ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Αστική μου δικαιοσύνη, με τα ωραία σου!

Γράφει ο mitsos175

Πως το βαπτίσατε το παιδί κυρ Πρόεδρε; Επιείκεια; Μπράβο να σας ζήσει, να μεγαλώσει, να σας κάνει πολλά μικρά παιδάκια. Σκανδαλάκια, ρεμουλίτσες, μιζούλες, να έχετε δουλειά εσείς οι δικαστές.
Επιείκεια στον πρώην υπουργό. Γιατί; Γιατί είναι πρώην υπουργός. Αν ήταν και στη Βουλή; Κατευθείαν αθώος. Χαίρομαι πάντως που η αστική δικαιοσύνη είναι τόσο καλοσυνάτη. Που ο κατηγορούμενος πέφτει πάντα στα μαλακά.
Εντάξει όχι πάντα. Αν είναι κάποιος φτωχός και κάνει μισό στραβοπάτημα, μέσα στην ψειρού. Μπράβο όμως. Ελπίζω να μην την εξαντλήσατε την επιείκεια όπως είπατε, να περίσσεψε για όλους.
Γιατί αν δεν υπάρχει σε όλους η ίδια αντιμετώπιση, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, έτσι κυρ Πρόεδρε;.. Επιστήμονας είσαι, πανέξυπνος, ξέρεις πως χωρίς ισονομία, δεν υπάρχει κράτος δικαίου. Περιμένω λοιπόν την ίδια αντιμετώπιση σε όλους.
Τι έγινε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ; Του είπαν πως είναι καλό παιδάκι και πως σαν καλό παιδί, δεν πρέπει να κάνει αταξίες. Δεν έχει σοκολάτα σήμερα. Να πάει σπίτι του να σκεφτεί τι έκανε. "Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επιβλήθηκε, κατά πλειοψηφία, από το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Οικονομικών".
Δηλαδή αν ξαναβγεί Λίστα Λαγκάρντ και τη δώσουν ξανά στον Παπακωνσταντίνου κι αυτή βρεθεί αλλοιωμένη πάλι, την έβαψε! Θα πάει μέσα. Με την προϋπόθεση φυσικά να είναι 30 Φλεβάρη και να κερατώσει η Σταχτοπούτα τη Χιονάτη, με το Τέρας της Πεντάμορφης.
"Αθώος για απόπειρα απιστίας σε βάρος του Δημόσιου, ένοχος για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος". Μόνο αθώος; Βραβείο να του δώσουμε, άγαλμα να του στήσουμε. Και γιατί ένοχος στο άλλο; Το έγγραφο μόνο του αλλοιώθηκε. Πέρασε η ημερομηνία λήξης. Κι ως γνωστό, άμα λήξει, ανακατεύονται τα γράμματα, χαλάει, δεν μπορείς ούτε να το φας.
Αστική μου δικαιοσύνη, με τα ωραία σου! Μόλις είπες "'ντάξει μωρέ δεν έγινε και τίποτα". Έδωσες δηλαδή το μήνυμα, να ξαναρχίσει το πάρτι. Να πω πως δεν το ήθελες, να είμαι κι εγώ επιεικής.
Αλλά όλοι εκείνοι που τα βλέπουν αυτά κι έχουν πλάτες, θα ορμήσουν στον πατσά μ' ακόμα μεγαλύτερη φούρια. Και να πιάσετε τα στηρίγματα των απατεώνων, τι θα τους κάνετε; Τίποτα!
"Μπορεί να μην πάει φυλακή, ο Παπακωνσταντίνου, είναι πάντως ατιμωτικό να καταδικαστεί με την κατηγορία της νόθευσης ενός κρατικού εγγράφου ένας πρώην παντοδύναμος υπουργός οικονομικών".
Είναι πράγματι αγαπητέ μου σύντροφε, ατιμωτική η καταδίκη έστω κι έτσι. Αλλά αυτό το πολύ σωστό σκεπτικό ισχύει για σένα, για κάθε άνθρωπο που έχει φιλότιμο. Το φιλότιμο όμως είναι είδος εν ανεπάρκεια στους πολιτικούς. Και δεν εισάγεται το άτιμο. Ή το έχεις, όπως το έχουν πολλοί εργαζόμενοι, πολλοί άνεργοι, ή δεν το 'χεις. Και καταντάς υπουργός.
- tsakgiorgis