ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Στην ουρά για κανάλι Γιάννα, Μαρινάκης, Γιαννακόπουλος

Η αδειοδότηση τηλεοπτικών συχνοτήτων φέρνει νέους «παίχτες» στα κανάλια

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, αλλά και στη φορολόγηση των τηλεοπτικών διαφημίσεων, πράγμα που πυροδοτεί εντάσεις με τους ιδιοκτήτες των καναλιών.
Οι σχετικές ρυθμίσεις αναμένεται να περιληφθούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα συζητηθεί αύριο Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο.
Όπως λέγεται, από τους διαγωνισμούς για τις τηλεοπτικές άδειες η κυβέρνηση αναμένει έσοδα 350 εκατ ευρώ, και από τη φορολόγηση των διαφημίσεων έσοδα 50 εκατ ευρώ.
Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, που καταγγέλλει σχεδόν σε καθημερινή βάση..
«φαινόμενα διαπλοκής», έχει δηλώσει ότι το πολύ τρία πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια μπορεί να είναι βιώσιμα -εννοώντας ότι το ένα θα είναι η ΕΡΤ. Αν η εξέλιξη είναι αυτή, τότε θα μιλάμε για μόνο δυο πανελλαδικούς σταθμούς…
Με δυο λόγια, κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή πόσα κανάλια θα υπάρχουν μετά τον Σεπτέμβριο και ποιους ιδιοκτήτες θα έχουν, με δεδομένο ότι περιμένουν να μπουν στο παιχνίδι νέοι «παίχτες», όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος και αρκετοί άλλοι… (από το aixmi.gr)