ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Στο Στείρι Λειβαδιάς η κηδεία του Λάκη Μπέλλου

Σε ηλικία 61 ετών πέθανε το μεσημέρι του Σαββάτου ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Ηρακλής (Λάκης) Μπέλλος, έπειτα από πολυήμερη μάχη στην εντατική μονάδα θεραπείας του ΚΑΤ, όπου νοσηλευόταν με εγκεφαλικό επεισόδιο. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 15:00 στη γενέτειρά του, το Στείρι της Λειβαδιάς.
Από το 1981 αρχίζει να εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης στην εφημερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ», και στη συνέχεια στις εφημερίδες «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» και «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ». Αργότερα εργάστηκε στο περιοδικό «ΤΗΛΕΡΑΜΑ», ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε αρθρογράφος στην «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» (το πιο κοφτερό μυαλό, ο πιο σπουδαίος ατακαδόρος, το περίφημο «Πάμε Λουκέτο). Ο Λάκης Μπέλλος εργάστηκε πολλά χρόνια ως κειμενογράφος στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Αθήνα 9,84», «ΣΚΑΙ 100,3» και «ΑΝΤΕΝΝΑ FM». Επίσης, υπήρξε κειμενογράφος πολλών σατιρικών τηλεοπτικών εκπομπών στους.. Τ/Σ «MEGA», «ΣΚΑΙ», «ΑΛΤΕΡ», «ALPHA» και «STAR». Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία, από το 1988 έως και φέτος συνέγραψε πλήθος επιθεωρήσεων, στις οποίες συμμετείχε η αφρόκρεμα του ελληνικού θεάτρου, ενώ είχε βραβευθεί από την Εταιρία Θεατρικών Συγγραφέων δύο φορές για το έργο του.
Παρά την καταξίωση και την αναγνώριση του έργου του, ο ίδιος παρέμεινε απλός, καταδεκτικός και σεμνός. Εργάστηκε σκληρά και με τιμιότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του. Με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, απολαυστική γραφή, καυστικός για τα κακώς κείμενα και με μια σάτιρα που «τσακίζει κόκαλα», αξιοποίησε στο έπακρο το πηγαίο ταλέντο του. Δυστυχώς, έφυγε νωρίς και ενώ είχε να προσφέρει πολλά ακόμη.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Λάκη Μπέλλο, συλλυπείται τους οικείους του και τους πολλούς φίλους και στενούς συνεργάτες του, στους οποίους θα λείψει, καθώς είναι από τις απώλειες που δεν αντικαθίστανται εύκολα.
Η οικογένειά του επιθυμεί αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν  στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων και κέντρο Ειδική Παιδεία ΑΜΕΑ της Μητρόπολης Θηβών και Λειβαδιάς.