ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Τα κόκκινα πρωτοσέλιδα και τα μεταλλαγμένα ΝΕΑ

Άλλοτε η γη βαφόταν κόκκινη. «Ή κόκκινη από ζωή ή κόκκινη από θάνατο» που στιχογράφησε ο Βολφ Μπίρμαν και τραγούδησε συγκλονισμένη (συγκλονίζοντας!) η αξεπέραστη «Μαρία μας», η Μαρία Δημητριάδη. Στις μνημονιακές εκλογές με τις νίκες του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνα που βάφονται κόκκινα είναι τα πρωτοσέλιδα. Τα άλλοτε μπλε και κάποιες φορές τα κατάμαυρα. Τον περασμένο Ιανουάριο, προεκλογικά, ο ΔΟΛ ανερυθρίαστα κοκκίνισε (δείτε εδώ από τον Harddog). Το ίδιο έκανε και τώρα. Αλλά αυτή το φορά διακριτικά, μόνο στα γράμματα του τίτλου. Όχι όπως τότε που το κόκκινο έπεσε, ως γραμμή, με τους κουβάδες στο «Βήμα» ακόμα και προεκλογικά (θυμηθείτε εδώ το προεκλογικό θέμα των Zoornalistas, τον περασμένο Ιανουάριο). Γνώμη μας: Και σήμερα το ομορφότερο, ευστοχότερο και πιο έξυπνο είναι το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών: «Νικητής παντός καιρού». Δεν φτάνει σε επιτυχία το προηγούμενο πρωτοσέλιδο, εκείνο με το..
δημοψήφισμα (αν δεν το θυμάστε, εδώ θα το βρείτε), αλλά και πάλι ξεχωρίζει.
Τα μεταλλαγμένα Νέα (και συνεχώς μεταλλασσόμενα πότε προς τα αριστερά, πότε προς το κέντρο και δεξιότερα), μιλούν με ενθουσιασμό στον κόκκινο τίτλο τους για «Εποχή Τσίπρα»! Τίτλος θριάμβου, με ωραία σκιτσογραφική εικονογράφηση, αλλά περιεχόμενο γεμάτο νουθεσίες, έκπληξη και σπόντες: «Φαίνεται απίστευτο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το ποσοστό του σχεδόν ανέπαφο», γράφει.
- διαβάστε τη συνέχεια στο harddog ΕΔΩ