ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Γιατί χαμογελά ο υπόδικος B. Μπακατσέλος;

Aλ Μπακατσέλος, Φ. Μπόμπολας, Στ. Ψυχάρης
Απούσα απ΄ όλα τα σημεία πώλησης της Βόρειας Ελλάδας παραμένει εδώ και 48 ώρες η ημερήσια εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», που ελέγχεται από την οικογένεια του βιομήχανου Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου. Κατά παράδοξο τρόπο, το γεγονός αυτό προκαλεί, όπως φαίνεται, ικανοποίηση στην εργοδοσία της εκδότριας εταιρίας, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Φώτης Μπόμπολας.
Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Μακεδονίας και της Θράκης έχει αναστείλει την έκδοσή της από το απόγευμα της Δευτέρας 4 Αυγούστου μετά την επίσχεση εργασίας που άσκησαν δέκα (10) εργαζόμενοι με νευραλγικές θέσεις στη διαδικασία παραγωγής. Σελιδοποιοί, τεχνικοί Τύπου και.. υπάλληλοι μικρών αγγελιών διέκοψαν την παροχή των υπηρεσιών τους,  διαμαρτυρόμενοι..
για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.
Στους εν λόγω εργαζόμενους, αλλά και στο σύνολο του προσωπικού η εργοδοσία της εταιρίας οφείλει μισθούς 6,5 μηνών, ενώ αρνείται να αναλάβει δεσμεύσεις για την έγκαιρη αποπληρωμή τους.
H διακοπή της έκδοσης του ημερήσιου εντύπου δε φαίνεται να πτοεί ούτε κατ΄ ελάχιστον τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εκδότριας εταιρίας, Βασίλειο Μπακατσέλο, υιό του βιομήχανου Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου από τον πρώτο γάμο του.
Μάλιστα, κατά την συνάντηση με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων ο Βασίλειος Μπακατσέλος εμφανίστηκε – όλως παραδόξως – ευδιάθετος, χαμογελαστός και με ισχυρή ροπή σε αστεϊσμούς. Δε φάνηκε να ανησυχεί ιδιαιτέρως για τις δυσμενείς εξελίξεις στην εταιρία  που διοικεί και δήλωσε σε ψύχραιμο τόνο ότι, εάν πολλαπλασιαστούν οι επισχέσεις εργασίας εργαζομένων, τότε θα αναστείλει τη λειτουργία όλου του εκδοτικού συγκροτήματος.
O Βασίλειος Μπακατσέλος, ο οποίος έχει επιβαρυνθεί με 29 ποινικές και αστικές δικογραφίες κατά το παρελθόν, είναι σήμερα υπόδικος. Κατά την οκτάμηνη θητεία του στον «Αγγελιοφόρο» έχει συλληφθεί δύο φορές με τη διαδικασία του αυτοφώρου και διώκεται για τη μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων 2014 και δεδουλευμένων αποδοχών του τρέχοντος έτους.
Ωστόσο, ακολουθώντας παρελκυστική τακτική ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων, ο υιός Μπακατσέλου κατορθώνει να λαμβάνει συνεχώς αναβολές και να μεταθέτει χρονικά τη συζήτηση των υποθέσεών του, αξιοποιώντας νομικά τεχνάσματα και ευτελείς δικαιολογίες του δικηγόρου της οικογένειας Μπακατσέλου, Παντελή Χαλβατζάκη.
- περισσότερα στο agelioforum