ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ο νέος υμνωδός του Βενιζέλου στον ΔΟΛ

Ενα άρθρο-αγιογραφία

Πόσο βαθιά είναι η ρίζα του Νέου Βενιζελισμού στο Συγκρότημα; Πόσο θαυμασμό, αγάπη ή πολιτική υποχρέωση μπορούν να νιώθουν στη Μιχαλακοπούλου για τον τέως του ΠΑΣΟΚ; Τι ισχυρούς «δεσμούς αίματος» διατηρούν μαζί τους;
Πριν μερικούς μήνες του έδωσαν άρθρο στα Νέα που προβλήθηκε σε περίοπτη θέση της πρώτης σελίδες (εκεί που από τις εφημερίδες προβάλλονται θέματα για να «πουλήσουν» κάνα φυλλαράκι παραπάνω), λίγο καιρό μετά ο χαλκέντερος Μπένι έκανε δήλωση στο Βήμα FM που αναπαράχθηκε από τον Τύπο και τώρα ένας νέος υμνωδός έρχεται στην τελευταία σελίδα των Νέων (στην έκδοση της Τρίτης) να αφιερώσει ολόκληρη το άρθρο του στον Βαγγέλη Βενιζέλο. Και το κάνει με έναν λόγο που ανταποκρίνεται απολύτως στον γενικό τίτλο της στήλης: «Αγιογραφίες».
Σπάνιο γι’ αυτό το δυομισάστηλο του οπισθόφυλλου των Νέων να φιλοξενεί άρθρο που.. πραγματικά αγιογραφεί – με τη λογοτεχνική έννοια του όρου και όχι την εικαστική. Συνήθως επιτίθεται, αποδομεί, ειρωνεύεται και αποδοκιμάζει – ενίοτε και λοιδορεί με προσεγμένο τρόπο. Σαφώς πρόκειται για αρθογραφία που είναι πιο δηκτική – και «στιλάτη» ως προς τη γραφή – από την όμορη στήλη τού Γιάννη Πρετεντέρη.
Ο συντάκτης των αγιογραφιών, λοιπόν, ο Μιχάλης Τσιντσίνης, υπερασπίζεται τον Βενιζέλο επειδή γίνεται στόχος της κυβέρνησης «όποτε ζορίζεται» για να περάσει τα μέτρα της. Κατά τον αρθρογράφο αυτές οι επιθέσεις κρατούν τον Βενιζέλο στο επίκεντρο και «Τον ζωογονούν δαιμονοποιώντας τον».
- διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στο harddog-sport ΕΔΩ