ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ποια η σχέση του Δ. Χαντζόπουλου με το Ποτάμι;

(...) Γνωρίζω τον Χαντζόπουλο από τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Όταν κατέφθασε στην εφημερίδα Τα Νέα με μόνες αποσκευές το ταλέντο του, την αδέσμευτη σκέψη, το χιούμορ του και την πραότητα του χαρακτήρα του. Τα χρόνια κύλησαν και έως σήμερα ΟΛΟΙ οι πολιτικοί, ΟΛΩΝ των κομμάτων πέρασαν δύσκολες στιγμές από το πενάκι του. Πολλοί, από σχεδόν όλα τα κόμματα, ενοχλήθηκαν κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν, αλλά απέναντί τους είχαν έναν Καραπαναγιώτη, τον διευθυντή μας, που όποτε έφταναν σ’ αυτόν οι διαμαρτυρίες τους διαολόστελνε. Μια μέρα, θυμάμαι, που υπήρξε ένα παράπονο από το γραφείο της ΠΟΛΑΝ, ο Καραπαναγιώτης φώναξε στο γραφείο του τον Δημήτρη και του είπε μπροστά μας:
« Μικροί πολιτικοί… Μόνον δύο έως τώρα δεν μου έχουν διαμαρτυρηθεί για γελοιογραφία. Ο..
Καραμανλής( ό παλιός) και ο Παπανδρέου( επίσης ο παλιός).»(...)
(απο κείμενο του Κ. Ρεσβάνη στο protagon)

YΓ1 Ειρήσθω εν παρόδω, ποια είναι η σχέση του Δ. Χαντζόπουλου με τον πρώην ιδιοκτήτη του protagon και νυν αρχηγό του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη; Εκτός -φυσικά- από το βιβλίο με τον τίτλο «Αυτό που ζούμε», όπου ο πρώτος έβαλε τα σκίτσα κι ο δεύτερος τα κείμενα.

ΥΓ2 Ποια η στάση του έτερου σκιτσογράφου των Νέων Κώστα Μητρόπουλου, που τυγχάνει και πατέρας του διευθυντή της εφημερίδας ο οποίος απέπεμψε τον Χαντζόπουλο; To πιο πιθανό είναι ότι τον υπερασπίστηκε σφόδρα καθώς, πέραν των άλλων, τους ενώνει μακρά φιλία.

- διαβάστε στο enimerosi24: Παράξενη η σύγκρουση Μητρόπουλου – Χαντζόπουλου