ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Χυδαία επίθεση Μπέου στην «Εφ.Συν.»

Μπέρδεψε και την Εφημερίδα των Συντακτών με την Ελευθεροτυπία (και μάλιστα με την εργοδοσία της)

Λίγες ώρες πριν παραλάβει στα χέρια του τη διαπιστωτική πράξη -σύμφωνα με την οποία τίθεται αυτοδικαίως σε αργία και 2 μέρες αφότου παρακίνησε σε πράξεις βίας μέσω δημιουργίας πολιτοφυλακής- ο υπόδικος δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος δεν δίστασε να βάλει στο στόχαστρό του δημοσιογράφους τοπικών μέσων αλλά και την «Εφημερίδα των Συντακτών», με τρόπο χυδαίο και παραπλανητικό.
Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Αχιλλέας Μπέος κατάφερε μέσα σε λίγες φράσεις να διατυπώσει μια σειρά από ψευδή και συκοφαντικά σχόλια με προφανή στόχο να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα. Είπε:..
«Ξύπνησε ξαφνικά η Εφημερίδα των Συντακτών και έγραψε για το Βόλο. Ποια εφημερίδα; Αυτή που έριξε εκατομμύρια, άλλαξε ονομασία και έβαλε μέσα την Εφορία και το ΙΚΑ; Που άφησε εκατοντάδες εργαζόμενους απλήρωτους; Που πήρε μέχρι και έργα Ολυμπιακών Αγώνων; Και αφού φάγανε, ήπιανε και καλά κοιμηθήκανε, θυμήθηκαν να το παίξουν αριστεροί και να βάλουν καινούργια εφημερίδα, για να εκβιάζουν από την αρχή;»
Προκαλεί θυμηδία η απεγνωσμένη απόπειρα του υπόδικου για 4 κακουργήματα (στημένα παιχνίδια και παράνομα στοιχήματα) δημάρχου να μπερδέψει την Ελευθεροτυπία (και μάλιστα την εργοδοσία της) με το πετυχημένο, συνεταιριστικό και αυτοοργανωμένο παράδειγμα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Έχουμε κλείσει 3 χρόνια ζωής και ακόμα ο Αχιλλέας Μπέος δεν έχει καταλάβει τίποτα. Θυμίζουμε -αν και οι αναγνώστες το γνωρίζουν καλά- πως η Ελευθεροτυπία έβαλε «λουκέτο» (μεταξύ άλλων) λόγω έλλειψης ρευστότητας, αφήνοντας απλήρωτους εκατοντάδες εργαζόμενους.
Η δε «Εφημερίδα των Συντακτών» -της οποίας σταθερά μοναδικοί εργοδότες είναι οι αναγνώστες της- δε χρωστά ούτε ένα ευρώ σε κανέναν. Βέβαια έχει δίκιο ο κ. Μπέος καθώς αυτή μας η επιτυχία οφείλεται στα Ολυμπιακά έργα που έχουμε αναλάβει: αυτά της προσεχούς Ολυμπιάδας στο Ρίο το καλοκαίρι του 2016.

Κώστας Ζαφειρόπουλος (ΕφΣυν)