ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ανοιχτή ομολογία Μιχαλολιάκου για τη δολοφονία Φύσσα

Ανήμερα της συμπλήρωσης δύο ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM αποδέχθηκε την ευθύνη της πράξης αυτής!
Με το γνωστό του προκλητικό τόνο και αφού πρώτα είχε αρνηθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστικό κόμμα, στρέφοντας τα βέλη του προς το ΚΚΕ επειδή υπάρχει προτομή του... Στάλιν στον Περισσό, ο αρχηγός της οργάνωσης προσπάθησε με τον πιο κυνικό τρόπο να «ξεπλύνει» το κόμμα του από τη στυγερή δολοφονία.
Είπε χαρακτηριστικά: «Σε άλλες εποχές υπήρχαν επίλεκτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του δημοσιογραφικού κόσμου που κάποτε είχαν ανάλογες ομάδες περιφρούρησης. Στην Καλαμάτα είχαν γίνει μεγάλα επεισόδια. Είχαν πέσει πυροβολισμοί, είχαν γίνει τραυματισμοί. Σε ό,τι αφορά..
την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι την αναλαμβάνουμε, αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει. Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για τη δολοφονία Τεμπονέρα ή τη δολοφονία Λαμπράκη;».
Για να συνεχίσει την προσπάθεια... ποινικού «ξεπλύματος» ο Νίκος Μιχαλολιάκος έριξε ξανά όλες τις ευθύνες στον Γιώργο Ρουπακιά δηλώνοντας ότι «Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;».
Κι αν κάποιους εκπλήσσει η ομολογία Μιχαλολιάκου ας συλλογιστούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και ίσως οι δηλώσεις αυτές να προσβλέπουν ενδεχομένως σε καλύτερη ποινική μεταχείριση.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος (σσ Νίκος Χατζηνικολάου) δεν αντέδρασε στις κυνικές δηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και περιορίστηκε απλά στο να τον ευχαριστήσει για τη συνέντευξη που του παραχώρησε.
Ακούστε το ηχητικό:



Διευκρινίσεις σε... πανικό
Λίγη ώρα μετά την ομολογία του και μετά τις αντιδράσεις, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έσπευσε να... ανασκευάσει τις δηλώσεις του προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Με κείμενό του στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, ο αρχηγός του κόμματος, τονίζει  ότι πολιτική ευθύνη φέρουν το ΠΑΣΟΚ για τα σκάνδαλα, η Ν.Δ. για τη δολοφονία Τεμπονέρα και η Αριστερά για τρομοκρατικές επιθέσεις και θύματα. Σπεύδει, ακόμη, να «ανακοινώσει» ότι η Χ.Α. δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως εγκληματική οργάνωση για «μια καταδικαστέα πράξη ενός φίλου του κόμματος και αυτό θα αποδειχθεί στο δικαστήριο».
Η Χρυσή Αυγή, μάλιστα, καταγγέλλει και αλλοίωση των λεγομένων και την απομόνωση της εν λόγω φράσης του... Αρχηγού.
Επιπλέον, η ερμηνεία του ακροδεξιού κόμματος για τις δηλώσεις του γ.γ. είναι: «προκύπτει ότι η έννοια πολιτική ευθύνη αποδίδεται στο γεγονός ότι ήταν οπαδός και φίλος του κόμματος ο δράστης, κατά την ίδια έννοια που υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε εγκλήματα και άλλα βαριά αδικήματα όχι απλώς οπαδών και φίλων, αλλά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς».

«Αποδέχεται την κατηγορία διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης»
Την άποψη πως με τις σημερινές του δηλώσεις ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής αποδέχεται την κατηγορία διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης διατυπώνουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής για την υπόθεση των Αιγύπτιων Ψαράδων.
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Τάκης Ζωτος, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης, Κώστας Σκαρμέας, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:
«Στα πλαίσια της απέλπιδας προσπάθειας των νεοναζί να υποδυθούν ότι έχουν “αλλάξει” και έχουν κάνει την “αυτοκριτική” τους, ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σε σημερινή του συνέντευξη ομολόγησε την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με τον τρόπο αυτό, ο Μιχαλολιάκος αποδέχτηκε την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Αυτή είναι και εξαρχής η θέση της πολιτικής αγωγής για όλες τις δολοφονικές επιθέσεις των μελών της Χρυσης Αυγής, είτε στον Παύλο Φύσσα είτε στους Αιγύπτιους ψαράδες, είτε στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είτε σε εκατοντάδες άλλα θύματα της φασιστικής βίας: η ευθύνη ανήκει στην οργάνωση και όχι σε κάποιους υποτιθέμενα “θερμόαιμους” οπαδούς. Μόνο που στην περίπτωση μιας οργάνωσης σαν τη Χρυσή Αυγή, με οργανωμένα παραστρατιωτικά σώματα - “ταγματα εφόδου”, η πολιτική ευθύνη της ηγεσίας ταυτίζεται απόλυτα και με την ποινική ευθύνη: αυτή είναι η καρδιά του κατηγορητηρίου με το οποίο δικάζεται ολόκληρη η ηγεσία της ναζιστικής συμμορίας για “διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης”. Και αυτή την ποινική ευθύνη ομολόγησε σήμερα ο Μιχαλολιάκος, που στο παρελθόν θυμίζουμε ότι αρνιόταν κάθε σχέση της Χρυσής Αυγής με τον Ρουπακιά.
Ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κάνουμε - και εν όψει των εκλογών - κάλεσμα απονομιμοποίησης της ναζιστικής σπείρας που έχει μασκαρευτεί σε δήθεν “νόμιμο πολιτικό κόμμα”. Αυτή η απονομιμοποίηση που πρέπει να επιβληθεί πρώτα και κύρια στην ίδια την κοινωνία, στις γειτονιές, στους χώρους των εργαζόμενων και της νεολαίας, παλεύουμε να επισφραγιστεί με την καταδίκη των ηγετικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής στην ίδια τη δίκη που είναι σε εξέλιξη».

- πηγή: efsyn.gr