ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Nέες διώξεις και εντάλματα σύλληψης για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Μετά την οικογένεια Μπόμπολα, ήρθε η σειρά κι άλλων γνωστών επιχειρηματιών

Μετά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελλάκτωρ, Λεωνίδα Μπόμπολα που είχε συλληφθεί για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα ποσού 4 εκατομμυρίων ευρώ (τελικά πλήρωσε 1,8 εκατ. ευρώ και αφέθηκε  ελεύθερος) ένας ακόμη επιχειρηματίας  βρέθηκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για τη «λίστα Λαγκάρντ».
Πρόκειται  για γόνο γνωστής οικογενείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας αλκοολούχων ποτών και διώκεται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς οι αστυνομικές αρχές που επιχείρησαν να τον συλλάβουν, δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο σπίτι του.
Η δίωξη και το ένταλμα σύλληψης αφορούν στη δικογραφία για τα 10,5 εκατ. ευρώ τα οποία εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του επιχειρηματία, μετά τον έλεγχο της «λίστας Λαγκάρντ».
Το ένταλμα σύλληψης του επιχειρηματία.. 
Αγγελου Μεταξά (περί αυτού πρόκειται) αναμένεται να γίνει διεθνές, ενώ η εισαγγελία εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του κατηγορουμένου από τη χώρα.
Μέχρι στιγμής και μετά την υπόθεση Μπομπολα, οι εισαγγελικές αρχές έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν ποσά άνω των 3,5 εκατ. ευρώ. Και αυτό διότι από το προανακριτικό τμήμα της Εισαγγελίας έχουν περάσει τον τελευταίο καιρό και άλλοι οφειλέτες και έχουν καταβάλει μεγάλα ποσά.  Εκτός από τον Λεωνίδα Μπόμπολα κι ο αδερφός του Φώτης Μπόμπολας, το αφεντικό του Πήγασου, έχει καταβάλει, ύστερα από σχετικό έλεγχο στη λίστα Λαγκάρντ, κάποια εκατομμύρια ευρώ...