ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ο Αγγελόπουλος... φτωχαίνει κι ο Ψυχάρης το γλεντάει!

Τι απαντάει ο επιχειρηματίας στις αποκαλύψεις του «Βήματος» για τα δυο Drill ships

Nέο επεισόδιο στο μέτωπο που έχει ανοίξει ο Σταύρος Ψυχάρης με τον επιχειρηματία Θεόδωρο Αγγελόπουλο και τη σύζυγό του Γιάννα. Η εφημερίδα «Το Βήμα» μετά τα πρωτοσέλιδά της για τον περίφημο «Ξαφνικό έρωτα της πλουτοκρατίας με τον κ. Τσίπρα» και το «Πόσο πλούσια είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου;», επανήλθε και στο θέμα των (αποτυχημένων) επιχειρηματικών κινήσεων του συζύγου της.
Συγκεκριμένα το «Βήμα» σε σημερινό του πρωτοσέλιδο αναφέρεται στο «πως ο Θ. Αγγελόπουλος έχασε τα πλοία-γεωτρύπανα». Το ρεπορτάζ του Βασίλη Κώτση αποκαλύπτει ότι ο επιχειρηματίας έχασε δύο πλωτά γεωτρύπανα (χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη πετρελαίου) καθώς δεν κατάφερε να αποπληρώσει εγκαίρως τόκους ομολόγου μερικών δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα η γενική συνέλευση του Metro Exploration Holding Corporation, που ελέγχει τα δύο Drill ships, να αποφασίσει με συντριπτική πλειοψηφία τη μεταβίβαση σε αυτούς των μετοχών της εταιρείας!..
Ο Θ. Αγγελόπουλος έσπευσε να απαντήσει στην αποκάλυψη του Ψυχάρη  με μια λιτή..
ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «τολμηρή  απεμπλοκή  από τα γεωτρύπανα»... Aκολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοινωσης Αγγελόπουλου που επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις του «Βήματος»:
«Με αφορμή δημοσιεύματα για τα δυο Drill ships, από το γραφείο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου διευκρινίζονται τα εξής: Μετά την πετρελαϊκή κρίση η εταιρεία που συμμετείχε στην επένδυση των δυο γεωτρυπάνων, ως επενδυτής και όχι ως διαχειριστής, πήρε την τολμηρή απόφαση για την οριστική απεμπλοκή της από την επένδυση αυτή. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε με απόλυτα συναινετικό τρόπο. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη αυτή επένδυση καμιά σχέση δεν έχει με τις υπόλοιπες δραστηριότητες».

ΥΓ1 Οι λόγοι για τους οποίους ο Σταύρος Ψυχάρης εμμένει στις αποκαλύψεις για τις αποτυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις του Αγγελόπουλου παραμένουν (για το πλατύ κοινό) άγνωστοι, το σίγουρο όμως είναι ότι το αφεντικό του ΔΟΛ δείχνει να το «γλεντάει» καθώς κάθε τρεις και λίγο «κρεμάει» το ζεύγος στα... μανταλάκια.

ΥΓ2 Τα δύο πλοία εξόρυξης πετρελαίου είχαν παραγγελθεί προς ναυπήγηση το 2008 στα ναυπηγεία της Hyundai στη Νότια Κορέα με κατασκευαστικό κόστος 1,7 δισ. δολάρια. Το πρώτο πλοίο το είχε βαφτίσει η Γιάννα Αγγελοπούλου, το 2011...