ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Τι σχέση έχουν οι Κουρής - Κουμπιάς με την «Ελευθερία»;

Από τον Χρήστο Πριτσαπίδουλα - Γιαννακόπουλο, υποψήφιο για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, λάβαμε και δημοσιεύουμε:
«Διάβασα ένα κείμενο που αναφέρεται στην επανέκδοση της ιστορικής εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η κυκλοφορία της διακόπηκε την ημέρα που ο κρατικός σταθμός έπαιζε εμβατήρια... την 21η Απριλίου 1967 -τη Χούντα που μας διέλυσε τη ζωή και κυριολεκτώ.
Η "Ελευθερία", η οποία εκδόθηκε στο τέλος της Κατοχής από τον Πάνο Κόκκα -δημοσιογράφο μεγάλου βεληνεκούς, αντιστασιακή κι ως κεντρώας πολιτικής κατεύθυνσης (και πάντα φιλοαγγλική, όπως διαδιδόταν τότε) έμεινε στην ιστορία για τα μεγάλα ρεπορτάζ, τους σημαντικούς δημοσιογράφους, τα καινούργια μηχανήματα, τη μοντέρνα εμφάνιση και την αγάπη του εκδότη-διευθυντή στον ...Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Πολλά λέγονται και γράφονται για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην Αποστασία!
Υπήρξε η κύρια αντίπαλος του Συγκροτήματος (και τροφοδότης του σε στελέχη), εκεί έκανε..
τα πρώτα του βήματα -σε άλλο ρόλο ο Γιώργος Κουρής-, και ανατράφηκε ως δημοσιογράφος ο σημερινός πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, αρχισυντάκτης και διευθυντής εφημερίδων.
Μια κορυφαία στιγμή της Ελευθερίας σημειώθηκε την παραμονή του πραξικοπήματος. Το τι συνέβη, ας το αναπτύξει ένας ιστορικός που γράφει για την εποχή εκείνη.
ΥΓ. Τον τίτλο ποιος τον έχει στην πραγματικότητα; Εκτός κι αν έγινε μεταβίβαση.

Χρήστος Πριτσαπίδουλας - Γιαννακόπουλος
υποψ. για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ»