ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ο Τσίμας διευθυντής στην Huffington Post

Μετά την παραίτηση της διευθύντριας της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post, Σοφίας Παπαϊωάννου, τη διεύθυνση της ιστοσελίδας θα αναλάβει- εκτός απροόπτου- ο μέχρι σήμερα σύμβουλος έκδοσης της HPG, Παύλος Tσίμας.
O δημοσιογράφος πέρυσι τέτοιο καιρο είχε παραιτηθεί από το Mega, καθώς οι εκδότες του είχαν δείξει πως δεν τον ήθελαν πλέον  στο κανάλι, και ξεκίνησε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ.
Θυμίζουμε ότι η «καθαίρεση» της Σοφίας Παπαϊωάννου στην Huffington Post τον περασμένο Ιούλιο, λίγο πριν το δημοψήφισμα, είχε προκαλέσει πολλες συζητήσεις, κυρίως για την αιτία αυτής της παραίτησης (αποπομπή την είπαν κάποιοι). Για το συγκεκριμένο θέμα έγραφε τότε (αρχές Ιουλίου) ο .. Κώστας Εφήμερος στο ThePressProject:
Σύμφωνα με την πηγή μας που επιβεβαιώσαμε πολύ καλά η Διευθύντρια της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post, Σοφία Παπαϊωάννου, επισκέφτηκε (παραμονές δημοψηφίσματος) τη σύνταξη και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι «είμαστε υπέρ της Ευρώπης». Τους ζήτησε «αυτή η λογική να διακατέχει όλα τα κείμενα» και τους προέτρεψε «να αναζητήσουν τους ανθρώπους που εκφράζουν αυτή την λογική». Επιπλέον συνέστησε στους συντάκτες της ροής να μην αναφέρονται στους δανειστές με αυτή τη λέξη αλλά να χρησιμοποιούν τη λέξη «η Ευρώπη».
Η παρέμβαση της Παπαϊωάννου  προκάλεσε αντιδράσεις εντός του δημοσιογραφικού οργανισμού και
τελικά μετά από τρεις ώρες ανακοινώθηκε τηλεδιάσκεψη με την Arianna Huffington η οποία στην ομιλία της είπε ότι όντως το μέσο είναι υπέρ της Ευρώπης αλλά δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι εναντίον της, οπότε ζήτησε την «αμερόληπτη καταγραφή της επικαιρότητας».
Μετά από αυτό η Σοφία Παπαϊωάννου υπέβαλε την παραίτησή της...