ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Στο πειθαρχικό η διευθύντρια της εφημερίδας Espresso

ΕΣΗΕΑ: Η αναπαραγωγή της φρίκης δεν προάγει τη δημοσιογραφία

Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την Διευθύντρια της εφημερίδας «ESPRESSO» Αμαλία Βεβελάκη και τη δημοσιογράφο Μαρία Μεϊμάρη, που σήμερα δημοσίευσαν την πλήρη κατάθεση του υπόπτου για την δολοφονία της μικρής Άννυς. Το ΔΣ της Ενωσης καλεί, επίσης, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο να διεξάγει αμέσως έρευνα για την παραπομπή όλων των δημοσιογράφων που δημοσίευσαν ή αναδημοσίευσαν αντίστοιχα ρεπορτάζ σε εφημερίδες ή ηλεκτρονικά και διαδικτυακά Μέσα.
Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, οι φρικιαστικές λεπτομέρειες που αναπαράγονται και έρχονται εις γνώση του αναγνωστικού κοινού, εν είδει «δημοσιογραφικής ..
επιτυχίας», δεν προάγουν τις αρχές και τις αξίες της δημοσιογραφίας ούτε υπηρετούν τον σκοπό της ενημέρωσης των πολιτών. Αντιθέτως, εθίζουν την κοινή γνώμη στην ανάλωση της φρίκης.
Δύο φορές το Δ.Σ.της Ενωσης, εντός της εβδομάδας, με ανακοινώσεις του συνέστησε σε κάθε κατεύθυνση την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης του Κώδικα Δεοντολογίας. Δυστυχώς, ορισμένα Μέσα και δημοσιογράφοι επέλεξαν τον δρόμο της αναπαραγωγής της φρίκης. Για το λόγο αυτό, το ΔΣ της Ενωσης καλεί το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας να συνεδριάσει αμέσως και να λάβει θέση για τα όσα συμβαίνουν

 Απάντηση της Μαρίας Μεϊμάρη
H δημοσιογράφος Μαρία Μεϊμάρη έστειλε επιστολή στην ΕΣΗΕΑ όπου αναφέρει ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση με το δημοσίευμα. Αναλυτικά η επιστολή της:
«Σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ με σημερινή ημερομηνία (8/5/2015) αναφέρεται ότι με παραπέμπετε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ως υπεύθυνη για τη δημοσίευση της πλήρους κατάθεσης του υπόπτου για τη δολοφονία της μικρής Άννυ. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν είχα την παραμικρή σχέση με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αλλά απλώς υπογράφω το θέμα με τίτλο «Χαλαρός στο κλουβί του ο Χάνιμπαλ», στην 1η σελίδα ενός πεντασέλιδου που αφορά την υπόθεση. Ούτε έγραψα, ούτε -πολύ περισσότερο- υπέγραψα το θέμα της κατάθεσης του υπόπτου. Ως εκ τούτου, θεωρώ εξαιρετικά άδικη την παραπομπή μου και ζητώ (σε αποκατάσταση της αλήθειας) να ανασκευάσετε άμεσα την ανακοίνωση απαλείφοντας το όνομά μου, καθώς πλήττεται η δημοσιογραφική μου υπόληψη χωρίς αιτία.
Με τιμή,
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
Μέλος ΕΣΗΕΑ»
Η ανωτέρω επιστολή θα διαβιβαστεί στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν.