ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Kάναμε εκλογές για να βάλουμε τον Λεβέντη στη Βουλή

 από το facebook

** Είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δεύτερη τη Ν.Δ., τρίτους τους φασίστες και Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια. Τώρα έχουμε: κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δεύτερη τη Ν.Δ., τρίτους τους φασίστες και ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Λεβέντη.
Αν κατάλαβα καλά, εκλογές κάναμε για να βάλουμε τον Λεβέντη στη Βουλή.
** Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε θριαμβευτικά, αλλά πρέπει να ξέρει αυτός που είναι απόλυτος κυρίαρχος δεν έχει δικαιολογίες. Ό,τι κάνει, το χρεώνεται. Και κυρίως χρεώνεται ό,τι ΔΕΝ κάνει.
Η Ν.Δ. ξαναματαηττήθηκε και θα κάνει αρκετό καιρό να συνέλθη. Δεν έχει και έτοιμο έναν αντι- Τσίπρα και η αμηχανία είναι εμφανής ακόμα και στους λωβούς των αυτιών τους.
Το "Ποτάμι" γκρεμίστηκε. Αφενός μεν γιατί αυτός ο νεοφιλελεύθερος αέρας πολλών στελεχών..   δεν είναι δημοφιλής ούτε στο πιο απομακρυσμένο σημείο του πλανήτη, αφετέρου γιατί αυτό το ελιτίστικο "ίου, οι φτωχοί έχουν και άποψη" είναι συνταγή της αποτυχίας.
Αποτυχία είναι και η μη είσοδος της ΛΑ.Ε. Κι αυτός που χάνει δεν έχει πείσει. Και αυτός που δεν έχει πείσει πρέπει να κάτσει κάτω να δει γιατί δεν έχει πείσει. Το "η σταρ Ζωή που τα σαρώνει όλα" δεν είναι η απάντηση σε όλα.
Τα ποσοστά των ναζί δυστυχώς ήταν αναμενόμενα. Η μόνη λύση είναι η απαξίωση των ιδεών τους, η καθημερινή απόρριψη της μισάνθρωπης ρητορικής τους είτε δηλώνουν ψηφοφόροι τους, είτε όχι. Η συνεχής, επίμονη, αδιαπραγμάτευτη απομόνωσή τους.
Δ. Σούλτας




** Μνημονιακοί, ναζί, τρολς και ψεκασμένοι οι νικητές των σημερινών εκλογών. Στους χαμένους, τα χιπστερονεοφιλελεύθερα βλήματα και η βίντατζ κλαίουσα αντιμνημονιακή Αριστερά. Το ΚΚΕ, ελέω νεκρικής ακαμψίας, ακριβώς στα ίδια.
** Ακούω τους εκπροσώπους της Λαϊκής Ενότητας στα παράθυρα ν' αποδίδουν την αποτυχία τους στο μικρό χρονικό διάστημα που είχαν στη διάθεση τους. Το αντίθετο συνέβη, όσο περνούσαν οι μέρες από την προκήρυξη των εκλογών και όσο πιο πολύ εμφανίζονταν δημόσια τα στελέχη και ακούγονταν ο πολιτικός λόγος της ΛΑ.ΕΝ. τόσο περισσότερο έπεφταν τα ποσοστά της. Το ότι η ΛΑ.ΕΝ. δεν κατάφερε να κερδίσει τίποτα σχεδόν από το μνημονιακό ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται κυρίως στις αδυναμίες των θέσεων και των στελεχών της και στην παντελή έλλειψη αυτοκριτικής για τις δικές τους ευθύνες γι αυτό το ναυάγιο.
** Αν η Λαϊκή Ενότητα προσχωρούσε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι μέρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λαϊκή Ενότητα μπορεί και να πήγαινε καλύτερα στις εκλογές.
** Η μη εκλογή της Αντιγόνης Λυμπεράκη από το Ποτάμι, δείχνει όχι μόνο ότι οι φτωχοί κάνουν λάθος επιλογές τις κρίσιμες στιγμές αλλά και ότι πρέπει να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου.
Δ. Τσίρκας