ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Το μεγάλο στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα

Τι είπε στη Βουλή για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπιου και το σπάσιμο του κύκλου της διαπλοκής των ΜΜΕ, της πολιτικής και των τραπεζών

«Η αντιμετώπιση της διαπλοκής και η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης. Θα κλείσουμε τον κύκλο της διαπλοκής, χωρίς να μας νοιάζει ποιον υποστηρίζει πολιτικά κάθε κανάλι». Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή  στην «Ώρα του πρωθυπουργού» απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Ν. Νικολόπουλου για τα ΜΜΕ και τη διαπλοκή.
 «Θα απαντήσω με όρους δημόσιου συμφέροντος. Θεωρώ αδιανόητο για μία κυβέρνηση να συνδέει τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με το περιεχόμενο των καναλιών. Αν το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ δεν είναι διαφανές και ρυθμίζεται σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, τότε δημιουργείται μία ομερτά και μία σχέση διαπλοκής» είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας για να προσθέσει:
«Το τρίγωνο της αμαρτίας είχε κορυφές το σάπιο πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες. Τις..  τράπεζες που σταμάτησαν να δανειοδοτούν υγιείς επιχειρηματίες και συνέχιζαν να χρηματοδοτούν προβληματικά ΜΜΕ».
Σχετικά με το θέμα των συχνοτήτων ο Τσίπρας υπενθύμισε ότι θα γίνει δημόσιος, ανοιχτός και διαφανής διαγωνισμός λέγοντας πως ο τρόπος που κάποιοι απέκτησαν συχνότητες, θυμίζει τον τρόπο που παραδόθηκαν στα ανατολικά κράτη περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου σε ολιγάρχες.
«Εχουν αλλάξει 8 κυβερνήσεις. Ολες υπόσχονταν ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου αλλά καμία δεν το έπραξε. Αυτοί που απέκτησαν ως ολιγάρχες το δικαίωμα χρήσης των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων είχαν αρκετή δύναμη να μπορούν να επιβάλλουν στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Παράδειγμα ο "βασικός μέτοχος", όπου απεδείχθη ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι ολιγάρχες των μίντια είχαν μεγαλύτερη δύναμη από τις κυβερνήσεις, που δεν είχαν την αντοχή να φτάσουν μέχρι το τέλος.»
Μάλιστα αναφέρθηκε και στους φορολογικούς ελέγχους στην οικογένεια Μπόμπολα (χωρίς να πει ονόματα) και στα πρόστιμα που κατεβλήθησαν.
Στην οικογένεια Μπόμπολα και στα δάνεια προς τον όμιλο Αλαφούζου είχε αναφερθεί στην ερώτησή του ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος μάλιστα είπε ότι του έχουν στείλει εξώδικα και αγωγές οι μιντιάρχες καθώς και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης...