ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Mε τη γιαγιά Αιμιλία στη Συκαμιά

«Η Λέσβος όπως και όλη η Ελλάδα, δίνουν μαθήματα αλληλεγγύης και απάντηση στην απανθρωπιά ορισμένων στο χώρο της Ευρώπης. Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο του νησιού Σπύρο Γαληνό και τα στελέχη και τους εργαζόμενους στο Δήμο, αλλά και όλους εκείνους τους κατοίκους του νησιού που είτε αυτόνομα είτε οργανωμένοι σε εθελοντικές ομάδες δράσεις, πρόσφεραν και προσφέρουν τα μέγιστα για όλους εκείνους τους ανθρώπους που για να σωθούν από έναν ανηλεή πόλεμο στην πατρίδα τους και χρησιμοποιώντας ως δίοδο την Ελλάδα, αναζητούν την ελπίδα κυρίως σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης».
Τα παραπάνω δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Λέσβο, η οποία πραγματοποιήθηκε και με την ευκαιρία της επετείου για την απελευθέρωση από τους Τούρκους.
Ο Τ. Κουίκ ακολουθώντας το επίσημο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρέστη..
στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Μυτιλήνης, παρακολούθησε την  μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, προσκύνησε τον εορτάζοντα Αρχάγγελο Μιχαήλ στον Ι.Ν. του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο και επισκέφθηκε την Σκάλα Συκαμιάς, όπου οι κάτοικοι του χωριού του Στρατή Μυριβήλη, έχουν σηκώσει ένα μεγάλο βάρος της υποδοχής του προσφυγικού κύματος.

«Είχα την τύχη να γνωρίσω στη Συκαμιά την γιαγιά Αιμιλία. Έπραξε άριστα η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου που την παρακίνησε να έρθει στην υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να την γνωρίσει και να την ευχαριστήσει από κοντά ο ίδιος ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Η γιαγιά Αιμιλία που έγινε παγκόσμια γνωστή από τη φωτογραφία με τις άλλες γιαγιάδες της Συκαμιάς που τάιζαν με μπιμπερό προσφυγόπουλα, είναι η ταυτοποίηση της τεράστιας ψυχής που έχει η Ελληνίδα μάνα, όταν μάλιστα η ίδια έχει γνωρίσει την προσφυγιά και την ξενιτιά
» σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ συνομιλώντας με τον παλιό του συνάδελφο, τον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη, που βρίσκεται στο νησί για να καλύψει το προσφυγικό ρεπορτάζ.