ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

O Ψυχάρης διερωτάται: Ποιοι είναι οι νταβατζήδες της ενημέρωσης;


- «Το τελευταίο χαράτσι (20 εκατ. ευρώ) το πλήρωσε το Mega Channel προ ολίγων μόλις ημερών»... 
- Από πέντε εως οκτώ οι άδειες

Με άρθρο του στο Βήμα ο ισχυρός άνδρας των media (Mega και ΔΟΛ) Σταύρος Ψυχάρης και αναφερόμενος στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, διερωτάται (ως μη όφειλε): «Ποιοι είναι οι νταβατζήδες της ενημέρωσης;».
Ο εκδότης του ΔΟΛ αναφέρεται στην περίοδο, όταν «πριν από περίπου 25 χρόνια πέντε εκδότες όλων των πολιτικών τάσεων αποφάσισαν να δημιουργήσουν Mega Channel και απέκτησαν ανταγωνιστή, τον Αntenna». Εκτοτε, λέει ο Ψυχάρης, προσετέθησαν ανεξέλεγκτα και άλλα κανάλια, ενώ οι κυβερνήσεις μη θέλοντας να αντιμετωπίσουν μικρότερες ή μεγαλύτερες αντιδράσεις έκαναν πως δεν βλέπουν. Σύμφωνα πάλι με τον Ψυχάρη τα λεγόμενα μεγάλα κανάλια είναι τα μόνα που λειτούργησαν ως πραγματικές επιχειρήσεις και απέκτησαν, λέει, ουσιαστικές (παραλείπει  να αναφέρει τη λέξη νόμιμες) άδειες λειτουργίας. Ως επιχειρήσεις, λεει πάλι, λειτουργούν..
σχεδόν 25 χρόνια και έχουν πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια φόρους.
Οπως μας πληροφορεί σε ένα από τα υστερόγραφά του ο Ψυχάρης το τελευταίο χαράτσι (20 εκατομμύρια ευρώ) το πλήρωσε το Mega Channel προ ολίγων μόλις ημερών.
Ο εκδότης μάλιστα βάλει ευθέως κατά της κυβέρνησης και αναφέρεται σε... φήμες  «περί συγκροτήσεως τηλεοπτικών σταθμών ιδιαιτέρως φιλίων προς ορισμένους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες». Προφανώς ο Ψυχάρης εννοεί την Γιάννα Αγγελοπούλου της οποίας το όνομα ακούγεται μετ επιτάσεως ανάμεσα σε εκείνα που ενδιαφέρονται για απόκτηση άδειας τηλεοπτικού σταθμού (εδώ), και με την οποία ο εκδότης του ΔΟΛ δεν εχει και τις καλύτερες σχέσεις (δείτε εδώ  εδώ κι εδώ).

Y.Γ. Tις επόμενες ώρες αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων και όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, οι τηλεοπτικές άδειες που θα προβλέπει το νομοσχέδιο θα είναι από πέντε έως οκτώ, αν και όπως είπε οι προσφορές που θα κατατεθούν είναι εκείνες που θα δείξουν πόσες άδειες μπορεί να αντέξει η πραγματικότητα σήμερα.