ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Μega: συνεχίζουν με (ανώδυνη) στάση εργασίας

Αντιδράσεων (και συνελευσεων) συνέχεια στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για τις νέες περικοπές στους μισθούς που αποφάσισε η διοίκηση του καναλιού. Ολες οι αντιδράσεις των δημοσιογράφων εστιάζονται στο ύψος των περικοπών κι όχι σε αυτό καθεαυτό το γεγονός των μειώσεων στις αμοιβές, με τους διοικούντες να προσπαθούν (ως συνήθως) να διασπάσουν το μέτωπο των εργαζομένων. Και όπως όλα δείχνουν το πιο πιθανό είναι οι αντιδράσεις και οι «κινητοποιήσεις» να εκφυλιστούν και να γίνουν τελικά αποδεκτές οι μειώσεις  στους μισθούς.
Mέχρι σήμερα η μόνη σοβαρή αντίδραση (που θορύβησε και την διοίκηση) ήταν η 6ωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου που είχε ως αποτέλεσμα να μην βγει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Στην συνέλευσή τους σήμερα το απόγευμα (Τετάρτη 14 Οκτωβρίου) οι δημοσιογράφοι..
αποφάσισαν για αύριο Πέμπτη μια μάλλον ανώδυνη στάση εργασίας καθώς αυτή, όπως γράφει το harddog-sport, προσδιορίστηκε για το διάστημα από 12 έως 4 το μεσημέρι, κάτι που δεν θίγει τη ζώνη υψηλής τηλεθέασης με τις βραδινές ειδήσεις.
Την στάση εργασίας «καλύπτει» και η ΕΣΗΕΑ που σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η "στάση εργασίας πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επαπειλούμενες νέες μειώσεις και με αίτημα να μην υπάρξει καμία περαιτέρω μείωση των αποδοχών των δημοσιογράφων".
Τώρα σύμφωνα με το harddog-sport:
 Στη συνέλευση μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν ήταν τα δελτία να καλυφθούν μόνο με ζωντανό πρόγραμμα – δηλαδή να αρνηθούν οι δημοσιογράφοι να εργαστούν για βιντεοσκοπημένα ρεπορτάζ – αλλά η πρόταση δεν πέρασε. Ως ηπιότερη μορφή αντίδρασης μεταξύ όσων ακούστηκαν ήταν η αποστολή προς τη διοίκηση επιστολής, με την οποία οι δημοσιογράφοι θα διατυπώνουν τη διαφωνία τους για τις μειώσεις των μισθών, αλλά συναινούν και δεν αντιδρούν αναγκασμένοι από τις περιστάσεις...