ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

M. Γλέζος: Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό...

...διότι συνήργησα σ΄ αυτή την ψευδαίσθηση...

Αναταράξεις στην κυβέρνηση -κι όχι μόνο- προκαλεί η σκληρή κριτική που ασκεί ο Μανώλης Γλέζος,  μετά την συμφωνία της Παρασκευής στο Eurogroup, σε άρθρο του μέσα από την ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες. Ο Γλέζος -που καλεί μέλη, φίλους και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, να αντιδράσουν και με έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται τη συμφωνία- αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζει την προηγούμενη κατάσταση. 
Δεν αλλάζει, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015. Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς..
της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα.
Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.(...)»
Το Μαξίμου απάντησε πως «είναι πιθανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται. Διαπραγμάτευση για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού».
Ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης έδωσε μέσω Twitter, την δική του απάντηση: «Αγαπώ και σέβομαι τον Μανώλη Γλέζο, αλλά δεν συμφωνώ. Τούτη την ώρα χρειάζεται να είναι δίπλα και όχι απέναντι στην νέα κυβέρνηση και τον Τσίπρα».
Την ίδια ώρα ο Γιάννης Μηλιός, μέσω Twitter κι αυτός, αρκέστηκε σε μία απλή κοινοποίηση του άρθρου του Μ. Γλέζου, χωρίς να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο...
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, δήλωσε: «Την ώρα που η δύσκολη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη περιμέναμε μια πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση από ένα στέλεχος της εμπειρίας και της διαδρομής του Μανώλη Γλέζου»...

Οσοι κάνουν λόγο για πικρία Γλέζου και συνδέουν τα γραφόμενά του με το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατιας μάλλον αδικούν κατάφωρα τον ευρωβουλευτή... Ο Γλέζος απλώς εξέφρασε την άποψη μιας μερίδας ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.