ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ένα (τρελο)dream μιας (τρελο)team!

Η ιδέα ξεκίνησε από την τσατίλα του Νίκου. Του γύρισε (για πολλοστή φορά) το μάτι με κάτι που διάβασε στο διαδίκτυο, σήκωσε το τηλέφωνο και πήρε τον Βέργη: «Ρε Βασίλη γιατί δεν μαζευόμαστε να βγάλουμε ένα site των συντακτών;»
Να μαζευτούμε Νίκο μου πέντε έξι άτομα, να βγάλουμε ένα site των… είκοσι, όπως θα έλεγε και ο Βαμβακούλας. Όμως ευκολότερα συγκεντρώνεις τσιπούρες για διαμαρτυρία στην ακτή παρά δημοσιογράφους που έχουν κλείσει τα –άντα και τα –ήντα! Δουλειά που δεν «πληρώνεται», πόσο μάλλον να πληρώνεις! Φανταστείτε ότι ένας από αυτούς που δεν «συγκεντρώθηκαν» τελικά ήταν ο Νικόλας ο οποίος είχε την ιδέα για τη δημιουργία του εγχειρήματος. Ποτέ δεν είναι αργά, όμως. Μακάρι να έρθει κάποια στιγμή στην παρέα.
Τέλος πάντων. Ο Βασίλης το σκέφτηκε (ο θεός να την κάνει σκέψη), άρχισε τα τηλέφωνα, η Όλγα έβαλε την παροιμιώδη ευγένεια και το σπίτι, ο Στέφανος την τέχνη στους καφέδες, ο «Κόγκα» την όρεξη για τα γλυκά που εμφανίστηκαν, ο Λάκης την δημιουργική γκρίνια, ο «Ασημακο» την..
κυνική ασάφεια, ο Γιάννης (με δύο «ν») την οικονομική στρατηγική, ο άλλος Γιάννης (κι αυτός με δύο «ν»!) την παραγωγική διαφωνία, ο Αντώνης τις φωνές και ξαφνικά βρεθήκαμε όλοι με το κεφάλι στον ντορβά. Με τρελή κάψα λες και μπαίναμε για πρώτη φορά στη δουλειά.
Και ο Μήτσος, ο «Ρακό», με ένα λάπτοπ στο χέρι να σχεδιάζει σαν τρελός. Αν βγει από τούτη την ιστορία στα συγκαλά του με όσα ακούει -και του ζητάμε- όλο και κάποιο «χούι» θα του μείνει κληρονομιά!
idreamteam.gr” βαφτίστηκε το εργαλείο και να το θυμηθείτε: αν γίνει “Ferrari” της ενημέρωσης όλοι θα λένε «δικό μου είναι το όνομα, εγώ είμαι ο νονός». Αν πάει σαν τον «Τιτανικό» ο ένας «ΠηλιοΓούσης» θα δείχνει με το δάκτυλο τον άλλο. Δημοσιογραφική αλληλεγγύη. Σαν κι αυτήν, καμιά άλλη! Έχει σπάσει το καλούπι.
Εν πάση περιπτώσει, το μόνο σίγουρο είναι ότι γίναμε… αφεντικά. Όλοι συνέταιροι «μεγαλοεκδότες» που αν τους γυρίσεις ανάποδα δύσκολα θα πέσει ευρώ. Όμως τουλάχιστον κομπάζουμε σαν το λέμε: δεν έχουμε «προστάτες».
Το βέβαιο είναι η γνώση μας στη νέα τεχνολογία. Μπορεί κάποιος (Μιχάληηη;) να αρνείται να φτιάξει facebook, ο άλλος (Νικόλαααα…) να θέλει βοηθό για να του ανεβάζει τα κείμενα, ο τρίτος (Αντώνηηη) να πιστεύει ότι οι αναρτήσεις θα γίνονται με… εντολή φωνής, όμως όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν ρολόι.
Με τον επισκέπτη, τον αναγνώστη, είναι το ερώτημα τι γίνεται. Γιατί να μπει στο site; Γιατί να μας διαβάσει; Για τα ωραία μας τα μάτια; Οκ, όντως το ένα ζευγάρι οφθαλμών είναι πιο ωραίο από το άλλο, όμως αν δεν μπορέσουμε να ανοίξουμε τα… γκαβά μας στην πραγματική ενημέρωση -και στην προέκτασή της- θα έχουμε δημιουργήσει το… συντρίμ-τιμ! Και από τέτοια στην ελληνική δημοσιογραφία, άλλο τίποτα.
Ακόμη πλακωνόμαστε μεταξύ μας για το «προφίλ» του σάιτ. Θα είναι και ενημερωτικό και σχολιογραφικό. Και after-άδικο αλλά και αποκαλυπτικό. Και χιουμοριστικό και σκληρό. Και ανεξάρτητο και δυναμικό. Θα βγάζει ειδήσεις αλλά ταυτόχρονα, κυρίως θα «ανοίγει» τις ειδήσεις. Θα δίνει την προέκταση, την πραγματική τους σημασία. Τα… πάντα όλα, όπως θα έλεγε ο Αλέφαντος, για τον οποίο διευκρινίζουμε πως δεν είναι μαζί μας στην προσπάθεια!
Για να είμαστε ολίγον σοβαροί. Ο,τι κι αν διαφημίσουμε εμείς, στην πράξη θα κριθεί από εσάς. Σας καλούμε να μπείτε, να δοκιμάσετε τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Για το μόνο που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι πως το «μενού» αποτελεί προϊόν του (ξερού του) κεφαλιού μας. Καλό, κακό, μέτριο, δεν θα κρύβει κανέναν άλλο από πίσω. Είπαμε, είμαστε τα «αφεντικά» του μαγαζιού. Και εταιρεία φτιάξαμε, παρακαλώ. Μπορεί το μπάτζετ να μην ξεπερνάει τον προϋπολογισμό σωματείου σκουός Δ’ Εθνικής, όμως το κέφι είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Αν μάλιστα καταφέρουμε κάποια στιγμή να συνεννοηθούμε μεταξύ μας (καθώς 20+ δημοσιογράφοι σημαίνει 50 γνώμες) τότε είναι βέβαιο πως θα βγάλουμε το καλοκαίρι (του 2020!)
Άντε, ρέφερι, σφύρα το!

Για την αντιγραφή…
Όλγα (Νικολαϊδου), Άντζελα (Βέργη), Δημήτρης (Ρακόπουλος), Νίκος (Ασημακόπουλος), Σάββας (Λιβάνιος), Γιώργος (Κογκαλίδης), Γιάννης (Ξενάκης), Περικλής (Στέλλας), Γιώργος (Μανετάκης), Λάκης (Μπέλλος), Γιάννης (Μηνδρινός), Διονύσης (Μαρίνος), Μιχάλης (Μορφονιός), Στέφανος (Κούμπης), Γιώργος (Κούβαρης), Αντώνης (Φουντής), Γιάννης (Σταυρόπουλος), Σπύρος (Τσάμης), Θύμης (Ασημακόπουλος), Φώντας (Τσούνης,), Βασίλης (Βέργης)


- Διαβάστε στο Harddog: Ο Νίκος Ασημακόπουλος συντονιστής στο συνεταιριστικό idreamteam.gr