ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Το πόρισμα για Ρέστη και η απάντηση του συνηγόρου

Με βολές για τη «νομική κατάρτιση» της εισαγγελέως που επόπτευσε την έρευνα σε βάρος του εντολέα του, Βίκτωρα Ρέστη, αλλά και κατά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη «διαρροή» στον Τύπο στοιχείων της υπόθεσης, απαντά, με ανακοίνωση του, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος στη δικογραφία, για εγκληματική οργάνωση, που σχηματίστηκε σε βάρος του εφοπλιστή.
Ο Μ. Δημητρακόπουλος υποστηρίζει πως θα ζητήσει από τα ΜΜΕ αντίγραφο του πορίσματος της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, βάσει του οποίου ασκήθηκε σε βάρος του Ρέστη ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, μιας και οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν το έλαβαν από την Εισαγγελία. Ζητά, επίσης, να διενεργηθεί έρευνα στην Εισαγγελία για τη διαρροή του απόρρητου υπηρεσιακού εγγράφου στον Τύπο.
Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο συνήγορος του εφοπλιστή τονίζει πως ο εντολέας του.. «ουδεμία σχέση έχει με τις πράξεις που του αποδίδει το εισαγγελικό πόρισμα», χαρακτηρίζει το υλικό της επίμαχης «βορβορώδους δικογραφίας» ως «συνένωση ετερόκλητων υποθέσεων αρμοδιότητας πλημμελειοδικείου» και τονίζει πως αυτό θα αποδειχθεί όταν κριθεί η υπόθεση από τους Έλληνες δικαστές.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και στον συνεργάτη του Αναστάσιο Πάλλη, αποδίδονται εκβιασμοί, απειλές, ξυλοδαρμοί ακόμα και απόπειρα ανθρωποκτονίας και σε βάρος τους η εισαγγελία της Αθήνας άσκησε ποινικές διώξεις για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη που ήταν επικεφαλής της μεγάλης δικαστικής έρευνας, η οποία διενεργήθηκε συνολικά από τέσσερις εισαγγελείς, στο πολυσέλιδο πόρισμα της διαπιστώνει σειρά ποινικών αδικημάτων που διαπράχτηκαν από εγκληματική οργάνωση, της οποίας επικεφαλής φέρεται ο εφοπλιστής με στόχο τη διευθέτηση οικονομικών ή άλλων διαφορών.
Οι δικαστικές αρχές απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα τόσο στον εφοπλιστή όσο και στο συνεργάτη του ενώ η δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια ανακριτή.