ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Στον υπουργό για τα Metropolis του Α. Κουρή

Συνάντηση των απολυμένων των καταστημάτων Metropolis με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε οκταμελής αντιπροσωπεία της Συνέλευσης των Απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis την Παρασκευή 20 Μαρτίου. Στη δίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παραβρέθηκαν ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εργασίας, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος και ο νομικός σύμβουλος, Σέργιος Σερμπέτης, και για λίγα λεπτά, εξαιτίας κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων όπως ειπώθηκε, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα καθώς υπήρχε γνώση της υπόθεσης, έγινε σε ενημέρωση για τη νομική εξέλιξη του αγώνα των εργαζομένων, αλλά και για τη σύνδεση του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή με την κατάρρευση των Metropolis και τις λοιπές.. 
παράλληλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες που, μεταξύ άλλων, «απορροφούν» και δημόσιο χρήμα, κάτι που τεκμηριώθηκε και με σχετικό γραπτό υπόμνημα προς το υπουργείο.
Επιπλέον, κατατέθηκε  μια σειρά αιτημάτων προς το υπουργείο που έγιναν κατανοητά και υπήρξε διάθεση για την ικανοποίησή τους.  Ο κ. Παπασταμόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα μεσολαβήσει για συνάντηση των εργαζομένων με την  αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και τον υπουργό Eπικρατείας Νίκο Παππά, για ζητήματα που τέθηκαν και εφάπτονται των αρμοδιοτήτων τους.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως όσο κι αν θεωρούν ότι η συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα και δεδομένου ότι απαιτείται η ύπαρξη πολιτικής βούλησης από το αρμόδιο υπουργείο, κάτι που άλλωστε τόνισαν και στη συνάντηση, δεν έχουν παρά να περιμένουν να δούν τα λόγια να γίνονται πράξεις.