ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τον απείλησαν επειδή (τόλμησε!) να ζητήσει τα δεδουλευμένα!

Καμία ανοχή στις στοχευμένες απειλές των εργοδοτών   

Πληθαίνουν τα κρούσματα των στοχευμένων εργοδοτικών απειλών κατά δημοσιογράφων που διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους στον χώρο του Τύπου.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ με ανακοίνωσή της (20.3.2015) δημοσιοποίησε ένα από τα κρούσματα αυτά σε βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Μούλκα, εργαζόμενου στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με απειλές για μηνυτήριες αναφορές και με καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές επέλεξε να απαντήσει ο πρόεδρος της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ ΑΕ), Βασίλης Μπακατσέλος, στη διαμαρτυρία εργαζομένου της εφημερίδας Αγγελιοφόρος σχετικά με την καταβολή αμοιβών που του οφείλονται. Ο ίδιος ο εργοδότης, που –όπως κατήγγειλε στην ΕΣΗΕΜ-Θ το θιγόμενο μέλος της– συμπεριφέρθηκε με σκαιότητα, επικαλέστηκε για..
την ενέργειά του την προστασία της εργασιακής ειρήνης στην επιχείρηση! Η ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει στον εκπρόσωπο της επιχείρησης ότι ενέργειες όπως αυτή δυναμιτίζουν στον Αγγελιοφόρο το κλίμα που με προσωπικές θυσίες έχουν διατηρήσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ανεχόμενοι καθυστερήσεις μηνών στην καταβολή μισθοδοσίας, με στόχο να προστατεύσουν την εφημερίδα, την οποία ο ίδιος ο εργοδότης με ανάλογες συμπεριφορές απαξιώνει».
Θυμίζουμε ότι ο εκδότης της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, Βασίλης Μπακατσέλος είχε συλληφθεί παραμονές Χριστουγέννων  έπειτα από καταγγελία των εργαζομένων για μη καταβολή του δώρου. Ο Β. Μπακατσέλος έχει αναλάβει τα ηνία του Αγγελιοφόρου έπειτα από την παραίτηση του πατέρα του, Αλέξανδρου...