ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Αθλιότητες...

Απίστευτη ταλαιπωρία έζησαν την Τρίτη δέκα ναυτικοί οι οποίοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως-Συντάγματος και ενώ εδώ και πολύ καιρό βρίσκονταν στο Εθνικό Κήπο απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δεδουλευμένα που τους χρωστά η ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ. Οπως γράφει η Χριστίνα Παπασταθοπούλου στην ΕφΣυν, οι ναυτεργάτες προσήχθησαν στο Α.Τ. προκειμένου να γίνει εξακρίβωση των στοιχείων τους. Με μια σκληρή ανακοίνωση-καταγγελία την οποία απέστειλε και στο πρωθυπουργικό γραφείο παρενέβη η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) καταγγέλλοντας την πράξη αυτή.

Η Πόπη Χριστοδουλίδου σχολίασε στο μπλογκ Πειρατικό Ρεπορτάζ:
*** "Μιλάμε για την 'Αριστερά μαζί και την Χούντα", κατήγγειλε, στο PEIRATIKO REPORTAZ, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού,κ. Νίκος Κροκίδης,..
που έφθασε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, όπου προσήχθησαν την Τρίτη οι απλήρωτοι ναυτικοί.
Εκείνο, που του είπαν, του γ.γ της ΠΕΝΕΝ, οι αστυνομικοί, είναι ότι οι ναυτικοί φώναζαν συνθήματα εναντίον όσων έμπαιναν στο Μαξίμου, τους αποδοκίμαζαν έντονα και τους ενοχλούσαν.
Δηλαδή,  ενοχλήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και τα κολλητάρια του, Παππάδες και λοιποί.
Η Αστυνομία του Πανούση λέει, πως κάνει ταυτοποίηση στοιχείων των ναυτικών.
Αυτή την αθλιότητα, ποιος την χρεώνεται, αν όχι, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου;
Και βεβαίως, την χρεώνεσαι και ΕΣΥ, κ. ΔΡΙΤΣΑ και ο κ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ...
Και πείτε μας,  παρακαλώ πολύ, αν αυτό ονομάζεται ΑΡΙΣΤΕΡΑ, τότε, ΕΣΕΙΣ, σε τι διαφέρετε από τους Σαμαροβενιζέλους, τους Καραμανλήδες, τους Παπανδρέου, τους Σημίτηδες και λοιπούς;;;
*** Περισσότερες από τρεις ώρες ταλαιπωρία στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως-Συντάγματος για 10 απλήρωτους ναυτεργάτες... Και ΟΥΔΕΙΣ αναλαμβάνει την ευθύνη ότι έδωσε την...φασιστική εντολή να προσαγάγουν τους ναυτικούς ΓΙΑ εξακριβωση στοιχειων, λες κι είχαν να κάνουν με κακοποιούς!!!
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΕΡΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ...
Επομένως,  τι ψάχνετε να βρείτε.
Η φασιστική αυτή ενέργεια έχει ονοματεπώνυμο και σε τελική ανάλυση έγινε από την συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου!
Το παίζετε...Αθώες περιστερές...
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ.
ΟΥΤΕ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ...
Ταυτοποιούνται λοιπόν τα στοιχεία και οι ναυτικοί, εφόσον δεν καταζητούνται,  θα γυρίσουν πίσω στον Εθνικό Κήπο. Στην διαμαρτυρία τους.ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 10 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ...ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ....
Τρώτε εσείς, μη χαλάτε τη ζαχαρένια σας!!!!!
Για να σας δούμε, λοιπόν ...δημοκράτες...
ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ "

Ακολουθεί και το κείμενο της ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ):
"Από: Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού
Προς: Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα
-       Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκο Βούτση
-       Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης  κ. Γιάννη Πανούση
-       Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα
Κοινοποίηση: Ημερήσιο Τύπο και λοιπά ΜΜΕ
Καταγγελία ΠΕΝΕΝ
Ενοχλητική η παρουσία των απλήρωτων ναυτεργατών στο μέγαρο Μαξίμου

Με μια ανεπίτρεπτη πράξη αυταρχισμού αντέδρασε το μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας απέναντι στους απλήρωτους Ναυτεργάτες της ΝΕΛ οι οποίοι βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα για πάνω από ένα χρόνο διεκδικώντας τους δεδουλευμένους μισθούς τους που ξεπερνούν τους 10 μήνες.Οι ναυτεργάτες είχαν  το τελευταίο διάστημα καθημερινή παρουσία απέναντι απ´ το μέγαρο Μαξίμου και εντός του εθνικού κήπου ζητώντας να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό ή τον διευθυντή του κ. Τζανακόπουλο. Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου είχε επανειλημμένα δώσει σχετικές διαβεβαιώσεις στους ναυτικούς ότι θα καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων από την κατάπτωση των εγγυητικών από τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων της ΝΕΛ. Για το σκοπό αυτό υπήρχε πρόσφατα και σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Η νόμιμη δημοκρατική και αυτονόητη διαμαρτυρία των απλήρωτων Ναυτικών αντί να προκαλέσει την ευαισθητοποίηση των ενοίκων του μεγάρου Μαξίμου, επιλέχθηκε η αντιδημοκρατική συμπεριφορά της προσαγωγής των Ναυτικών στο αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος.
Σε τηλεφωνική παράσταση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ ο επικεφαλής του τμήματος του δήλωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν με εντολή της πολιτικής ηγεσίας αφού το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαμήνυσε ότι η παρουσία και τα συνθήματα των Ναυτικών ήταν ενοχλητικά...
Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κατήγγειλε το γεγονός στα ΜΜΕ και είχε επαφή με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος μεταξύ των οποίων ο κ. Δ. Στρατούλης ο οποίος παρενέβη στον κ. Βούτση άμεσα  ζητώντας την απελευθέρωση των προσαχθέντων Ναυτικών.
Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει το συγκεκριμένο περιστατικό ότι αποτελεί συνέχεια της επίδειξης αυταρχισμού από μέρους της κυβέρνησης όπως έγινε και σε πρόσφατες κινητοποιήσεις στη πλατεία Συντάγματος εναντίον διαδηλωτών που αγωνίζονταν ενάντια στο νέο βάρβαρο και αντιλαϊκό μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Δηλώνουμε ότι οι άθλιες και αντιδημοκρατικές αυτές  ενέργειες δεν πρόκειται να μας πτοήσουν και οι Ναυτεργάτες θα εξακολουθήσουν να διαδηλώνουν για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους. Η κυβέρνηση αντί να επιδεικνύει τη αστυνομική βία και πυγμή εναντίον των Ναυτικών, οφείλει να στρέψει τη παρέμβασή της προς τους αφερέγγυους και απατεώνες εφοπ-ληστές ώστε τόσο αυτοί όσο και οι εμπλεκόμενες κυβερνητικές αρχές και υπηρεσίες να τηρήσουν και να εφαρμόσουν τη νομοθεσία και την ΣΣΕ.
Σοβαρότατη ευθύνη για το μεγάλο αυτό πρόβλημα έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας η οποία επιδεικνύει μια απαράδεκτη ολιγωρία με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διαιωνίζεται και να οξύνεται.  Μαζί με τους Ναυτικούς βρίσκεται αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ με επικεφαλής τον Γ.Γ Νίκο Κροκίδη.
Απαιτούμε να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι προσαχθέντες Ναυτεργάτες.
Με εντολή διοίκησης
    Ο Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας
  Νταλακογεώργος Αντώνης                Κροκίδης Νίκος
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ "