ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Οι νέες περικοπές στον ΔΟΛ, η Εργασιακή Επιτροπή και οι εκπρόσωποι

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Αγαπητοί  συνάδελφοι,
Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ΔΟΛ, στην ΕΣΗΕΑ, την ΕΣΠΗΤ, την ΕΠΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες συνδικαλιστικές Ενώσεις-Σωματεία, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε ως ψευδή, ανυπόστατα και προβοκατόρικα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με τα τεκταινόμενα και πάλι στον Οργανισμό και αποδίδονται δήθεν στην «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΟΛ».
Είναι τουλάχιστον ανήθικο έναντι των εργαζόμενων στο ΔΟΛ που απειλούνται με νέες περικοπές, πρώην συνδικαλιστές -νυν συνταξιούχοι- που έχουν αποχωρήσει από τον Οργανισμό, κρυπτόμενοι πίσω από τον τίτλο «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΟΛ», να επιτίθενται με ψεύδη στους..
εκπροσώπους των εργαζομένων, διαστρεβλώνοντας τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις τους  και προσπαθώντας να αποδομήσουν κάθε προσπάθεια για ενιαία αντιμετώπιση της νέας απειλής.
Άραγε για ποιον δουλεύουν και τίνος τους σκοπούς υπηρετούν;
Καθένας είναι ελεύθερος να κάνει την κριτική που θεωρεί ότι είναι σωστή.
Όμως, αυτό να το κάνει με παρρησία ΕΠΩΝΥΜΩΣ και όχι  κρυπτόμενος πίσω από "Επιτροπές" στις οποίες δεν συμμετέχει, ενώ πλέον δεν εκπροσωπεί κανέναν εργαζόμενο. Οι παριστάμενοι στη Γενική Συνέλευση του ΔΟΛ, την περασμένη Δευτέρα, έχουν ιδίαν αντίληψη για τις τοποθετήσεις ενός εκάστου εκπροσώπου των εργαζομένων και δεν περιμένουν την μαϊμού "Εργασιακή Επιτροπή" να τους ενημερώσει με ψεύδη και προβοκάτσιες. Άλλωστε, είναι τυχαίο ότι οι συντάκτες του κειμένου δεν αναφέρονται καθόλου στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης;
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ως «μάσκα» ο όρος «εργασιακή επιτροπή». Προς τούτο και για την ενημέρωσή σας παραθέτουμε αυτούσια και  προγενέστερη επιστολή καταγγελίας  μας.
Αθήνα, 13/06/2014

Αγαπητοί  συνάδελφοι,
 Πρόσφατα  εστάλη ηλεκτρονικό μήνυμα   στους διοικητικούς υπαλλήλους της εταιρείας  - αναφερόμενο  στον ΒΗΜΑ FM -  το περιεχόμενό του οποίου  υπογράφεται ξανά  από την «Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ».
Υπενθυμίζουμε εκ νέου ότι  η  εργασιακή επιτροπή  σε  κάθε  επιχείρηση αποτελείται από τους θεσμικούς, νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στις ενώσεις τους.
Στο πλαίσιο αυτό –  για μία ακόμα φορά - επιθυμούμε να σας  ενημερώσουμε, προς αποφυγήν συγχύσεων, παρανοήσεων  και  παρεξηγήσεων  - ότι  το ανυπόγραφο κείμενο που εστάλη -  εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τους ανωνύμως κρυπτόμενους συγγραφείς του.


ΟΙ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟΝ ΔΟΛ
Κώστας Ντελέζος,         Εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων της Εφημερίδας «ΤΑ 
                                         ΝΕΑ» στην ΕΣΗΕΑ, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ
Ζώτος Πέτρος,               Αναπληρωτής Γραμματέας της ΕΠΗΕΑ
Κώστας Παπαδής,         Εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων της Εφημερίδας «Το 
                                         Βήμα» στην ΕΣΗΕΑ
Γιάννης   Τζανετής,        Εκπρόσωπος των Διοικητικών υπαλλήλων του ΔΟΛ στην 
                                         ΕΠΗΕΑ
Βασίλης Αδαμόπουλος,  Εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων του ΒΗΜΑ FM στην 
                                         στην ΕΣΗΕΑ
Νινέττα  Φαφούτη,        Εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων των Περιοδικών του
                                         ΔΟΛ  στην ΕΣΠΗΤ