ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Οι δανειστές «τελειώνουν» την οικογένεια Ψυχάρη

Το deal ΔΟΛ - "Πήγασου" και ο ξένος επιχειρηματίας 

Αλλαγές στον τρόπο διοίκησης του ΔΟΛ ζητούν οι… δανειστές! Για να προχωρήσει το σχέδιο εξαγοράς του «Πήγασου» και του 51% του Mega, οι τράπεζες και οι δανειστές ζητούν να δημιουργηθεί μια νέα διοίκηση, με προσθήκη και τεχνοκρατών στο οικογενειακό σχήμα, αλλά και με τη σύνταξη ενός πειστικού οργανογράμματος και ενός «οδικού χάρτη», προκειμένου να δεχθούν να βάλουν λεφτά.
Οπως έχουμε γράψει εδώ και αρκετό καιρό, Σταύρος Ψυχάρης και Φώτης Μπόμπολας φαίνεται να έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία του deal και απλώς περιμένουν το κατάλληλο timing για να ξεκινήσουν και τυπικά οι διαδικασίες.
Ενεργό ρόλο στις συζητήσεις που γίνονται φαίνεται να αναπτύσσουν και οι δανείστριες τράπεζες, που έχουν κάθε λόγο να επιθυμούν συγχώνευση των δύο εκδοτικών ομίλων. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι..
εκείνοι που αναφέρουν ότι ο πρώτος που έριξε στο τραπέζι την ιδέα για τη συμπόρευση ΔΟΛ - «Πήγασου» ήταν ο έμπειρος τραπεζίτης και στενός φίλος τόσο του κ. Ψυχάρη όσο και του κ. Μπόμπολα, Γιάννης Κωστόπουλος.
Για όσους δεν το γνωρίζουν η Alpha Bank έχει συνάψει δανειακές συμβάσεις και με τα δύο εκδοτικά συγκροτήματα. Ανεξάρτητα, πάντως, από τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί και η πληροφορία που θέλει τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ, εκτός από το να έχει διαμορφώσει εγχώριες συμμαχίες, να έχει έρθει σε επαφή και με μεγάλο οργανισμό, που αναπτύσσει επιτυχώς δράση στον χώρο των γερμανικών media.

- Secret / Παραπολιτικά