ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Μπαράζ απολύσεων στον όμιλο Φιλιππάκη

Αναστάτωση στον όμιλο Φιλιππάκη -που βγάζει και τις εφημερίδες Εspresso, Εστία, Δημοκρατία, Εργασία κλπ- μετά τις «εκκαθαρίσεις» -απολύσεις (τουλάχιστον 8) εργαζομένων από όλα τα τμήματα (δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί).
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στέκεται στο πλευρό των απολυμένων των εφημερίδων «Δημοκρατία»και «Εργασία» και με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εργοδοσία για τις άδικες και καταχρηστικές απολύσεις.
Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ που καταγγέλλει την εργοδοσία της εφημερίδας «Δημοκρατία», "η οποία -ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα- έχει επιδοθεί σε μπαράζ απολύσεων και αντεργατικών μέτρων για να ενισχύσει την κερδοφορία της". Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου ΜΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Παράλληλα με τις συνεχιζόμενες απολύσεις χαμηλόμισθων εργαζόμενων η εργοδοσία έχει επιβάλει περικοπές μέσω ατομικών συμβάσεων, καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων, επιβάλλει με το φόβο πλήρη εντατικοποίηση της εργασίας, εξαναγκάζει εργαζόμενους να δουλεύουν σε περισσότερα από ένα έντυπα του ομίλου με.. 
ένα μισθό. Η πρόκληση για τους εργαζόμενους γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν συνυπολογίσουμε ότι ο Όμιλος Φιλιππάκη (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ) βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης που επιβεβαιώνεται και με την πρόσφατη εξαγορά της "Εστίας".Καλούμε τους συναδέλφους στη "Δημοκρατία" να μη φοβηθούν, να παλέψουν με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη για την ανάκληση όλων των απολύσεων.
Οι Ενώσεις του κλάδου να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους, να παρέμβουν άμεσα για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, απέναντι σε κάθε εκδότη και συνολικά στην εργοδοσία.»