ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Κουρτάκης: Ο εκδότης Φιλιππάκης έκανε δουλειές με καταζητούμενους

"Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», όσο κι αν ενοχλείται ο συνεταίρος του καταζητούμενου Κυριακίδη, θα συνεχίσουν να αποκαλύπτουν τα περίεργα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες ενός ολόκληρου κλάδου. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε την παρέμβαση της κυβέρνησης και των εισαγγελικών Αρχών για τον τρόπο που έγιναν οι αγοραπωλησίες ανάμεσα στον φυγόδικο Κυριακίδη και τον εκδότη Φιλιππάκη".
Τα παραπάνω αναφέρονταν σε ρεπορτάζ της εφημερίδας του ομίλου του Γιάννη Κουρτάκη που κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά του Γιάννη Φιλιππάκη, ιδιοκτήτη της εκδοτικής εταιρείας «Δημοκρατικός Τύπος» (Espresso, Δημοκρατία, Εστία κλπ).
Προ μιας εβδομάδος ο Κουρτάκης έγραψε στη στήλη του Πολιτικος Καφές, σχόλιο υπό τον τίτλο «Όταν ο εκδότης Φιλιππάκης έκανε δουλειές με καταζητούμενους» όπου ανέφερε μεταξύ άλλων:..
«(...)Από ποτέ η Espresso, έγινε ευαγγέλιο εντιμότητας; Αν δεν κάνω λάθος η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν ανήκει σ έναν απατεώνα ονόματι Κυριακίδη, που υπήρξε συνέταιρος του Φιλιππάκη; Και λέω ανήκει γιατί θυμάμαι ότι ο σημερινός εκδότης της εφημερίδας, αφού προηγουμένως είχε βαρέσει  κανόνι ο Κυριακίδης, προχώρησε στην ενοικίαση του τίτλου για κάμποσα χρόνια. Πριν όμως απο το τελευταίο deal, το δίδυμο Φιλιππάκη - Κυριακίδη, είχε ανταλλάξει και χρήματα που είχαν να κάνουν με την αγοραπωλησία  των εφημερίδων Espresso και Ισοτιμία. Τώρα που οι εισαγγελείς ξεκίνησαν να ψάχνουν τα media, μήπως ήρθε η ώρα να ερευνήσουν και τις αγοραπωλησίες που έκανε ο εκδότης της Δημοκρατίας, με τους λαθρόβιους των media, όπως ο Κυριακίδης; Άλλωστε ο Φιλιππάκης δίνει αγώνα για να καθαρίσει -όπως γράφει (διαβάστε ΕΔΩ)- ο χώρος. Προφανώς ξεχνά οτι ο ίδιος δεν νομιμοποιείται για κάτι τέτοιο απο τη στιγμή που έχει κάνει δουλειά, με ανθρώπους που ήρθαν ως "πειρατές" στα media και τώρα καταζητούνται ως απατεώνες.»
Στο τελευταίο τεύχος της εφημερίδας Παραπολιτικά ο Γ. Κουρτάκης επανήλθε και με πρωτόσελιδο μάλιστα «χτύπημα» ("Υπόθεση Espresso / Υποπτο deal Φιλιππάκη με καταζητούμενο") επιτίθεται εκ νέου στον επικεφαλής της εκδοτικής εταιρείας «Δημοκρατικός Τύπος». Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται:
«Δουλειές Φιλιππάκη με καταζητούμενους
Ο εκδότης της «Δημοκρατίας» και της «Espresso» ξεχνά τα «γκρίζα» deals
 Το τελευταίο διάστημα, ο εκδότης των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso», Γιάννης Φιλιππάκης, προσπαθεί να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος των «καθαρών» των media.
Την ώρα που κόβει μισθούς και αλλάζει επιταγές στην πιάτσα. Την ώρα που αφήνει στο έλεος του Θεού εργαζόμενους και προμηθευτές (αναφερόμαστε στην περίπτωση της εκδοτικής «Σελένα»), προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο, άσπρο, αναζητώντας εχθρούς που προσπαθούν να αμαυρώσουν τη διαυγή εκδοτική του πορεία. Δυστυχώς, τον εκδότη, εκτός από το δύσκολο επιχειρηματικό παρόν, τον συνοδεύει ένα ακόμη δυσκολότερο παρελθόν. Συγκεκριμένα, ο κ. Φιλιππάκης ξεχνά να αναφέρει ότι συνεργάστηκε και αντάλλαξε χρήματα με τους όψιμους «πειρατές» των media. Εκτός κι αν θεωρεί ότι ο καταζητούμενος πρώην συνεταίρος του, Πέτρος Κυριακίδης, ανήκει στην κατηγορία των επιχειρηματιών που τίμησαν με την παρουσία τους τον πολύπαθο χώρο των μέσων ενημέρωσης.
Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», όσο κι αν ενοχλείται ο συνεταίρος του καταζητούμενου Κυριακίδη, θα συνεχίσουν να αποκαλύπτουν τα περίεργα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες ενός ολόκληρου κλάδου. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε την παρέμβαση της κυβέρνησης και των εισαγγελικών Αρχών για τον τρόπο που έγιναν οι αγοραπωλησίες ανάμεσα στον φυγόδικο Κυριακίδη και τον εκδότη Φιλιππάκη. Μέχρι τότε θα υπενθυμίσουμε πώς έγινε το deal ανάμεσα στους δύο άνδρες, που είχε ως αποτέλεσμα την εκχώρηση του τίτλου της «Εspresso» μέχρι το 2022 στην εταιρεία Δημοκρατικός Τύπος, η οποία εκδίδει επίσης τις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Εστία». Ενα παλιότερο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» ρίχνει φως σε μία από τις πλέον σκοτεινές υποθέσεις που είχαμε στον χώρο των media.
ΝΕΑ ΑΡΙΘΜΗΣΗ
Μετά από ένα μακρύ διάστημα εσωτερικών προβλημάτων, η εφημερίδα «Εspresso» ξανακυκλοφόρησε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012, με μια μικρή διαφορά: Ο προσεκτικός αναγνώστης της διαπίστωσε ότι στην ταυτότητα αυτού του φύλλου άρχισε μια νέα αρίθμηση (φύλλο 1) και εμφανίστηκε μια νέα επιχείρηση ως ιδιοκτήτρια της εφημερίδας. Αντί της ΝΕΠ Εκδόσεις Α.Ε., που εμφανιζόταν μέχρι τότε, από την ημέρα αυτή αναγράφεται η εταιρεία Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. και ως εκδότης αναφέρεται ο Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης. Ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος της ΝΕΠ Εκδόσεις Α.Ε. δεν είναι άλλος από τον Πέτρο Κυριακίδη, ο οποίος καταζητείται από τις Αρχές για συμμετοχή σε κακουργήματα που έχουν σχέση με το σκάνδαλο της Proton Bank. Το ζήτημα που προκύπτει είναι με ποιον τρόπο πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση της εφημερίδας «Espresso» από μια εταιρεία που είχε μπει στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας και μάλιστα σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοί της διεκδικούσαν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.»