ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Οταν ο Ν. Φίλης γίνεται μνημονιακός!

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα βρει χρήματα και από την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΝίκοςΦίλης που υπογράμμισε ότι μια από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM, o Ν. Φίλης είπε ότι η άντληση εσόδωνμπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους και όπως σημείωσε ένας από αυτούς είναι ο έλεγχος των εμβασμάτων και η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.
«Μένω σε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, διότι μου έλεγε ένας καλός φίλος που γνωρίζει τα πράγματα, αν ελεγχθούν τα 52.000 εμβάσματα, όχι μονομιάς, αλλά μπορούν να μαζευτούν πάνω από 2-2,5 δισ. διαφυγόντα έσοδα για το Δημόσιο» τόνισε ο διευθυντής της Αυγής που συμπλήρωσε: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι αυτά..
που λέει και το Μνημόνιο για το λαθρεμπόριο καυσίμων, διότι το Μνημόνιο λέει ότι χάνονται 2,5 δισ. το χρόνο από το λαθρεμπόριο».
«Και γίνομαι έτσι μνημονιακός τώρα», είπε, εξηγώντας πως πράγματι το Μνημόνιο έχει προτείνει μέτρα για τον έλεγχο και την πάταξη του φαινομένου της λαθρεμπορίας καυσίμων, αλλά η κυβέρνηση δεν τα έχει εφαρμόσει...