ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η «Ροδιακή» γιόρτασε τα 100 χρόνια κυκλοφορίας της

Έναν αιώνα ζωής συμπλήρωσε η «Ροδιακή» που συγκαταλέγεται στις αρχαιότερες περιφερειακές εφημερίδες της χώρας. Για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την κυκλοφορία της «Ροδιακής» , πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση στο κινηματοθέατρο "Ρόδον" στην οποία συμμετείχαν πέραν των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και εκατοντάδες αναγνώστες και φίλοι της εφημερίδας. Στην εκδήλωση, τιμήθηκαν οι απόγονοι των ιδρυτών της εφημερίδας (Εμμανουήλ Καλαμπίχης και Κυριάκος Αναστασιάδης) καθώς επίσης και οι διατελέσαντες διευθυντές.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λουιζίδης, το οποίο αναφέρεται στην πορεία των 100 χρόνων της εφημερίδας..
Η «Ροδιακή» ιδρύθηκε το 1915, όταν τα Δωδεκάνησα βρίσκονταν υπό Ιταλική κατοχή και αποτέλεσε μία από τις επάλξεις αντίστασης του δωδεκανησιακού λαού.
Λόγω αυτής της δράσης, το Ιταλικό φασιστικό καθεστώς διέκοψε την έκδοσή της το 1939, για να επανεκδοθεί το 1948, μετά την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.