ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Συγχώνευση ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟΥ, με απόλυση του 56% των εργαζομένων από τα δύο «μαγαζιά»

Η έκθεση του οίκου Grant Thornton και τι συζητήθηκε στο γραφείο του Φώτη Μπόμπολα με εκπροσώπους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Την περασμένη εβδομάδα ήμουν στο γραφείο του κυρίου Φώτη Μπόμπολα, στον Πήγασο, μαζί με τον νέο «Πρόεδρο», τον νέο «Α’ Αντιπρόεδρο» της ΕΣΗΕΑ και τον εκλεγμένο με την παράταξη του ΚΚΕ. Ο κος Μπόμπολας ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της εφημερίδας GOAL ότι πλέον θα εργάζονται για 6 ημέρες και θα πληρώνονται για 5, υποχρεώνοντάς τους να υπογράψουν και νέα ατομική σύμβαση, για να είναι καλυμμένος και νομικά.
Για να εξηγούμαι, με τον εν λόγω επιχειρηματία δεν έχω τίποτα επί προσωπικού. Ο κύριος Μπόμπολας είναι επιχειρηματίας και είναι «λογικό» να θέλει να το καλύτερο για τα οικονομικά της επιχείρησης και τα δικά του. Όμως, οι «νέοι» του Προεδρείου της ΕΣΗΕΑ αντί να στυλώσουν τα πόδια τους υπερασπιζόμενοι τα κεκτημένα του κλάδου δέχθηκαν αγόγγυστα όσα ζητούσε ο κος Μπόμπολας και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να… παραπονεθούν γιατί δεν τους είχε κεράσει..
εσπρεσσάκια και νερό η γραμματέας. Βλέπετε, γι’ αυτούς ήταν πολύ ακριβό να ρίξουν 50 λεπτά στο μηχάνημα να πάρουν νεράκι, πριν μπουν στην συνάντηση.
Δεν ίδρωσε το αυτί τους όταν ο κος Μπόμπολας τους παρουσίασε την έκθεση του οίκου Grant Thornton, σύμφωνα με την οποία προτείνεται η συγχώνευση ΔΟΛ – ΠΗΓΑΣΟΥ, με ταυτόχρονη απόλυση του 56% των εργαζομένων από τα δύο «μαγαζιά». Το πέρασαν στο… ντούκου, σαν κάτι που θα γίνει κάποια στιγμή. Αλλά ποιος να νοιαστεί για τους εργαζόμενους; Οι συνταξιούχοι;
Προσπάθησα ουκ ολίγες φορές για την ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης του επιχειρηματία. Δυστυχώς, οι «δύο» είχαν συγκροτήσει ένα άτυπο τραστ και στρογγύλευαν κάθε φορά ότι επιχειρούσα να πω, διευκολύνοντας τα σχέδια σε βάρος των συναδέλφων.
Οι νεόκοποι Πραξικοπηματίες φρόντισαν να πουλήσουν τους συναδέλφους. Βρήκαν και άλλοθι, γρήγορα γρήγορα... «Μα κάποιοι είχαν υπογράψει» έσπευσε να μου πει η νομική σύμβουλος, που συνεπικουρούσε στα λεγόμενά τους.
Κι όταν ο εκλεγμένος με την παράταξη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» (ΚΚΕ) εξέφρασε την αγωνία προς τον επιχειρηματία σχετικά με το «πώς θα ζήσουν οι εργαζόμενοι, που αναγκάζονται σε υπερεργασία με λίγα χρήματα», έσπευσαν οι «δύο» να αλλάξουν την ατζέντα της συζήτησης και έτσι, για τα μάτια του κόσμου, να παρακαλέσουν – υποτίθεται – να δώσει έστω κάτι από τα οφειλόμενα μηνών προς τους εργαζομένους. «Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα» ήταν η απάντηση του επιχειρηματία, αλλά οι «δύο» την αποδέχθηκαν, εκφράζοντας με κροκοδείλια δάκρυα την απογοήτευσή τους.
Αισθάνθηκα ότι έδινα μόνος μία μάχη σε στημένη σκακιέρα. Ήλπιζα ότι τουλάχιστον ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ ήταν έως ένα βαθμό μαζί μου, στο πλευρό των εργαζομένων.
Όμως, το απόγευμα της Τρίτης (8/12/2015), οι μάσκες έπεσαν. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ ήταν αυτός, που  αφού προηγουμένως ζήτησε προθεσμία 15 λεπτών, πήρε το «οκ» από την παράταξή του για να πει «ναι» δια της ψήφου του στο πραξικόπημα των συνταξιούχων, με πρόεδρο και αντιπρόεδρο τους «δύο»! Αυτούς, που βγαίνοντας από το γραφείο του κ. Μπόμπολα υποτίθεται ότι είχε αηδιάσει μαζί τους και δεν ήθελε να τους ξαναδεί.
Όπως πούλησαν όλοι αυτοί οι Πραξικοπηματίες τους συναδέλφους σε όλα τα μαγαζιά που πήγαινα μόνος κι έπεφταν κεφάλια από τα τσεκούρια με τις μειώσεις και τις απολύσεις.(...)

Απόσπασμα από μακροσκελή επιστολή που μας έστειλε ο Χρήστος Μαζανίτης, μέλος του Ελεύθερου Δημοκρατικού Τμήματος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπως αναφέρει ο ίδιος (έχει εκλεγεί με την παράταξη Ενωμένοι Δημοσιογράφοι).
Στην επιστολή του ο Χρ. Μαζανίτης αναφέρεται εκτενέστατα στην «πραξικοπηματική» όπως την χαρακτηρίζει εκλογή προεδρειου στην Ενωση των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ).
Την επιστολή θα την δημοσιεύσουμε αυτούσια σε άλλη μας ανάρτηση.