ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η νέα ισχυρή «τριάδα» του Mega...

...ο αποκλεισμός του Πρετεντέρη και η γκρίνια για το πολιτικό τμήμα του καναλιού

Προβληματισμός επικρατεί στο Mega ενόψει της εκλογικής βραδιάς, την επόμενη Κυριακή. Τόσο ο διευθυντής ειδήσεων, Μανώλης Καψής, όσο και οι δύο συνεργάτες του (Κώστας Σπυρόπουλος και Βίκτωρ Βλαχογιάννης), οι οποίοι αποτελούν τον σκληρό πυρήνα, που παίρνει όλες τις αποφάσεις για τον ενημερωτικό τομέα, έχουν μεγάλη αγωνία, καθώς για πρώτη φορά θα κριθούν σε ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός.
Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, διατυπώνονται ευθείες βολές κατά του συνόλου - σχεδόν - του πολιτικού τμήματος του καναλιού για το ότι μέχρι τώρα και σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το κανάλι δεν σημείωσε ούτε μία σημαντική επιτυχία στον συγκεκριμένο τομέα.
«Δεν έχετε φέρει ούτε ένα μεγάλο θέμα που να κάνει... μπαμ στην πιάτσα και να συζητηθεί»,..
είναι τα λόγια που ακούνε - προς το παρόν όχι σε υψηλούς τόνους - οι πολιτικοί συντάκτες του Μεγάλου Καναλιού και τα οποία τους προκαλούν μεγάλη δυσαρέσκεια, γιατί πλέον έχουν απομείνει σχετικά λίγοι για πολλή δουλειά.
Πάντως, για πρώτη φορά στη Μεσογείων οι αποφάσεις για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και για όλα τα σημαντικά θέματα δεν λαμβάνονται στη διάρκεια των συσκέψεων, αλλά ουσιαστικά από την «τριάδα» Καψή-Σπυρόπουλου-Βλαχογιάννη, και στη συνέχεια οι αρχισυντάκτες και οι ρεπόρτερ εκτελούν τις εντολές που έρχονται.
Το σύστημα αυτό έχει ξεμπλοκάρει μεν τα διαδικαστικά ζητήματα, αλλά έχει αποκλείσει από τη λήψη των σοβαρών αποφάσεων τους υπολοίπους και κυρίως τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο ρόλος του οποίου έχει περιοριστεί ακόμα περισσότερο τόσο στα προ του δελτίου ζητήματα - όπου έτσι κι αλλιώς δεν ήταν μεγάλος - όσο και στη διάρκειά του, με τις παρεμβάσεις του να είναι ακόμα λιγότερες, αν και βρισκόμαστε στο φουλ της προεκλογικής περιόδου.
Ο ίδιος πάντως δεν δείχνει να ενοχλείται από την περιορισμένη συμμετοχή του, που μάλλον αποτελεί και προσωπική του επιλογή, και περιμένει την έναρξη της «Ανατροπής» για τη νέα σεζόν με τους γνωστούς συνεργάτες του και με βασικό πρόβλημα το «εμπάργκο» που έχει επιβληθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

- πηγή: parapolitika.gr