ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Δόλιες μεθοδεύσεις

γράφει ο Τάσος Παππάς

Στην αρχή αιφνιδιάστηκαν -θεσμοί, καγκελαρίες και συστημικά ΜΜΕ- με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να στείλει πρώτη αυτή το σχέδιό της για τη λύση του οικονομικού προβλήματος της χώρας.
Αλλιώς είχαν συνηθίσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τον παλιό καλό καιρό οι δανειστές συνέτασσαν τα προγράμματα και οι δικοί μας απλώς τα υπέγραφαν, υποβάλλοντας βεβαίως και κάποιες επουσιώδεις παρατηρήσεις, έτσι για να λένε ότι διαπραγματεύθηκαν.
Τώρα, αυτή η κυβέρνηση που είναι από άλλο σκαρί, όπως λέει ο σύμβουλος της Μέρκελ και μέλος της επιτροπής σοφών χριστιανοδημοκράτης κ. Ζιν, θέλει ν' αλλάξει τους κανόνες. Συνήλθαν όμως γρήγορα -παλιές καραβάνες άλλωστε είναι στους πολιτικούς εκβιασμούς και πρυτάνεις στη.. στρεψοδικία- και ξεκίνησαν με τη βοήθεια των πάντα πρόθυμων διαύλων ενημέρωσης το γνωστό σπορ της υπονόμευσης.
«Ρίξαμε μια πρόχειρη ματιά και βρήκαμε το ελληνικό κείμενο ατελές» δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος (ανωνύμως φυσικά) σε γνωστό πρακτορείο ειδήσεων που μέχρι τώρα έχει προβλέψει τη χρεοκοπία της Ελλάδας καμιά πενηνταριά φορές. Άλλοι αξιωματούχοι (πάντα ανωνύμως) μιλώντας σε άλλα μέσα, κυρίως αμερικανικά, απ' αυτά που είναι στενά δεμένα με το χρηματιστηριακό κεφάλαιο, τόνιζαν ότι από την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης απουσιάζουν σημαντικές παραχωρήσεις στα πεδία του ασφαλιστικού και των εργασιακών, που είναι οι «κόκκινες γραμμές» των δανειστών και ιδιαίτερα του ΔΝΤ.
Τον χορό της αποδόμησης έκλεισε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ντάισελμπλουμ, ο οποίος, αφού δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να βγάλει την Ελλάδα από την άβυσσο (να μένει το βύσσινο αγαπητέ μου), κάλεσε την κυβέρνηση να είναι ειλικρινής με τους ψηφοφόρους της -προφανώς όσο ήταν κι αυτός με τους δικούς του ψηφοφόρους στην Ολλανδία όταν τους παρουσιάστηκε ως κάτοχος διδακτορικού για να αποκαλυφθεί εσχάτως ότι το είχε πλαστογραφήσει.
Τις επόμενες ώρες και μέρες θα γίνει χοντρή σπέκουλα γύρω από το ελληνικό κείμενο. Οι εταίροι δεν δεσμεύονται από καμία αρχή εμπιστευτικότητας. Με διαρροές θα φροντίσουν να πλήξουν το κύρος του. Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται η δημοσιοποίηση του εγγράφου για να μάθουμε όλοι από πρώτο χέρι, χωρίς δόλιους μεσολαβητές, τι ακριβώς περιλαμβάνει.
(EφΣυν)