ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ποιοι δημοσιογράφοι απαντούν με αγωγές για το ΔΝΤ

Εικονογράφηση από το newpost
Η ΠΟΕΣΥ προσφεύγει στα αρμόδια όργανα του Ταμείου

Πολλές οι αντιδράσεις από τον δημοσιογραφικό κόσμο από τις αποκαλύψεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, που υποστήριξε σε επιτροπή της Βουλής, ότι έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν  από το 2010, σεμινάρια που οργάνωσε το ΔΝΤ και η Κομισιόν με σκοπό τη χειραγώγηση της ελληνικής κοινής γνώμης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)  αποφάσισε  να προσφύγει στα αρμόδια όργανα του ΔΝΤ αναφέροντας μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση: «Είναι θέμα συνταγματικής υποχρέωσης και ευθύνης να φωτιστούν όλες οι πλευρές αυτής της υπόθεσης με σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές. Καλούμε τα πρόσωπα που έχουν γνώση και επικαλούνται τα στοιχεία που διαθέτουν από το θεσμικό τους ρόλο να δώσουν στην ομοσπονδία όλα τα σχετικά δεδομένα που κατέχουν.»
Την ίδια ώρα γνωστοί δημοσιογράφοι, τους οποίους εμπλέκει δημοσίευμα λαθρόβιου εντύπου στην συγκεκριμένη υπόθεση, απαντούν με μηνύσεις και αγωγές εναντίον της εφημερίδας και κάνουν..
λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες.  Η δημοσιογράφος του Mega, Όλγα Τρέμη, σε δήλωσή της αναφέρει:«Ενημερώθηκα για τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της εφημερίδας "Η Ακρόπολη" στις 17 και 18 Ιουνίου 2015 τα οποία είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά και θίγουν την προσωπικότητά μου, την τιμή και την υπόληψή μου. Κατόπιν αυτών, επικοινώνησα με τους δικηγόρους μου, προκειμένου να προχωρήσουν στα δέοντα ένδικα μέσα».
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην δημοσιογράφος του Mega, Μαρία Σπυράκη, με ανάρτησή της στο Facebook τονίζει: «Το  δημοσίευμα της εφημερίδας «Ακρόπολη» σε ό, τι αφορά στο πρόσωπο μου είναι απολύτως ψευδές και άκρως δυσφημιστικό. Ουδέποτε συμμετείχα σε σεμινάριο ή ημερίδα που διοργάνωσε το ΔΝΤ. Ουδέποτε έλαβα αμοιβή ή δώρο από εκπρόσωπο του ΔΝΤ. Έχω αναθέσει στον δικηγόρο μου να αποστείλει εξώδικο με το οποίο ζητώ από τους υπευθύνους της εφημερίδας να ανακαλέσουν άμεσα το ψευδές δημοσίευμα και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη».
Οργισμένη απάντηση έδωσε μέσω twitter ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου του Alpha, Αντώνης Σρόιτερ, που σε ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προς λαθρόβιο έντυπο "Ακρόπολις": Επειδή τα παίρνω πράγματι, αλλά μόνο στο κρανίο, έρχονται αγωγές. Η και σφαλιάρες, αν συναντηθούν οι δρόμοι μας».
Ο δημοσιογράφος του Mega, Γιάννης Πρετεντέρης, σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Ανατροπής στο twiiter «έδωσε εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους του να ασκήσουν κατά του εντύπου τα δέοντα ένδικα μέσα».
Ανάλογη είναι και η αντίδραση των παρουσιαστών της πρωινής εκπομπής του Mega, καθώς ο Γιώργος  Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης δήλωσαν μέσω της «Κοινωνίας ωρα Μega»: «Θα γίνει και αγωγή και μήνυση. Αυτό είναι δολοφονική απόπειρα που γίνεται, το να σε κρεμάνε στα μανταλάκια και να σου λένε ότι υπηρετούσες το Μνημόνιο, έκανες σεμινάρια και τα’ “πιασες”. Είμαστε στο Mega, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επειδή είμαστε εδώ είμαστε ευάλωτοι και θα καθόμαστε να μας πλακώνουνε στις σφαλιάρες.Δεν έχω περάσει ούτε απ΄έξω από γραφείο του ΔΝΤ. Η λάσπη τέλος!»

Ταυτόχρονα η ΠΟΕΣΥ «καταδικάζει την επιχείρηση διασυρμού του δημοσιογραφικού λειτουργήματος από περιθωριακά έντυπα που χωρίς στοιχεία παρουσιάζουν με φωτογραφίες και ονόματα δημοσιογράφους να ενεργούν ως εντολοδόχοι του ΔΝΤ». Η ΠΟΕΣΥ αναφέρει ότι «η αναπαραγωγή του «κιτρινισμού» ενισχύει την ανθρωποφαγία και την στρεβλή εικόνα για ένα πολύ σοβαρό θέμα που είναι υπό διερεύνηση απ' την Ομοσπονδία».