ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

«Τι έγινε βρε παιδιά;»

Η ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει την παρεμπόδιση δημοσιογράφων από αστυνομικούς του Τσίπρα στη Μυτιλήνη  (BINTEO)

Ένταση επικράτησε χθες με δημοσιογράφους στη Μυτιλήνη που δεν τους επετράπη η είσοδος στο δημαρχείο της πόλης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα-Φάινμαν στη Λέσβο. Κάποιοι έμειναν απέξω καταγγέλλοντας την φρουρά του πρωθυπουργού ότι τους απώθησε χειροδικώντας.
Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που διαμαρτύρονταν ήταν ο ανταποκριτής του Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ), Στρατής Μπαλάσκας και ο Ηλίας Μαραβάς της ΕΡΑ που κατήγγειλαν το γεγονός στις Ενώσεις Συντακτών.
Η Ενωση  Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Ηπείρου – Πελοποννήσου – Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), μέλη της οποίας είναι οι προαναφερόμενοι δημοσιογράφοι, έβγαλε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει «την απρόκλητη και ακατανόητη συμπεριφορά των συγκεκριμένων αστυνομικών, οι οποίοι χειροδικώντας εμπόδισαν και εν τέλει απαγόρευσαν την είσοδο του ανταποκριτή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του δημοσιογράφου της ΕΡΑ στο χώρο του Δημαρχείου..
-προκειμένου να καλύψουν επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο- εκθέτει την Ελληνική Αστυνομία, ειδικώς όταν τελείται υπό το βλέμμα του Πρωθυπουργού και του Καγκελαρίου της  Αυστρίας».
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ ζητά από τον αρμόδιο υπουργό και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. «να διερευνήσουν εις βάθος το περιστατικό και να προβεί στις ενδεικνυόμενες ενέργειες, ώστε συμπεριφορές αυτού του τύπου εις βάρος δημοσιογράφων να μην επαναληφθούν στο μέλλον.  Με δεδομένη και εκπεφρασμένη την ευαισθησία που διακρίνει ειδικώς τον  Πρωθυπουργό αλλά και τα μέλη της Κυβερνήσεως του σε θέματα αστυνομικής αυθαιρεσίας θεωρούμε επιβεβλημένο να μπει ένα τέλος σε συμπεριφορές που προέρχονται από άλλους χρόνους και άλλους χώρους»…

ΥΓ Η φασαρία και οι διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων  ακούστηκαν στο εσωτερικό του δημαρχείου, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός μαζί με τον Φάιμαν, να βγούν στο μπαλκόνι με τον  Τσίπρα να ρωτάει χαμογελαστός  «τι έγινε βρε παιδιά;». Μια δημοσιογράφος του απάντησε με οργισμένο ύφος «τους μισούς βάζετε μέσα, ωραία δικαιοσύνη», με τον πρωθυπουργό να σοβαρεύεται ξαφνικά και να της απαντάει:  «Με αυτή τη συμπεριφορά δεν πρόκειται να μπεις»... Δείτε το βίντεο: