πίτας του ομίλου ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία του Real Group ο οποίος  μετράει 8 χρόνια ζωής με ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα, αλλά και στην ενότητα που υπάρχει στον όμιλο μεταξύ όλων.
 Ο δημοσιογράφος και εκδότης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, εν ευθέτω χρόνο, να κυκλοφορήσει η κυριακάτικη εφημερίδα “Real News” και ως καθημερινό φύλλο.
 “Δεν ξέρω πότε ακριβώς, αν θα είναι σε..

Κύριε Ραχόι, λέτε ψέματα

Με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας πως ψάχνει έναν εχθρό στο εξωτερικό για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Επικριτικός προς τον Αλέξη Τσίπρα ήταν και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσους Κοέλιου.
Ραχόι και Κοέλου απέστειλαν κοινή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει πως οι επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά είχαν στήσει παγίδα για να ρίξουν την νέα ελληνική κυβέρνηση στα βράχια -πριν καν αναλάβει- και πως η κυβέρνηση βρέθηκε απέναντι σε έναν άξονα δυνάμεων, με πρωτεργάτες τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους.
Όταν ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι λέει πως ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει για εχθρούς στο.. 

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ποιος γιαούρτωσε τον Χρήστο Ράπτη

-Ο Αλαφούζος το μπουγέλο, ο Ράπτης το γιαούρτι
- Το βίντεο και τα ««πακιστανικά» τηλέφωνα

Είδαμε κι εμείς το βίντεο με το γιαούρτωμα, εν μέση οδώ, του δημοσιογράφου Χρήστου Ράπτη (του iefimerida), αλλά δεν το αναρτούμε γιατί διαφωνούμε με αυτές τις απαράδεκτες (τραμπούκικες) πρακτικές και δεν θέλουμε να τις «διαφημίσουμε». Ο,τι και να έχεις με τον άλλο όσο και να διαφωνείς μαζί του, δεν τον γιαουρτώνεις την ώρα που ανύποπτος καπνίζει το τσιγαράκι του περιμένοντας να ανάψει πράσινο για να διασχίσει το δρόμο...
Ο ίδιος ο Χρήστος Ράπτης με σχόλιό του στο σάιτ που διαχειρίζεται και υπό τον τίτλο "Ο Αλαφούζος έφαγε το μπουγέλο, εγώ το γιαούρτι" καταγγέλλει ότι «ένα άρθρο γνώμης στο iefimerida με τίτλο "Γιατί πρέπει να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ" μεταφράστηκε σε επίθεση με γιαούρτι στο κέντρο της Αθήνας». Μάλιστα ο Ράπτης ισχυρίζεται ότι «είχαν προηγηθεί απειλητικά και υβριστικά μηνύματα από συγκεκριμένο παράγοντα και τηλεφωνήματα τη νύχτα, από "πακιστανικά" τηλέφωνα»...
Ο δημοσιογράφος, όπως λέει, κατέφυγε στην Ενωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων καταγγέλλοντας.. 

Πόπη Χριστοδουλίδου: Ο «κολλητός» έπαιρνε και προκαταβολή του εφάπαξ...

...και πήγαινε πρώτη θέση στο νοσοκομείο και του περνάγανε όλα τα αιτήματα... 
 - Πρέπει να γίνουν οι συμβάσεις με το Υγεία, το Μετροπόλιταν, το ΙΑΣΩ και το Ιατρικό
- Πάνω από το πτώμα μας οι περικοπές

Διαβάστε (και δείτε) την ομιλία της προέδρου του Τομέα Υγείας Περίθαλψης (ΤΥΠ) και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ Πόπης Χριστοδουλίδου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού στις 28-2-2015



Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας, δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους, που μπήκατε στον κόπο ναρθείτε μέχρι εδώ, γιατί αγαπάτε τον ΕΔΟΕΑΠ.
Αν ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία, μπορούμε ενωμένοι να φτάσουμε και μέχρι τους υπουργούς και μέχρι το αγγελιόσημο στο διαδίκτυο και μέχρι την εργοδοτική εισφορά από τους εργοδότες..Κάτι, που κάνει τζιζ… και δεν το ακούω ποτέ από τις Ενώσεις και από τα Προεδρία μας εδώ, κυρία Πρόεδρε…
Δεν μιλάμε για εργοδοτική εισφορά.
Πληρώσαν ποτέ εργοδοτική εισφορά οι εργοδότες μας;
Που βασίζεται το Ασφαλιστικό;
Δεν υπάρχει, Κράτος-Εργοδότης-Ασφαλισμένος;
Μια ζωή οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αδικημένοι και κλοτσοσκούφι… και δυστυχώς δεν τα..

