ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ο Πανούτσος, η Sportday και το τέλος των πρωτοσέλιδων

Περ. Γκιόλιας - Αντ. Πανούτσος
Σκληρή αλλά απολύτως εύστοχη κριτική ασκεί ο Αντώνης Πανούτσος στη διοίκηση- διεύθυνση της Sportday για το λευκό (χωρις κανέναν λόγο, όπως σωστά αναφέρει) πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της 16/10.
Πέρα από τα όσα σωστά επισημαίνει (στο gazzetta) με τον δικό του τρόπο, ο Πανούτσος έχει ένα ακόμη λόγο να βάλει κατά της εφημερίδας του Κοντομηνά και του γενικού διευθυντή Περικλή Γκιόλια: τον περασμένο Ιούνιο ο δημοσιογράφος είχε βρεθεί εκτός Sportday επειδή αρνήθηκε να συναινέσει σε περικοπή του μισθού του.
Kατά του Περικλή Γκιόλια είχε καταφερθεί κι ο Μπάμπης Χριστόγλου μέσα από το  αποχαιρετιστήριο κείμενό του τον περασμένο Ιούλιο που δημοσιευτηκε στο sportit (είχαν αρνηθεί να το δημοσιεύσουν στην Sd όταν αποχώρησε).
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Αντώνη Πανούτσου:
"Στην διάρκεια της ζωής μου αρκετές φορές «γράφτηκε ιστορία». Από την δικτατορία της 21ης Απριλίου και το 8.90 του Μπίμον στο Μεξικό, που όλοι καταλαβαίνανε την σημασία του γεγονότος τη στιγμή που συνέβαινε, μέχρι το αήττητο του Παναθηναϊκού το ’64, που όταν συνέβαινε κανένας δεν φανταζόταν ότι 51 χρόνια αργότερα το ρεκόρ θα είχε μείνει ακατάρριπτο. Η 16 Οκτωβρίου για τον αθλητικό Τύπο είναι στιγμιαία επέτειος. Η Sportday έγινε η πρώτη εφημερίδα που βγήκε με λευκό πρωτοσέλιδο. Με μικρά γραμματάκια  «...H ουσία βρίσκεται στο περιεχόμενο».
Προσοχή όχι επειδή υπήρχε λόγος. Στο παρελθόν και άλλες εφημερίδες έχουν βγει μονόχρωμες, από την Liberacion μέχρι την Ελευθεροτυπία επειδή κάτι πένθιμο είχε συμβεί. Η Sport Day όμως βγήκε άσπρη γιατί έτσι. Για την αλητεία. Όχι θα κάτσουμε να παρακαλάμε με τα πρωτοσέλιδα να μας αγοράσετε. Ετσι του ήρθε του Περικλή του Γκιόλια και έριξε τα άσπρα.
Και εδώ και δύο μήνες η εφημερίδα προειδοποιούσε ότι θα κάνει την μεγάλη κίνηση με το πρωτοσέλιδο με τα κουτάκια. Μια κωδική κεντρική λέξη που επαναλαμβανόταν σε παραλλαγές στα υπόλοιπα κουτάκια του πρωτοσέλιδου.  Δηλαδή αν ο κεντρικός τίτλος έλεγε «Καλοκουρδισμένη Ορχήστρα ο ΠΑΟΚ», ο διπλανός θα ήταν «Σονάτα για Καπετάνο στην Ξάνθη», ο παραδιπλανός «Τρεις τενόροι. Με γκολ των Νάνο, Καρέλη και Ατζαγκούν ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Λεβαδειακό» και ο τελευταίος «Τενόρο καστράτο. Τραγικό ατύχημα στην Αρση Βαρών. Γλίστρησε η μπάρα αθλητή και του έπεσε στα cojones» 
Κανένας δεν περίμενε όμως το χτύπημα με το λευκό πρωτοσέλιδο. Το ερώτημα τι είναι το επόμενο που θα σκαρώσει ο Γκιόλιας.  
Θα βγάλει την Sportday με κανονικά και οι μέσα σελίδες θα γράφουν «η ουσία βρισκόταν στο πρωτοσέλιδο»;
Θα την βγάλει με τελίτσες να την διπλώνουνε χωνί και να την φοράνε καπέλο;
Δεν θα βγάλει καθόλου, με ραδιοφωνική  διαφήμιση «Χθες δεν μας αρέσανε τα νέα»;
Θα βγάζει δύο εκδόσεις; Μία ακριβή με όλες τις λέξεις και μία φτηνή που δεν θα έχει ρήματα;
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο αθλητικός Τύπος που ξέρατε πέθανε. Στις 16/10."