ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Πώς «πούλησαν» την Ελλάδα οι ξένοι τραπεζίτες

 Ενα ντοκουμέντο-φωτιά, που εγείρει ακόμη και θέμα αποζημίωσης της Ελλάδας από την ΕΚΤ, έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Το ΧΩΝΙ με μια αποκάλυψη «κόλαφο» για Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και «εταίρους», που παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις τους άφησαν τις ευρωπαϊκές τράπεζες να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα, κερδοσκοπώντας πάνω στην καταστροφή που μας προκάλεσαν.
Η κυβέρνηση της Μέρκελ ομολογεί (απαντώντας σε ερώτηση του Die Linke) ότι 13 εμπορικές τράπεζες της Γερμανίας είχαν δεσμευθεί να κρατήσουν τα ελληνικά ομόλογα καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας. Μόνο που -όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία.. της ΤτΕ και της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών- όχι μόνο οι γερμανικές αλλά ΟΛΕΣ οι ξένες τράπεζες έπραξαν ακριβώς το αντίθετο. Προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικά τους κέρδη, τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια της Ελλάδας.
Για να καταλάβουμε γιατί έγινε αυτό: Αν οι ευρωπαϊκές τράπεζες είχαν κρατήσει τα ελληνικά ομόλογα, θα είχαν κουρευτεί και αυτά μέσω του διαβόητου PSI. Αλλα όχι, οι τράπεζες -παραβιάζοντας τη συμφωνία- τα «ξεφορτώθηκαν» και άφησαν να καταστραφούν μόνο τα ελληνικά ασφαλιστικά Ταμεία και οι Ελληνες μικρο-ομολογιούχοι.
Ολα αυτά, εν γνώσει και με την ανοχή των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ντράγκι και Τρισέ, που φέρουν ακέραια την ευθύνη για την εγκληματική συμπεριφορά των γερμανικών, γαλλικών, ολλανδικών και υπόλοιπων ευρωπαϊκών τραπεζών εις βάρος του ελληνικού λαού.