ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Είναι η δύναμή μας

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας, αψήφησαν το κρύο και κατέβηκαν στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθούν στην «μάχη» της ελληνικής κυβέρνησης στο έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πανό με συνθήματα όπως «Η Ευρώπη ανήκει στους Έλληνες, «Ψηλά το κεφάλι, ούτε βήμα πίσω», «Σεισάχθεια», «Δεν χρωστάμε- Δεν πληρώνουμε». Στο Σύνταγμα βρίσκονται και εκπρόσωποι του ισπανικού κόμματος των Podemos, αλλά και Κούρδοι και Σύριοι πρόσφυγες.
Η συγκέντρωση οργανώθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων, με κεντρικό σύνθημα: «Ανάσα Αξιοπρέπειας! Δεν εκβιαζόμαστε! Δεν υποκύπτουμε! Δεν φοβόμαστε! Δεν κάνουμε πίσω! Νικάμε».
Εκτός από την Αθήνα, ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις σε όλη την..  Ελλάδα, στην Κύπρο, στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στην Φρανκφούρτη έξω από το κτήριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σε πολλές ακόμα ευρωπαϊκές πόλεις.

Μέσω των λογαριασμών  του στο Twitter και στο Facebook ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέβασε το απόγευμα της Τετάρτης μια φωτογραφία από την μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Ο πρωθυπουργός έγραψε μάλιστα ως λεζάντα: «Στις πόλεις της Ελλάδας & της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης. Είναι η δύναμή μας».