Γ. Αγγέλης: Οχι στις περικοπές στον ΕΔΟΕΑΠ

Τα χρήματα για τα οποία μιλάμε να δανειστούμε, δεν είναι χρήματα της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ ή του οποιουδήποτε συνδικαλιστή

Δείτε (και διαβάστε παρακάτω) την ομιλία του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και του Τομέα Υγείας Περίθαλψης (ΤΥΠ) του ΕΔΟΕΑΠ Γιάννη Αγγέλη στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού στις 28-2-15


Ν. Καρούτζος: Μύθοι και πραγματικότητα για τον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε το κείμενο της ομιλίας του Γ.Γ. του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκου Καρούτζου, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της 28ης Φεβρουαρίου. Συμφωνούμε με κάποια, διαφωνούμε με τα περισσότερα αλλά  δημοσιεύουμε εκτενέστατο απόσπασμα (σχεδόν ολόκληρο το κείμενο):
«Για να έχει μέλλον ο ΕΔΟΕΑΠ
Πρώτα πρώτα πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα.
Να διαλύσουμε τους μύθους.
Μύθοι που έχουν καλλιεργηθεί και από ορισμένα μέλη του ΔΣ. Οι μύθοι:
Ο ΕΔΟΕΑΠ θα ζήσει ότι και να γίνει.
Η πραγματικότητα είναι ότι: Έχουμε γύρω στα 30 εκατομμύρια κουμπαρά και τραβάμε από αυτόν 15 εκ το χρόνο. Απλά μαθηματικά, εάν συνεχίσουμε έτσι ο ΕΔΟΕΑΠ έχει δύο χρόνια ζωής.

 Το πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ είναι η ρευστότητα.
Όχι κύριοι το πρόβλημα δεν είναι η ρευστότητα.
Η έλλειψη ρευστότητας είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής του δως υμιν σήμερον.
Το πρόβλημα είναι ότι τελειώνουν τα χρήματα επειδή τρώμε τα αποθεματικά και όσα και να μας..

Ο κάι - κάι διευθυντής της Bild μιλάει ελληνικά...

Και μας καλεί σε επιστροφή στο εθνικό νόμισμα για να μην... ταλαιπωρούμαστε και να μην τους ταλαιπωρούμε...

"Η θέση της εφημερίδας BILD είναι ξεκάθαρη: η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο ξεκίνημα χωρίς το Ευρώ". Αυτή είναι η «λύση» στο ελληνικό πρόβλημα που βλέπει ο διεθυντής της γερμανικής εφημερίδας, Kai Diekmann, σε ένα προκλητικό άρθρο που μάλιστα είναι γραμμένο στα ελληνικά!
Δύο 24ωρα μετά την καμπάνια του «ΝΕΙΝ» (όχι) στην περαιτέρω χρηματοδότηση προς την πατρίδα μας, ο διευθυντής της Bild, γνωστός και για τις άριστες διασυνδέσεις του με την Μέρκελ, σε δήθεν συμπονετικό στιλ αναφερόμενος στη χώρα μας, καλεί σε επιστροφή στο εθνικό νόμισμα για να μην... ταλαιπωρούμαστε και να μην τους ταλαιπωρούμε...
Ο διευθυντής της Bild, Kai Diekmann, εκφράζει την άποψη πως το Ευρώ είναι για τη χώρα μας ένα «σωσίβιο με... μολύβι». «Δεν είναι εύκολο να δείξεις κατανόηση όταν γίνονται διαδηλώσεις στις οποίες χλευάζεται οι Γερμανία, σε όλες τις προσβολές των Ελλήνων πολιτικών σε σχέση με την γερμανική αλληλεγγύη, δεν είναι εύκολο να δείξεις αλληλεγγύη όταν οι πολίτες είναι υπέρ των δεξιών, των.. 

Ιδού ο (τέως) υπουργός μας

Oσοι είδαν το πρωί της Κυριακής τον Γκίκα Χαρδούβελη στο Mega συνειδητοποίησαν ποιον είχαμε -δυστυχώς- υπουργό Οικονομικών τους τελευταίους 7 μήνες και τι πρότειναν στους δανειστές μας (ποια διαπραγμάτευση;).
Ακόμη και στις «εύκολες» ερωτήσεις των Χασαπόπουλου - Αναγνωστάκη, που έκαναν ό,τι μπορούσαν να τον διευκολύνουν, ο Χαρδούβελης δεν μπορούσε να απαντήσει και φυσικά να εξηγήσει το περιεχόμενο του κατάπτυστου mail του.
 «Μα πως ο Βαρουφάκης πάγωσε το ΦΠΑ, μείωσε το ποσοστό για το πρωτογενές, μερίμνησε για τους φτωχούς και όλα αυτά τα θετικά...», ρωτούσαν οι τηλεπαρουσιαστές τον Χαρδούβελη συγκρίνοντας τη λίστα του υπ. Οικονομικών με το δικό του mail και περιμένοντας από τον γίγαντα να τους...