ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Κάντε το όπως οι Γερμανοί

Εκεί όπου η δημόσια τηλεόραση επιτρέπει την ελεύθερη σάτιρα και τον σχολιασμό, ακόμη και με τον πιο απαξιωτικό τρόπο, των κυβερνώντων

Απόψε θα παιχτεί στο ZDF, «Το Ιδρυμα» (Die Anstalt) η εβδομαδιαία σατιρική εκπομπή που αυτή τη φορά είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα. Κι όσοι Γερμανοί δεν πρόλαβαν να δουν ήδη στο ίντερνετ το σκετσάκι με τον Ελληνα εστιάτορα, που δέχεται την εισβολή της... Τρόικας που θέλει να τον «σώσει» από τα χρέη, θα μπορέσουν να καταλάβουν μέσα σε ένα πεντάλεπτο πόσο παράλογη ήταν η πολιτική, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία. Θα ήταν για γέλια πράγματι, αν δεν είχε καταστρέψει εκατομμύρια ζωές. Τώρα απλά σε αφήνει «άφωνο» όπως έγραψε η Πράσινη Σκα Κέλλερ.
Κι όμως η σημερινή εκπομπή με κάνει να ζηλεύω τους Γερμανούς. Γιατί θα 'θελα και εγώ μια..
δημόσια τηλεόραση, που θα έχει το ελεύθερο να σατιρίζει ακόμα και με τον πιο απαξιωτικό τρόπο τους κυβερνώντες (για την πολιτική τους όχι για το lifestyle τους).
Μια τηλεόραση που δεν θα στέλνει τα δελτία ειδήσεων για προέγκριση στους συμβούλους των πρωθυπουργών ή στους «εντεταλμένους» τους στο ραδιομέγαρο.

- διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Κώστα Αργυρού στο news247