ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Τα μαντρόσκυλα της διαπλοκής και τα πεκινουά του Πολάκη

ΒΙΝΤΕΟ

Eπεισοδιακή ήταν η έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης με αφορμή το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας για τέσσερις ενημερωτικές καμπάνιες που υλοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαρχής τεταμένη, λόγω της δημοσιοποίησης του πορίσματος στο εβδομαδιαίο περιοδικό HOT DOC του Κ. Βαξεβάνη που κυκλοφορεί ήδη στα περίπτερα.
Αποκορύφωμα της τεταμένης ατμόσφαιρας ήταν ο έντονος διάλογος ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και σε δημοσιογράφο ο οποίος ρωτούσε συνεχώς διακόπτοντας τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό την ώρα που αυτός μιλούσε. Ο Πολάκης παρενέβη κι ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
Πολάκης: Θα δείξεις το στοιχειώδη σεβασμό στον Υπουργό την ώρα που μιλάει και θα ρωτήσεις μετά. Δεν θα διακόπτεις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση. Στοιχειώδη σεβασμό να δείχνεις.
Δημοσιογράφος: Καλά, μη μας δείρετε.
Πολάκης: Δεν δέρνω κανένα. Και μη το γυρίσουμε εκεί γιατί από την αρχή ήρθατε με ένα στυλ..
λες και φταίμε εμείς που το βρήκε ο Βαξεβάνης, ας πούμε. Χαμηλά λίγο.
Ξανθός: Να μιλήσουμε λίγο;  Σας παρακαλώ πάρα πολύ.
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, ζητώ συγγνώμη. Θεωρώ ότι μπορούμε να μιλήσουμε, αρκεί να πάρετε το σκυλί που φωνάζει από δίπλα σας….
Ξάνθος: Τώρα έτσι δεν συζητάμε. Δεν συζητάμε. Σας παρακαλώ πάρα πολύ.
Πολάκης: Λοιπόν, τα μαντρόσκυλα, τα οποία έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται, δεν μας σταματάει. Το κατάλαβες; Δεν μας σταματάει.
Ξάνθος: Μπορώ να απαντήσω; Σας παρακαλώ. Εντάξει υπάρχει ένταση, λίγο να ηρεμήσουμε.
Πολάκης (προς τον δημοσιογράφο): Εσύ πάντως, ούτε για πεκινουά δεν κάνεις...