ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Αντιδράσεις για τον αρθρογράφο-υπουργό των Νέων

Με άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πάνουση, και μάλιστα βασικό πρωτοσέλιδο, συνέχισε η εφημερίδα «Τα Νέα» για να δικαιολογήσει τις υπερβολές της χθεσινής... «Κατάστασης Πολιορκίας». Πολλοί απορρίπτουν τη θεωρία ότι όλα αυτά εντάσσονται σε μια γενικότερη τακτική των μιντιαρχών που αντιδρούν στο «πρέσινγκ» της κυβέρνησης με την αδειοδότηση των καναλιών και τους ελέγχους στα δάνεια των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων ΜΜΕ.
Το άρθρο Πανούση με τίτλο «Κραυγή αγωνίας από τον υπουργό», προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για την σκοπιμότητά του και μάλιστα πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα του Ψυχάρη, ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτές καταγράφονται σε τοποθετήσεις στα social media.
"Οι αναφορές Πανούση δεν αφορούν την πολιτική της κυβέρνησης", επισήμανε από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου. ενώ την επιλογή του υπουργού σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους. Ο κ. Πανούσης απ’ ό,τι γνωρίζουμε.. όλοι είναι υπουργός και μάλιστα αρμόδιος να αρμόσει μία πολιτική για την ασφάλεια των πολιτών. Αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική προστασίας των πολιτών. Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους».
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ: «Τα όσα περιγράφει ο κ. Πανούσης δεν νομίζω ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Δεν είμαστε Αριστερά του τίποτα, ούτε λέει ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Μιλάει με γενικό τρόπο. Δεν θέλω να κάνει ιδεολογικό διάλογο τώρα. Επαναλαμβάνω είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης».
Και σημείωσε: «Επειδή είναι και νομικός ο κ. Πανούσης δεν μπορεί να κάνει τέτοια ατοπήματα, να απευθύνεται στην κυβέρνηση διά πρωτοσέλιδου άρθρου».