ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Μια σελίδα με τη Λήδα

Aπό το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015, μια νέα, δημιουργική σελίδα για το Παιδί ξεκινά στην ιστοσελίδα Press Publica (presspublica.gr).
Μια σελίδα με τη ΛΗΔΑ, είναι ο γενικός της τίτλος και την επιμελείται η βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων και αγαπημένη εικονογράφος των παιδιών Λήδα Βαρβαρούση.
Μια νέα σελίδα για έμπνευση και χαρά που όλοι χρειαζόμαστε για να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε!
Μια νέα σελίδα για παιδιά και μεγάλους.Μια νέα σελίδα όπου η Λήδα Βαρβαρούση θα γράφει κείμενα και ιστορίες από νέα και παλιά της βιβλία με εικονογράφηση.
Αρχίζουμε με παραμύθια, μετά θα μπούμε στην αλήθεια!
Η Λήδα Βαρβαρούση έχει γράψει 15 παιδικά βιβλία και εικονογραφήσει περί τα 200 βιβλία στην Ελλάδα πολλά από αυτά κυκλοφορούν σε πολλές χώρες.
Μέσα σε αυτά τα πιο γνωστά είναι η σειρά της “Τρελοδαγκωνίτσες” που γράφει και.. εικονογραφεί, ο Τριγωνοψαρούλης και ο Μάικ ο Φασολάκης.
Πήρε Πρώτο διεθνές βραβείο εικονογράφησης από το South East Europe Children Literature Center- Sofia Bulgaria 2006, για το βιβλίο της “Ένα Σκουλίκι με φτερά” -σειρά “Τρελοδαγκωνίτσες”, εκδ. Παπαδόπουλος.
Εικονογράφησε το αναγνωστικό της Α΄ δημοτικού “Η γλώσσα μου” και το λεξικό της Α’, Β’και Γ’ δημοτικού.
Συνεργάζεται με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαικής Ενωσης στην Ελλάδα με το βιβλίο της “Μια παρέα με καρδιά” που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά της Ευρώπης(κείμενο-εικονογράφηση) και το βιβλίο “Τα αστέρια της Ευρώπης” (εικονογράφηση)
Δημιούργησε τη μασκώτ “Ελπίδα” που διακοσμεί το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων “Ελπίδα”
Με το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα “Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα”, συνεργάζεται στενά με σχολεία, νηπιαγωγεία, βιβλιοθήκες και δήμους για την διάδοση της φιλαναγνωσίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι μέλος του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου (του ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ) και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Είναι υποψήφια προτεινόμενη Εικονογράφος, από την ΙΒΒΥ Ελλάδας, για το βραβείο Άντερσεν 2016, που είναι αντίστοιχο με το Νόμπελ για την παιδική λογοτεχνία.