ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Αντωνιάδου κατά του «επαγγελματία συνδικαλιστή» Τσαλαπάτη

Στις καταγγελίες της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ)  για πρόστιμο που επεβλήθη στην ΕΣΗΕΑ από το υπουργείο Οικονομίας απάντησε η παράταξη «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» και η επικεφαλής και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Μαρία Αντωνιάδου.
Ειδικότερα σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απάντηση για το θέμα των Voucher εκδόθηκε «με αφορμή την απαράδεκτη ανακοίνωση του Δημήτρη Τσαλαπάτη (επικεφαλής της ΚΕΔ) ο οποίος αποφάσισε να διασύρει όχι μόνο τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, αλλά και τους άνεργους δημοσιογράφους, επιστρατεύοντας, όπως πάντα, την προσφιλή του μέθοδο των ασυνάρτητων ψευδολογιών και της λάσπης στον ανεμιστήρα»..
 Αναλυτικά η απάντηση της παράταξης Ενωμένοι Δημοσιογράφοι:
"Με αφορμή την απαράδεκτη ανακοίνωση του Δημήτρη Τσαλαπάτη ο οποίος αποφάσισε να διασύρει όχι μόνο τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, αλλά και τους άνεργους δημοσιογράφους, επιστρατεύοντας, όπως πάντα, την προσφιλή του μέθοδο των ασυνάρτητων ψευδολογιών και της λάσπης στον ανεμιστήρα. Ο πολύς κύριος Τσαλαπάτης αναφέρεται αυτή τη φορά στην υπόθεση του Επιδοτούμενου Προγράμματος Κατάρτισης των ανέργων δημοσιογράφων μελών των Ενώσεων όλης της χώρας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΣΘΕΕ), ύψους 4,2 εκ ευρώ.
Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 627 άνεργοι συνάδελφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ. Στον καθιερωμένο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, για 4 απ΄ αυτούς υπάρχει πρόβλημα στην πιστοποίηση της ανεργίας τους παρά το γεγονός ότι ήταν ενταγμένοι στο μητρώο ανέργων της Ένωσης και λάμβαναν σχετικά βοηθήματα της ΕΣΗΕΑ, είχαν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι ήταν άνεργοι ενώ και από τα στοιχεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν πρόκυπτε κάποια σχέση εργασίας.
Επίσης, ο έλεγχος έδειξε ότι από τους υπόλοιπους 331 ανέργους των άλλων Ενώσεων, για 41 άτομα δεν πιστοποιήθηκε η ανεργία τους. Αυτή ήταν συνάδελφοι η δήθεν «κατάφωρη παράβαση διαχειριστικών κανόνων του ΕΣΠΑ» για την οποία μας εγκαλεί ο επαγγελματίας συνδικαλιστής, ο οποίος προφανώς ταράχθηκε επειδή τα δύο προηγούμενα ΔΣ αποφάσισαν να διεκδικήσουν χρηματοδοτούμενα Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους χιλιάδες ανέργους μας κι όχι να κατασπαταλήσουν τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ σε ταξίδια με παχυλές αποζημιώσεις, όπως κάποιοι έπρατταν στο παρελθόν. Ή σε δάνεια σε ημέτερους τα οποία ουδέποτε επεστράφησαν.
Κατά τα λοιπά, το έτερο «έγκλημα» της ΕΣΗΕΑ είναι πως δεν συμπεριέλαβε σωστά το σήμα Ε.Ε στις δημοσιεύσεις της στα μέσα ενημέρωσης ή δεν έλεγξε (λες και είμαστε υπηρεσία του υπουργείου οικονομικών) γιατί κάποια ΚΕΚ δεν παρακράτησαν φόρο για δύο από τους δεκάδες εκπαιδευτές που απασχολήθηκαν στο πρόγραμμα.
Όλα αυτά τα γνωρίζει ο επαγγελματίας συνδικαλιστής όπως γνωρίζει ότι η ΕΣΗΕΑ έχει το δικαίωμα να απαντήσει και να προσθέσει στοιχεία εντός 15 ημερών. Όπως επίσης γνωρίζει (αλλά ποιεί την νήσσα) ότι εάν μέσα σ έναν μήνα δεν ολοκληρωθεί πλήρως το πρόγραμμα η ΕΣΗΕΑ θα κληθεί να πληρώσει η ίδια από τα αποθεματικά της 650.000 ευρώ, όπως αναφέρει με σχετική του επιστολή του το υπουργείο Εργασίας.
Αλλά όλα αυτά δεν απασχολούν τους κατ΄ επάγγελμα συνδικαλιστές, ούτε φυσικά η πικρή αλήθεια πως 170 άνεργοι συνάδελφοι ακόμη περιμένουν να πληρωθούν τα χρήματα από τα voucher γιατί κάποιοι αρέσκονται στα πολιτικάντικα τερτίπια . Αυτούς τους κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστές τους απασχολεί μόνο το πώς θα πετάξουν λάσπη. 
Ενωμένοι Δημοσιογράφοι"