ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Σαν τα μούτρα τους

Ο πρωθυπουργός με τη δήλωση του στο Reuters ξεκαθάρισε το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Είπε σε ποια ζητήματα υπάρχει σύγκλιση και σε ποια απόκλιση. Στα δεύτερα ανήκουν το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, οι ιδιωτικοποιήσεις, ο ΦΠΑ.
Ξέρουμε πολύ καλά τι ζητούν οι εταίροι: μείωση των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεις παντού, αύξηση του ΦΠΑ.
Αυτό που δεν ξέρουμε είναι τι λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που πιέζουν την κυβέρνηση να συμφωνήσει εδώ και τώρα και ποια είναι η άποψη των διευθυντικών στελεχών των μίντια που κατηγορούν τον Τσίπρα ότι σπρώχνει τη χώρα στα βράχια γιατί καθυστερεί να συναινέσει. Υποψιαζόμαστε βεβαίως τι θέλουν:..
- Για τις ομαδικές απολύσεις (την πλήρη απελευθέρωση),
- για το συνδικαλιστικό νόμο (αν είναι δυνατόν να απαγορευτεί η απεργία),
- για τις συλλογικές συμβάσεις (περιττή πολυτέλεια),
- για τις ιδιωτικοποιήσεις (να πουληθεί ό,τι ενδιαφέρει τους ιδιώτες).
Ας μας πουν όμως τη θέση τους και για τα υπόλοιπα: Να μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις; Να γίνουν νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων; Να αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση; Να αυξηθεί ο Φ.Π.Α;
Να μας πουν επίσης τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση στην περίπτωση που οι «σύμμαχοι» επιμείνουν. Να υποχωρήσει ατάκτως και να υπογράψει ή να συγκρουστεί; Κορόιδα είναι να εκτεθούν. Οι πονηροί πολιτευτές παλιάς και νέας κοπής είναι σιγουρατζήδες.
Αυτό που θέλουν είναι να υποκύψει η κυβέρνηση στις πιέσεις και τους εκβιασμούς, να δεχτεί έναν ταπεινωτικό συμβιβασμό και στη συνέχεια αυτοί να «σκούζουν» στα παράθυρα, στα μικρόφωνα και τις εφημερίδες για το «κακό που βρήκε τους εργαζόμενους» από μια κυβέρνηση που ενώ δηλώνει αριστερή, είναι μία από τα ίδια. Δηλαδή, σαν τα μούτρα τους.

Τάσος Παππάς (EφΣυν)