ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Κατάργηση των κυριακάτικων φύλλων προτείνει ο Αλαφούζος

Νέα δεδομένα δημιουργούν στον χώρο του Τύπου οι δραματικές εξελίξεις του τελευταίου μήνα. Τα μεγάλα εκδοτικά μαγαζιά αναζητούν εναγωνίως τρόπους για να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη πραγματικότητα και στο πλαίσιο αυτό, έχουν ξεκινήσει έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις για  ανάληψη κοινών αποφάσεων και προώθηση πρωτοβουλιών. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις σχετικές διεργασίες έχει ο Θέμης Αλαφούζος, ο οποίος, ορμώμενος από τα έντονα οικονομικά προβλήματα της «Καθημερινής», έχει προτείνει την κατάργηση των κυριακάτικων φύλλων και την αντικατάστασή τους από σαββατιάτικες εκδόσεις.
Η πρόταση αυτή ισοδυναμεί με μείον ένα φύλλο εβδομαδιαίως για τις καθημερινές εφημερίδες και κατ’ επέκταση πλήρη απαλλαγή από τις αντίστοιχες δαπάνες. Ωστόσο, εντελώς αρνητικοί στο.. συγκεκριμένο σενάριο εμφανίστηκαν οι Σταύρος Ψυχάρης του «Βήματος» και το δίδυμο Καραμήτσου-Αναστασιάδη του «Πρώτου Θέματος». Στον αντίποδα, θετική όσον αφορά την πιθανότητα να συζητήσει τη συγκεκριμένη προοπτική είναι η πλευρά Μπόμπολα του «Εθνους», το οποίο, ως γνωστόν, όπως και η «Καθημερινή», κυκλοφορεί σε ημερήσια βάση.
Σε ένα δεύτερο επίπεδο, και πάλι με πρωτοβουλία του Θ. Αλαφούζου, έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο περιστολής των δαπανών για το πακέτο των προσφορών των κυριακάτικων εφημερίδων.
- πηγή: Παραπολιτικά